«مونالیزا» به ماه رفت

ارسال شده توسط رضا در 91/10/30:: 10:57 صبح
4-1028.jpg

دانشمندان مدارگرد اکتشافی ماه، به عنوان بخشی از اولین نمایش ارتباط لیزری با یک ماهواره در سطح ماه، تصویری از نقاشی معروف «مونالیزا» لئونادرو داوینچی را از زمین به این فضاپیما ارسال کردند.

 به گزارش ایسنا، این سیگنال لیزری که از یک تاسیسات در مریلند شلیک شده بود، تصویر مونالیزرا را به مدارگرد اکتشافی ماه در فاصله 384 هزار و 400 کیلومتری زمین ارسال کرد که از سال 2009 در حال گردش به دور ماه است.

 به گفته دانشمندان ناسا، انتقال این تصویر یک پیشرفت مهم در ارتباطات لیزری برای فضاپیمای میان سیاره‌ای محسوب می‌شود.

ادامه مطلب...

موزه فضانوردی مسکو + تصاویر

ارسال شده توسط رضا در 91/10/30:: 10:47 صبح

موزه «فضا نوردی» در شهر مسکو، پایتخت روسیه قرار دارد که در آن می‌توان تاریخ فضا نوردی و پرواز و تکنولوژی مدرن فضانوردی و کشف فضا را از نزدیک مشاهده کرد.

 

ادامه مطلب...

تصویری از شیرخوارگاه ستارگان

ارسال شده توسط رضا در 91/10/28:: 11:49 صبح
light.jpg

آخرین تصاویر سازمان تحقیقات نجومی اروپا (ESO) ابر تاریکی را نشان می‌دهد که در آن ستاره‌های جدید در حال شکل‌گیری هستند و خوشه‌یی از ستارگان درخشان که پیشتر از شیرخوارگاه ستاره‌یی غبارآلودشان ظاهر شده‌اند، نیز قابل مشاهده‌اند.

 تصویر جدید توسط تلسکوپ 2.2 متری ESO واقع در رصدخانه لاسیلای شیلی تهیه شده است.

 این بهترین تصویری است که در نور مرئی این شیء ناشناخته موسوم به Lupus 3 رصد شده است.

 در سمت چپ تصویر مزبور ستون تاریکی وجود دارد که به ابری از دود شباهت دارد و در سمت راست نیز گروه کوچکی از ستارگان روشن می‌درخشیدند.

ادامه مطلب...

اتاقکهای فضایی برای مستأجران آینده/ بررسی امنیت زندگی در فضا

ارسال شده توسط رضا در 91/10/27:: 6:53 عصر

ناسا قرارداد رسمی برای متصل کردن یک آزمایشگاه شخصی غیرقابل اشتعال به ایستگاه بین المللی فضایی امضا کرده است تا امنیت و قابلیت زندگی در فضا مورد بررسی قرار بگیرد. تحت این توافق جدید، ناسا مبلغ 17.8 میلیون دلار به شرکت پرواز فضایی بیگلو در نوادا پرداخت می کند تا این شرکت مدل فعالیتهای بسط یافتنی را برای ایستگاه بین المللی فضایی بسازد.

لوری گراور نایب رئیس ناسا طی بیانیه ای اظهار داشت: این توافق همکاری برای استفاده از یک محل سکونت بسط یافتنی نشان دهنده یک گام به جلو در فناوری پیشرفته ای است که می تواند این امکان را فراهم کند تا امنیت و قابلیت زندگی در فضا مورد بررسی قرار بگیرد، مسئله ای که برای این سازمان فضایی یک پیشرفت و نوآوری مهم تلقی می شود.

گراور و رابرت بیگلو رئیس و موسسه شرکت پرواز فضایی بیگلو این برنامه را امروز چهارشنبه 16 ژانویه (27 دی ماه) طی یک نشست خبری در مجموعه این شرکت در شمال لاس وگاس تبیین می کنند.

 

 

ادامه مطلب...

تصویر فوران 2 روز گذشته تاج خورشیدی/ ارسال ذرات خورشیدی به زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/10/27:: 6:52 عصر

در روز 13 ژانویه در ساعت 2:24 بامداد به وقت شرق آمریکا، خورشید جرم تاجی خود را در جهتی به سوی زمین فوران داد. این فوران را نباید با جرقه های خورشیدی اشتباه گرفت. CMEیک پدیده خورشیدی است که می تواند ذرات خورشیدی را به فضا ارسال کند که طی یک تا سه روز بعد به زمین برسد.

 CMEهایی که در جهت زمین هستند می توانند موجب تغییرات آب و هوایی فضایی موسوم به توفان زمین مغناطیسی شوند. این توفان زمانی روی می دهد که این ذرات خورشیدی طی یک دوره طولانی زمانی با لایه خارجی پوشش مغناطیسی زمین – مگناتوسفر- مرتبط شوند.

 

ادامه مطلب...

کنجکاوی آماده نخستین حفاری در دل سنگهای مریخ

ارسال شده توسط رضا در 91/10/27:: 6:35 عصر
392-5.jpg

نخستین مرحله استفاده از ابزار مته مریخ نورد کنجکاوی برای ایجاد سوراخ در سنگ های سیاره سرخ و کشف نشانه های احتمالی آب تا دو هفته آینده انجام خواهد شد.

 

در طول پنج ماه نخست از مأموریت دوساله مریخ نورد کنجکاوی ناسا، تمامی ابزار علمی این ربات مورد آزمایش قرار گرفته و مته بعنوان آخرین ابزار برای نخستین بار استفاده می شود.

 

با کمک ابزار مته امکان ایجاد سوراخ هایی به عمق 2.5 سانتی متر درون سنگ های مریخ فراهم می شود که عملکرد آن در مقایسه با سایر مریخ نوردها بسیار قابل توجه است.

 

سایت تحقیقاتی که برای نخستین مرحله استفاده از ابزار مته کنجکاوی در نظر گرفته شده است، منطقه «جان کلاین» نام دارد که برای گرامیداشت یاد John Klein‌ معاون فقید پروژه مریخ نورد ناسا نامگذاری شده است.

 

شواهد قوی از جریان داشتن آب در این منطقه در گذشته باستانی سیاره سرخ بدست آمده است و محققان ناسا قصد دارند با انجام حفاری در دل سنگ های مریخی، به شواهد قطعی در این خصوص دست پیدا کنند.

 

«جان گروتسینگر» محقق ارشد پروژه کنجکاوی تأکید می کند: سنگ های سایت «جان کلاین» احتمالا در تماس مداوم با جریان آب قرار داشته اند و هدف اصلی این مرحله از مأموریت، تلاش برای دستیابی به مواد معدنی مریخ در یک روش بسیار اصولی است.

 

رگه های معدنی با رنگ روشن در این سایت، شباهت زیادی با تصاویر تهیه شده توسط دوقلوی کنجکاوی، مریخ نورد فرصت (Opportunity)‌ دارد.

 

«نیکولاس مانگولد» از محققان دانشگاه نانت فرانسه و از اعضای تیم ابزار ChemCam‌ کنجکاوی تأکید می کند: نمونه های مشابه این رگه ها بر روی زمین به منابع آب در گردش نیاز دارند و این احتمال وجود دارد که سنگ های مریخی در گذشته باستانی این سیاره در تماس با جریان آب قرار داشته بودند.

 

تنوع زمین شناسی سایت «جان کلاین»، احتمال وجودنشانه های آب و گذشته گرم سیاره سرخ را تقویت می کند.


«گل مریخی» سیاره سرخ چه بود؟

ارسال شده توسط رضا در 91/10/27:: 6:33 عصر
7-604.jpg

دانشمندان اعلام کرده‌اند که یک گل مریخی که چندی پیش در تصاویر ارسالی کاوشگر مریخ باعث شگفتی دانشمندان شده بود، دانه یا ریگ دو میلیمتری بوده که درون یک سنگ ادغام شده است.

  دانشمندان پروژه کنجکاوی روز گذشته (سه‌شنبه) به توضیح طبیعت یک گل ریز تابنده در یک سنگ مریخی پرداخته و محلی را که قرار است از مته کاوشگر برای اولین بار استفاده شود نیز نمایش دادند.

 این موضوع به یک کشف جالب اشاره داشت که بر اساس آن، محلی که کنجکاوی اکنون در آن مشغول به کار است، حتما با آب بوجود آمده و می‌تواند بینشهای جدیدی را در مورد تاریخچه زمین‌شناسی مریخ فراهم کند.

ادامه مطلب...

پرتاب کاوشگر موجود زنده به فضا در دهه فجر/ زمان اعزام انسان به ف

ارسال شده توسط رضا در 91/10/26:: 2:13 عصر
رئیس سازمان فضایی ایران از اعزام کپسول زیستی حامل موجود زنده به فضا در دهه فجر خبر داد و گفت: با اعزام این کاوشگر زنده مقدمات پروژه اعزام انسان به فضا شکل اجرایی به خود می گیرد.

حمید فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تست های نهایی پرتاب کپسول زیستی موجود زنده به فضا به اتمام رسیده است، اظهار داشت: هم اکنون میمون هایی که قرار است از طریق این کپسول ها به فضا پرتاب شوند در قرنطینه هستند و به زودی و بر اساس برنامه ریزی های دهه فجر به فضا ارسال می‌شوند.

رئیس سازمان فضایی با تاکید بر اینکه نام این کپسول زیستی "پیشگام" است، خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته اعزام انسان به فضا در دستور کار سازمان فضایی قرار دارد که با اعزام کاوشگر موجود زنده مقدمات اجرای این پروژه ظرف 5 تا 8 سال آینده انجام می شود.

فاضلی با اشاره به اینکه بررسی موقعیت مکانی ارتعاشات وزن و دیگر زمینه های حضور انسان در فضا از طریق این  کپسول های زیستی حامل میمون قابل بررسی است، گفت: در این پروژه میمون به عنوان موجودی که از نظر زیستی شباهتهایی به انسان دارد درنظر گرفته شده تا تمامی جوانب حضور انسان در فضا قابل بررسی باشد.

به گفته وی ساخت سنسورها در محیط فضا بر روی کاوشگرهای فضایی و تست اقلام حفاظت از پرتوهای تشعشعی در فضا از دیگر برنامه های در دست اقدام سازمان فضایی ایران است.

وی به مهر گفت: پروژه ماهواره دانشجویی "شریف ست" نیز تا پایان امسال در مدار قرار خواهد گرفت.


کشف مسن ترین ستاره کائنات در نزدیکی زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/10/26:: 2:12 عصر

دانشمندان ستاره ای را شناسایی کرده اند که دستکم 13.2 میلیارد سال عمر دارد این مسن ترین ستاره ای است که تا کنون در کائنات مشاهده شده است.این ستاره 186 سال نوری از زمین فاصله دارد.

بر اساس محاسبات محققان، انفجار بزرگ حدود 13.77 میلیارد سال پیش صورت گرفته و این ستاره که HD 140283 نام دارد در بین نخستین ستاره هایی است که در عالم شکل گرفته اند.

"هوارد بوند" ستاره شناس دانشگاه دولتی پنسیلوانیا در نشست سالانه انجمن ستاره شناسی آمریکا گفت: معتقدیم این ستاره قدیمی ترین و مسن ترین ستاره شناخته شده در کیهان است که سن آن به خوبی تعیین شده.

وی افزود: از آنجا که این ستاره حاوی برخی عناصر سنگین است، گفته می شود یکی از نسل دومی های ستاره هایی است که پس از انفجار بزرگ شکل گرفته اند.

نسل نخست ستاره ها به سختی حاوی عناصر سنگین تر از هلیوم بودند اما زمانی که طی چند صد میلیون سال پس از شکل گیری شان به ابرنواختر تبدیل شدند با ستاره هایی مانند HD 140283جایگزین شدند.

رصدهای صورت گرفته توسط تلسکوپ فضایی هابل به دانشمندان کمک کرد فاصله این ستاره از زمین را با دقت غیر منتظره ای تعیین کنند. این تلسکوپ به محققان در انجام اندازه گیری های دقیق تری از درخشش این ستاره یاری رساند.

زمانی که درخشش این ستاره مشخص شد محققان توانستند میزان سرعت از بین رفتن هیدروژن را در آن دریابند از این رو سن آن را تعیین کردند.

وقتی ستاره ها روند کاهش هیدروژن خود را آغاز می کنند، کم نور می شوند، از این رو این امر می تواند نشانگر قابل اعتمادی از سن ستاره ها باشد.

سن دقیق این ستاره 13.9 میلیارد سال محاسبه شده است اما محاسباتی از این دست معمولا حاوی حاشیه خطای بالایی هستند.

در مورد ستاره HD 140283حاشیه خطا 700 میلیون سال بود، بنابراین، این ستاره دستکم 13.2 میلیارد سال عمر دارد.

پیش از این، گفته می شد یک ستاره دیگر موسوم به Methuselah2، 13.2 میلیارد سال سن دارد اما محققان مطمئنند سن ستاره HD 140283با دقت بسیار بالاتری تعیین شده است.


ارسال پیام صلح از فضا

ارسال شده توسط رضا در 91/10/25:: 6:9 عصر
4-1014.jpg

یکی از سکنه ایستگاه فضایی بین‌المللی از ارتفاعات بالای سطح زمین با کمک 200 هزار عضو یک شبکه اجتماعی برای مردم زمین پیغام صلح منتشر کرد.

 

 کریس هدفیلد، فضانورد و مهندس پرواز کانادایی که این سومین حضور وی در ایستگاه فضایی است، درخواست برقراری صلح در زمین را روز پنج‌شنبه (21 دی) در یک پیام رسمی اعلام کرد.

 

هدفیلد از ایستگاه فضایی گفت: هنگامی که از فضا به محلی که دچار نا آرامی یا درگیری بوده نگاه می‌کنیم، به سختی می‌توانیم صبر ذاتی و زیبایی جهان را با چیزهای وحشتناکی که در برابر یکدیگر انجام داده و حتی بر سر زمین نیز می‌آوریم، مطابقت دهیم.

 

هدفیلد 53 ساله که سومین هفته سفر خود به ایستگاه را می‌گذراند، تاکنون چندین تصویر از زمین را ارسال کرده است.

 

هدفیلد در ماه مارس به عنوان اولین کانادایی در منصب فرماندهی ایستگاه فضایی قرار خواهد گرفت. وی در سایت خود اعلام کرده است: ما با فناوریهای جدید برای ارتباطات می‌توانیم بطور مستقیم بخش انسانی تجربیات خود را در اختیار مردم قرار دهیم؛ زیرا اکنون بطور روزانه 150 هزار انسان ما را دنبال می‌کنند.

 

هدفیلد پیش از این در سال 1995 به ایستگاه فضایی «میر» روسیه سفر کرده و در سال 2001 به عنوان اولین کانادایی، در فضا پیاده‌روی کرد.


<   <<   46   47   48   49   50   >>   >



بازدید امروز: 108 ، بازدید دیروز: 186 ، کل بازدیدها: 340129
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ