کشف ستاره پیری که قادر به زایش است

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:10 عصر
98-40.jpg

اخترشناسان دانشگاه میشیگان با استفاده از تلسکوپ فضایی هرشل، ستاره کهنسالی را شناسایی کرده اند که همچنان قادر به تولید سیارات جدید است.

 

 ستاره TW Hydrae با عمر 10 میلیون سال در فاصله 176 سال نوری واقع شده است؛ دیسک مواد اطراف این ستاره بقدری بزرگ است که می تواند سیاراتی بیشتر از منظومه شمسی تولید کند.

 

«ادوین برگین» از محققان دانشگاه میشیگان تأکید می کند: انتظار کشف این حجم گاز را در اطراف یک ستاره پیر نداشتیم؛ بطور معمول ستارگان در این سن فاقد مواد در اطراف خود هستند، اما جرم این ستاره برای ساخت دست کم 50 سیاره در ابعاد مشتری کافی است.

 

تیم تحقیقاتی روش جدید و بسیار دقیقی برای سنجش وزن دیسک های تولید کننده سیاره ابداع کرده اند که می تواند بطور مستقیم میزان گاز اطراف یک ستاره را محاسبه کند.

 

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هرشل، قادر به تجزیه و تحلیل نور ساطع شده از ستاره پیر TW Hydrae‌ و جداسازی نشانه های طیفی گاز هیدروژن دوترید (hydrogen deuteride) شدند که در این حالت امکان اندازه گیری سطح هیدروژن دوترید و تعیین وزن دقیق دیسک اطراف ستاره فراهم شد.

 

«پاول گلداسمیت» از محققان پروژه تلسکوپ فضایی هرشل در آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا تأکید می کند: پیش از ابداع این روش مجبور به تخمین مقدار گاز اطراف ستارگان بودیم، اما اکنون با استفاده از قدرت تطیبق پذیری و حساسیت تلسکوپ هرشل، به نتایج مهمی در خصوص شکل گیری ستارگان و سیارات دست پیدا می کنیم.

 

این نتایج گام مهم دیگری برای درک تنوع سیستم های کهکشانی محسوب می‌شود که رصد سیستم های ابر زمین، سیاراتی در ابعاد مشتری یا نپتون مانند را امکان پذیر می کند؛ همچنین اندازه گیری سیستم ها در بدو تولد و شکل گیری، به اخترشناسان برای بررسی نحوه شکل گیری و تکامل منظومه شمسی کمک خواهد کرد.

 

نتایج این تحقیق در مجله Nature‌ منتشر شده است.


شکارچی سیارات بیگانه ناسا بهبود یافت

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:9 عصر
12-634.jpg

شکارچی سیارات بیگانه ناسا پس از طی کردن یک دوره نقاهت 10 روزه بار دیگر جمع‌آوری داده‌های فضایی را از سر گرفت.

 

 تلسکوپ فضایی «کپلر» که در سال 2009 میلادی به فضا پرتاب شد، مجهز به چهار چرخ واکنش (reaction wheel) بود که سه چرخ برای کنترل حرکت در امتداد هر محور و یک چرخ بعنوان یدک در نظر گرفته شده بود.

 

ماه جولای 2012 (خرداد ماه) یکی از چرخ های واکنش از کار افتاد؛ در تاریخ هفتم ژانویه (18 دی) نشانه هایی از اصطکاک بالا در یکی دیگر از چرخ های واکنش مشاهده شد که بطور طبیعی برای کنترل جهت حرکت و چرخش تلسکوپ مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خراب شدن و از کار افتادن این چرخ به معنای پایان مأموریت 600 میلیون دلاری تلسکوپ فضایی ناسا است.

 

محققان ناسا با هدف پیشگیری از این خطر، تلسکوپ کپلر را از 17 ژانویه (28 دی) به مدت 10 روز در حالت ایمن (safe mode) قرار دادند.

 

ناسا روز سه شنبه 29 ژانویه ( دهم بهمن) در اطلاعیه ای رسمی از حل مشکل پیش آمده و آغاز مجدد فعالیت تلسکوپ فضایی ناسا خبر داد که بر این اساس، کپلر روز یکشنبه 27 ژانویه (هشت بهمن) ساعت 19:30 دقیقه به وقت گرینویچ از حالت ایمن خارج شده و جمع‌آوری داده های فضایی را از سر گرفته است.

 

 

«راجر هانتر» مدیر مأموریت کپلر تأکید کرد: عملکرد تمام بخش های تلسکوپ فضایی کپلر بدون مشکل گزارش شده است و انتظار می رود که این مأموریت بدون مشکل خاصی تا سال 2016 میلادی ادامه پیدا کند.


کنجکاوی آماده حفاری میشود

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:6 عصر
100-468.jpg

مریخ نورد کنجکاوی ناسا در حال اندازه‌گیری سنگ هدف و آماده سازی بازوی رباتیک برای نخستین استفاده از ابزار مته حفاری می‌شود.

  ابزار مته مریخ نورد کنجکاوی امکان ایجاد سوراخ هایی به عمق 2.5 سانتی متر درون سنگهای مریخ را فراهم می کند و با انجام حفاری می توان به شواهد احتمالی جریان داشتن آب بر سطح سیاره سرخ دست یافت.

 بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا، تمرین قرار گرفتن بازوی رباتیک مریخ نورد در چهار مکان مختلف بر روی نمونه سنگ مریخی روز دوشنبه 27 ژانویه (نهم بهمن) با موفقیت انجام شد.

ادامه مطلب...

شناسایی سیستم خورشیدی بیگانه در اطراف خوشه ستارهای نزدیک

ارسال شده توسط رضا در 91/11/12:: 1:24 عصر
83-44.jpg

خوشه ستاره‌ای Hyades در فاصله 150 سال نوری با زمین واقع شده و نزدیک‌ترین خوشه به منظومه شمسی محسوب می‌شود که احتمالا میزبان سیارات فراخورشیدی است.

 

 اخترشناسان از مدت‌ها قبل معتقد بودند که برخی از این ستارگان می‌توانند میزبان سیارات فراخورشیدی باشند و به نظر می‌رسد که اسرار این خوشه ستاره ای مرموز حل شده است.

 

تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) به سرپرستی پروفسور «بن سوکرمان» موفق به کشف شواهدی شده‌اند که نشان می‌دهد، جو یک کوتوله سفید در خوشه ستاره ای Hyades مملو از مواد سنگی از سیارک های کشیده شده بسمت مدار یک ستاره ابر پر جرم در حال مرگ است.

 

تیم تحقیقاتی نشانه هایی از گرد و غبار سیارک را شناسایی کرده اند که نخستین نمونه در سیستم خوشه ستاره ای Hyades محسوب می‌شود.

 

بطور معمول جو کوتوله های سفید پاک هستند، اما محققان با استفاده از طیف سنج بسیار حساس در رصدخانه کک در هاوایی نشانه هایی از 10 عنصر سنگین از جمله کلسیم را در جو آنها کشف کردند.

 

پروفسور «سوکرمان» تأکید می کند: وجود گرد و غبار سیارکی نشان می دهد، اجرام بزرگتر مانند سیارات فراخورشیدی یا حتی یک سیستم کامل خورشیدی می تواند در مدار کوتوله سفید وجود داشته باشد.


ربات حفار فضایی ناسا با قابلیت بالا رفتن از موانع

ارسال شده توسط رضا در 91/11/12:: 1:22 عصر
78-91.jpg

ناسا قصد دارد با استفاده از ربات حفار RASSOR دامنه اکتشافات فضایی و استخراج مواد معدنی در سیارات و سیارک‌های دوردست را توسعه دهد.

به گزارش ایسنا، پروژه جاه طلبانه شرکت Deep Space با هدف اکتشاف و استخراج ذخایر معدنی و آب در سیارک های مختلف تا یک دهه آینده اجرایی خواهد شد و محققان قصد دارند از این منابع برای تولید سوخت موشک‌ها و ساخت ایستگاه‌های فضایی خورشیدی استفاده کنند.

 شرکت Planetary Resources نیز در پروژه تسلکوپ فضایی Arkyd-100، طرح مشابهی برای مکان یابی سیارک های نزدیک به زمین و بهر مندی از ذخایر عظیم آنها ارائه کرده است.

ادامه مطلب...

تصاویر غذای فضانوردان در خارج از اتمسفر زمین/ پیشرفت غذاهای فضای

ارسال شده توسط رضا در 91/11/10:: 6:27 عصر

غذاهایی که فضانوردان در خارج از اتمسفر زمین مصرف می کند باید به دقت توسط متخصصان پزشکی فضایی انتخاب و با روش‌های ویژه تهیه و بسته ‌بندی شوند تا علاوه بر سلامت جسمی سلامت روانی آنها را نیز ارتقا بخشد.آزمایشگاه سیستمهای غذای فضایی ناسا محل انجام تحقیقات، آزمایشها و تولید غذا برای مصرف خارج از اتمسفر زمین است.

همه چیز از بسته بندی تا فهرست این غذاها باید بادقت بالا ارزیابی شود، این غذاها باید از نظر مواد مغذی، طعم و سلامتی متعادل باشند؛ اما نگرانیهای علمی درباره زمان آماده سازی، اندازه و زمان مجاز جهت نگهدارى سه تا پنج ساله نیز درباره این غذاها باید مدنظر قرار گیرند.

ادامه مطلب...

میمون فضانورد ایرانی تا 120 کیلومتری زمین سفر کرد+عکس

ارسال شده توسط رضا در 91/11/10:: 12:34 عصر
agah (4 of 13).jpg

درآستانه خجسته ایام میلاد با سعادت نبی گرامی اسلام حضرت ختمی مرتبت محمدمصطفی (ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع) و دهه مبارک فجر، کاوشگر «پیشگام» (کاوشگر 5) ایران، حامل یک میمون با موفقیت به فضا پرتاب شد.

 به گزارش  ایسنا، کاوشگر «پیشگام» که با مدیریت یکپارچه سیستمی و تلاش دانشمندان سازمان فضایی ایران ساخته شده است با استفاده از حامل سازمان صنایع هوا فضا تا ارتفاع مورد نظر پرتاب و پس از طی مراحل پیش‌بینی شده و رسیدن به سرعت، شتاب و ارتفاع مورد نظر، مجددا به زمین بازگشته و موجود زنده این کاوشگر (میمون از نژاد رزئوس) با موفقیت بازیابی شد.

ادامه مطلب...

عکس/ جدیدترین موشک کاوشگر ایران

ارسال شده توسط رضا در 91/11/9:: 10:11 عصر

ایران در راه ارسال انسان به فضا است/موجود زنده سالم به زمین برگش

ارسال شده توسط رضا در 91/11/9:: 10:0 عصر

خبرگزاری فارس: ایران در راه ارسال انسان به فضا است/موجود زنده سالم به زمین برگشت

سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به پرتاب و بازیایی موفقیت آمیز کاوشگر «پیشگام» اظهار داشت: ارسال کاوشگر و بازیابی آن، گام نخست برای ارسال انسان به فضا در مراحل بعدی است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد که در این راستا خبرهای خبرهای خوش دیگری در راه است.

وی ادامه داد: کاوشگر پیشگام در ارتفاع 360 هزار پایی ماموریت خود را بخوبی انجام داد.

وحیدی با اشاره به بازیابی موفقیت آمیز این کاوشگر اظهار داشت: این محموله با سرعت پیش بینی شده به همراه موجود زنده(میمون) سالم به زمین بازگشت.

وحیدی همچنین اعلام کرد پایگاه رصد فضایی بزودی افتتاح خواهد شد.

ادامه مطلب...

با ارسال موجود زنده/کاوشگر «پیشگام» با موفقیت به فضا پرتاب و باز

ارسال شده توسط رضا در 91/11/9:: 2:51 عصر

 

 

 دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران موفق شدند با برداشتن گام بلند دیگری در عرصه فناوری پیشرفته فضایی، ارسال حیات به فضا و تحقیقات زیستی که در انحصار چند کشور معدود است را برای کشورمان به ارمغان آوردند.

خبرگزاری فارس: کاوشگر «پیشگام» با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد

به گزارش

خبرگزاری فارس، در خجسته ایام میلاد باسعادت نبی گرامی اسلام حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) و در آستانه دهه مبارک فجر، دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران موفق شدند با برداشتن گام بلند دیگری در عرصه فناوری پیشرفته فضایی، ارسال حیات به فضا و تحقیقات زیستی که در انحصار چند کشور معدود است را برای کشورمان به ارمغان آوردند.

پروژه ارسال حیات به فضا که با مدیریت یکپارچه سیستمی و تلاش دانشمندان سازمان فضایی ایران به مورد اجرا گذاشته شده، توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع تا ارتفاع مورد نظر پرتاب و پس از طی مراحل پیش‌بینی شده و رسیدن به سرعت، شتاب و ارتفاع مورد نظر، مجدداً به زمین بازگشته و موجود زنده با موفقیت بازیابی گردید.

ادامه مطلب...

<   <<   41   42   43   44   45   >>   >



بازدید امروز: 116 ، بازدید دیروز: 186 ، کل بازدیدها: 340137
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ