خورشید درخشان تر شد/ تأثیر طوفانهای خورشید بر ماهواره ها

ارسال شده توسط رضا در 91/11/20:: 11:41 صبح
تأثیرات طوفانهای خورشیدی در سیگنالهای تلفنهای همراه، راه آهنها و ماهواره ها و اختلال در آنها بخشی از تبعات منفی وارد شدن به دوره اوج فعالیتهای شدید خورشید است که 11 سال به طول می انجامد و از سال 2013 آغاز شده است.

 زمین وارد یک دوره 11 ساله از فعالیتهای خورشیدی شده که طی آن این احتمال وجود دارد که انرژی در هر لحظه ای قطع شود.

افزایش چشمگیر تعداد لکه های خورشیدی تغییراتی را در یونسفرهای زمین و پوسته پلاسمای بالای اتمسفر ما ایجاد کند.

امسال این احتمال وجود دارد که یکی از وخیم ترین طوفانهای خورشیدی شکل بگیرد و افزایش ذرات باردار می توانند موجب از کار افتادن ماهواره ها شود

برخی از کارشناسان از این مسئله واهمه دارند که نسل کنونی فناوری ناوبری ماهواره ها که تاکنون افزایش فعالیت خورشیدی را تجربه نکرده اند و تغییراتی که در یونسفر زمین ایجاد می شوند، مشکلاتی را در جی پی اس ها و سایر سیگنالهای فضایی ایجاد کند.

از تأثیرات احتمالی روی سیستمهای رادیویی می توان به تأخیر سیگنال اشاره کرد. این مسئله یک عامل مشکل زا برای ماهواره های ناوبری است که میزان دقت آنها یک میلیاردم ثانیه است.

تام بولت از شرکت بیمه لوید اظهار داشت: طوفانهای فضایی موضوعات علمی تخیلی نیستند، بلکه آنها می توانند بر همه چیز از بانکها گرفته تا بیمارستانها تأثیرگذار باشند.

این درحالی است که دانشمندان برای رویارویی با طوفانهای خورشیدی سخت تر آماده می شود و برای نظارت بر تأثیرات این طوفانها بر اتمسفر بالایی زمین و تبعات آن برای ماهواره های ناوبری و ارتباطات، سازمان فضایی اروپا یک مجموعه ایستگاه های زنجیره ای را در سراسر جهان تأسیس می کند.

این طوفانهای شدید خورشیدی که به آن بیشینه خورشیدی گفته می شود دوره 11 ساله ای است که فعالیت خورشید طی آن به حداکثر می رسد

درحال حاضر به علت حرکت میدان مغناطیسی خط استوای خورشیدی با سرعتی سریعتر از قطبهای خورشیدی، خطوط میدان مغناطیسی خورشیدی در پر اختلال ترین حالت خود به سر می برد. این امر موجب شده است که لکه های خورشیدی بزرگی روی سطح خورشید ایجاد شود و میزان درخشندگی خورشید حدود 0.1 درصد افزایش یافته است.

خروجی انرژی فعالیتهای شدیدی خورشیدی می تواند بر شرایط جوی جهانی تأثیر بگذارد به طوریکه مطالعات اخیر نشان دهنده برخی ارتباطهای این فعالیتها را با الگوهای آب و هوایی منطقه ای نشان می دهد.

آخرین فعالیت شدید خورشیدی در سال 2000 بود. ناسا درسال 2006 پیش بینی کرده بود که در سال 2010 یا 2011 فعالیتهای خورشیدی به بیشترین حد خود می رسند و گفته می شود که این فعالیتهای خورشیدی قویترین فعالیتها از سال 1958 تاکنون خواهد بود.

این نمودار نشان می دهد که چگونه شاخصهای خورشیدی و جئومغناطیستی، به دنبال آرامش پس از آخرین طوفان خورشیدی دوباره افزایش می یابند. سطح لکه های خورشیدی در این نمودار به رنگ نارنحی، سطح گدازه های خورشیدی به رنگ سبر و شاخصهای جئومغناطیسی که سطوح طوفان مغناطیسی اطراف زمین را نشان می دهد به رنگ آبی و صورتی به نمایش در آمده است


کاهش ساعات کاری راهی برای نجات زمین از گرمایش

ارسال شده توسط رضا در 91/11/20:: 11:38 صبح
یک گروه تحقیقاتی و پژوهشی در واشنگتن که در جستجوی بهترین راه برای کاهش گرمایش زمین است، اعلام کرد که کار کمتر راهی برای نجات سیاره زمین از تبعات تغییرات جوی است.

 نتایج این تحقیقات که از سوی مرکز تحقیقات اقتصاد و سیاست منتشر شده تأکید کرده است که کار کردن کمتر و کوتاه کردن هفته‌های کاری و داشتن زمان بیشتر برای اوقات فراغت تا سال 2100، نیمی از دمای مورد انتظار را کاهش دهد.

این تحقیقات مدعی شده است که کاهش ساعات کاری می‌تواند گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

دیوید روسنیک اقتصاد دان و نویسنده این تحقیق اظهار داشت: این محاسبات بسیار ساده هستند. هرچقدر میزان ساعات کار کمتر باشد، انتشار کربن کمتر خواهد بود، به این معنا که گرمایش زمین نیز کمتر خواهد شد.

وی اظهار داشت:  با فرض اینکه 40 تا 60 درصد از گرمایش زمین را نمی‌توان کاهش داد، حدود یک چهارم یا نیمی از گرما می‌توان با کاهش ساعات کاری کاهش داد.

راسنیک گفت: برای سال‌های بسیاری، کشورهای اروپایی ساعات کاری خود را کاهش و زمان تعطیلات خود را افزایش داده‌اند این درحالی است که برخی کشورها چون آمریکا مسیر افزایش تولید را در پیش گرفته است؛ اما اکنون زمانی برای تغییراست.

واضح است که اگر کمتر کار کنید، کمتر خرید می‌کنید. تحقیقات روسنیک که این هفته منتشر شده شبیه تحقیقاتی سال 2006 است که وی همراه مارک ویسبورک اقتصاد دان ارائه کرده بود که به تأثیرات بالقوه زیست محیطی کشورهای اروپایی و آمریکایی در داشتن ساعات کاری بلندتر اشاره کرده بود.

در این گزارش نویسندگان اشاره کرده‌اند که بارویکردهای جدید کشورهای اروپایی نیمی از انرژی کشورهای آمریکایی را به ازای هر نفر مصرف می‌کند. اگر اروپا سطح تولید خودرا بالا ببرد این احتمال وجود دارد که 30 درصد انرژی بیشتر مصرف کند.

گرم‌شدن زمین یا گرمایش زمین  نام پدیده‌‌ای است که منجر به افزایش میانگین دمای سطح زمین و اقیانوس‌ها شده است. طی 100 سال گذشته، کره زمین به طور غیرطبیعی حدود 0.74 درجه سلسیوس گرم‌ تر شده که این موضوع دانشمندان را نگران کرده ‌است.

برخی از دانشمندان معتقدند که دهه‌های پایانی قرن بیستم، گرم‌‌ترین سال‌های 400 سال اخیر بوده ‌است. گزارش‌ها حاکی از آن است که 10 مورد از گرم‌‌ترین سال‌های جهان تنها از سال 1990 تا سال 2007 به ثبت رسیده ‌است که این میزان در 150 سال گذشته بی‌سابقه بوده ‌است. به نظر می‌رسد فعالیت‌های صنعتی در ایجاد این مشکل بسیار موثراست و به گرم ‌شدن کره زمین کمک می‌کند.


چرا لبه بیرونی خورشید گرمتر از سطح آن است؟

ارسال شده توسط رضا در 91/11/19:: 8:18 عصر
magneticloopstructuresinthecoronaofthesun-.jpg

تیمی از دانشمندان دانشگاه آمبریای شمالی برای نخستین بار این معما را که چرا لبه بیرونی خورشید بسیار گرم‌تر از سطح آن است، رمزگشایی کردند.

 ستارگان گرما را از طریق واکنش‌های هسته‌ای در هسته‌شان تولید می‌کنند و این دما به سمت سطح ستاره کاهش می‌یابد؛ با این حال، تعداد قابل توجهی از ستارگان در لبه‌های بیرونی جوشان دارای دماهای بالاتری در مقایسه با سطح‌شان هستند.

 این تیم علمی حاضر در این تحقیق با کمک دانشمندانی از دانشگاه‌های شفیلد و کوینز، از فناوری لبه تیغ تصویربرداری خورشیدی برای مشاهده کرومسفر خورشید استفاده کردند.

ادامه مطلب...

چشمان کاوشگر ناسا در تعقیب دنبالهدار بسیار درخشان قرن

ارسال شده توسط رضا در 91/11/19:: 8:16 عصر

کاوشگر فضایی Deep Impact‌ ناسا به تازگی مجموعه تصاویر جدیدی از دنباله دار بسیار درخشان C/2012S1 تهیه کرده است.

 دو منجم آماتور روس ماه سپتامبر 2012 میلادی با استفاده از تلسکوپ شبکه نوری علمی بین المللی (ISON) موفق به کشف دنباله‌دار C/2012S1 یا ISON‌ شدند؛ این دنباله‌دار بسیار درخشان رقیب جدی هال باپ(Hale-Bopp) محسوب می شود که درخشان‌ترین دنباله‌دار رصد شده قرن بیستم است.

 دنباله دار ISON‌ پس از ورود به منظومه شمسی، در ماه نوامبر 2013 در نزدیک‌ترین فاصله با خورشید یعنی در فاصله 1.2 میلیون کیلومتری قرار گرفته و حتی در نور روز نیز قابل مشاهده خواهد بود.

ادامه مطلب...

عبور یک سیارک در فاصلهای نزدیکتر از ماهوارهها به زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/11/19:: 8:14 عصر
2012DA14.jpg

دانشمندان ناسا از عبور یک سیارک به اندازه نیمی از زمین فوتبال از فاصله بسیار نزدیکی از زمین در شامگاه جمعه 15 فوریه 2013 میلادی (27 بهمن)، خبر داده‌اند.

  به گفته دانشمندان، فاصله سیارک 2012 DA14 از زمین نسبت به بسیاری از ماهواره‌های حاضر در مدار نزدیکتر بوده، اما آسیبی را متوجه زمین نخواهد کرد.

 این سیارک شامگاه 15 فوریه (27 بهمن) از فاصله 27 هزار و 680 کیلومتری زمین عبور خواهد کرد که یک فاصله رکوردشکن خواهد بود.

ادامه مطلب...

انتشار جدیدترین تصاویر زمین از فضا/ شکل گیری ابرها و آبهای زمینی

ارسال شده توسط رضا در 91/11/18:: 11:42 صبح

پژوهشگر مستقر در ایستگاه بین المللی فضایی جدیدترین تصاویر خود را از کره زمین منتشر کرد."کریس هدفیلد" فضانورد کانادایی ایستگاه بین المللی فضایی از فاصله 250 مایلی سطح زمین، تصاویری را از سیاره آبی مان طی چند روز گذشته تهیه کرده تا به علاقمندان نشان دهد.

اگرچه وی هیچ ارتباط اینترنتی مستقیمی در ایستگاه بین المللی فضایی ندارد اما این تصاویر را از طریق سیستم های ارتباطی ناسا برای "ایوان" پسرش ارسال کرد تا او نیز از طریق شبکه های اجتماعی تصاویر تهیه شده توسط پدرش را برای علاقمندان منتشر کند.

ادامه مطلب...

غول منظومه شمسی از نمایی که هرگز ندیدهاید

ارسال شده توسط رضا در 91/11/17:: 12:59 عصر

به تازگی نقشه‌ای از مشتری توسط ناسا منتشر شده است که نه تنها دقیق‌ترین نقشه رنگی سراسری است که تا کنون از مشتری تهیه شده، این سیاره را از نمایی متفاوت به تصویر می‌کشد.بشقاب رنگارنگ زیبایی که در عکس زیر می‌بینید، در واقع سطح بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است. این نقشه رنگارنگ از مشتری، به کمک تصاویر دوربین زاویه بسته نصب شده بر روی فضاپیمای کاسینی ناسا تهیه شده است. کاسینی در حین ماموریت خود به سوی زحل، از کنار این غول منظومه شمسی عبور کرد و این عکس‌ها را در دسامبر 2000 / آذر 1379 از مشتری تهیه کرد. اگرچه کوچک‌ترین عارضه قابل مشاهده در عکس حدود 120 کیلومتر پهنا دارد، اما این عکس‌ها دقیق‌ترین نقشه‌های رنگی سراسری هستند که تا کنون از مشتری تهیه شده است.
به گزارش وایرد، این نقشه از ترکیب 36 عکس ساخته شده است. طی 9 ساعتی که مشتری در زیر سفینه مشغول گردش بود، هر ساعت عکس‌هایی دوتایی در دو رنگ مختلف توسط دوربین گرفته می‌شد که نیمکره‌های شمالی و جنوبی مشتری را پوشش می‌داد. اگرچه تصاویر خام تنها از دو رنگ با طول موج‌های 759 نانومتر (نزدیک به فروسرخ) و 451 نانومتر (آبی) تشکیل شده بودند، اما رنگ‌های نقشه نزدیک به همان‌هایی هستند که انسان هنگام خیره شدن به مشتری مشاهده می‌کند. (برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ اینجا کلیک کنید)

این نقشه تنوعی از عوارض ابری رنگی را نشان می‌دهد، که شامل نوارها و کمربندهای موازی قرمز قهوه‌ای و سفید، لکه قرمز مشتری، نواحی آشفته چند لخته‌ای، بیضی‌های سفید و چندین گرداب کوچک است. نوارهای سفید، ابرهای مرتفع‌تر و سردتر جو مشتری هستند و کمربندهای قهوه‌ای، ابرهای گرم‌تر و پست‌تر جو مشتری. بسیاری از این ابرها به دلیل کشش و چین‌خوردگی دائمی ناشی از بادهای مشتری، به صورت رگه و موج دیده می‌شوند. عوارض آبی خاکستری اطراف لبه نوار روشن مرکزی «لکه‌های داغ» استوایی هستند؛ سامانه‌های هوایی که کاوشگر گالیله ناسا برای انجام تحقیقات بیشتر وارد یکی از آنها شد. لکه‌های روشن کوچک درون نوار نارنجی شمال استوای مشتری، طوفان‌های آذرخشی هستند. نواحی قطبی از شفافیت کمتری برخوردار هستند چرا که نگاه کاسینی به آنها از میان مه جوی ضخیم‌تر و با زاویه بوده است.


کهکشان عظیم سیگار برگ در فاصله 114,000,000,000,000,000,000 کیلوم

ارسال شده توسط رضا در 91/11/17:: 12:57 عصر

با درخششی 5 برابر بیشتر از کهکشان راه شیری و در فاصله نسبتا نزدیک 114میلیارد میلیارد کیلومتری (معادل 12 میلیون سال نوری از زمین)، کهکشان سیگار برگ در زمره فعال‌ترین کهکشان‎های عالم به شمار می‌رود.عکس زیر جرم شماره 82 فهرست مسیه را نشان می‎دهد؛ کهکشانی که به دلیل شکل خاصش با نام کهکشان سیگار برگ نیز شناخته می‌شود. کهکشان سیگار برگ یا M82، کهکشانی فعال و ستاره‌زا است که در فاصله حدود 12 میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی دب اکبر واقع شده است. کهکشان‌های ستاره‌زا (Starburst Galaxies) دارای نرخ بسیار بالایی از شکل‌گیری ستارگان هستند و گمان می‌شود که نمایانگر مرحله خاصی در جریان تکامل کهکشان هستند. به دلیل زایش بیش از اندازه ستارگان، M82 پنج بار درخشان‌تر از کهکشان راه شیری است.  به گزارش وایرد، برای گرفتن این عکس که توسط رصدخانه مانت‌لمون تهیه شده است، از تلسکوپ 32 اینچی شولمان و 28 ساعت نوردهی استفاده شده است.

 


تصاویر شستن دست در فضای بدون جاذبه/ فضانوردان چگونه دستشان را می

ارسال شده توسط رضا در 91/11/17:: 9:57 صبح

 تاکنون به این مسئله فکر کرده اید که فضانوردان در شرایط بدون جاذبه چگونه کارهای عادی و زمینی خود را چون شستن دستها انجام می دهند.

ویدئوی جدیدی که توسط سازمان فضایی کانادا منتشر شده، پاسخ این سوال را ارائه کرده است و کریس هدفیلد فضانورد کانادایی که در حال حاضر در ایستگاه بین المللی فضایی به سر می برد با نشان دادن نحوه استفاده از صابون بدون نیاز به آبکشی پرده از این راز برداشته است.

فضانورد کانادایی طی یک ویدئو به پرسشی که درباره چگونگی شستن دستها در فضای بدون جاذبه مطرح شده بود توصیح می دهد

ادامه مطلب...

حیوانات در فضا

ارسال شده توسط رضا در 91/11/16:: 8:30 عصر

سفر به فضا یعنی روبه‌رو شدن با بسیاری از مسائل و مشکلات فیزیکی، تکنیکی و علمی.سفر به فضا یعنی ورود به محیط نامأنوس? فاقد هوا، گرانش و سپر مغناطیسی زمین که بدن ما برای ادامه بقا به آن عادت دارد.

در آغازین روزهای عصر فضا پرسش‌های بی‌شماری در برابر دانشمندان و مهندسان قرار داشت. آنها نمی‌دانستند عکس‌العمل موجود زنده در برابر این محیط خشن چیست. نبود اتمسفر یعنی بودن در معرض تشعشعات زیانبار خورشیدی و ذرات پرانرژی بادهای خورشیدی، چه تاثیری بر سیستم دفاعی بدن خواهد گذاشت و نبود گرانش یعنی به هم ریختن تمام اسلوب و تفکرات مهندسی به کار رفته در ساختار بدنی موجودات زنده زمینی چگونه بر رفتارهای نرمال زندگی آنها مثل راه رفتن و غذا خوردن اثر می‌گذارد.

قبل از پرداختن به تاریخچه و فلسفه سفر حیوانات به فضا باید کمی به عقب?تر از عصر فضا و زمانی که هنوز بشر آرزوی پروازش محقق نشده بود، برگردیم. کنجکاوی، بخشی از ذات غیرقابل تغییر بشر است که به عنوان هدیه در وجودش قرار داده شده، از این روست که بشر در مسیر ارضای میل سیری‌ناپذیر خود برای دانستن غالباً در شرایط دشواری قرار می‌گیرد که مستلزم به خطر انداختن جان است و داستان پرواز مطمئنا در ابتدای لیست تجربیات پرمخاطره انسان قرار دارد. در چنین بزنگاه‌هایی است که همه نگاه‌ها به حیوانات متوجه می‌شود. در کتاب زیبای سفر به ماه، یکی از شاهکارهای علمی- ‌تخیلی نویسنده شهیر فرانسوی، ژول‌ورن، با صحنه‌های نابی از دانش فراتر از زمان این نویسنده پیشگو روبه‌رو می‌شویم. از جمله آنها حیواناتی هستند که همراه سه فضانورد داستان وی راهی سفری بی‌همتا به قمر سیاره زمین- ماه - می‌شوند. در نوزدهم سپتامبر 1783، این برادران مون گُل‌فیه بودند که برای اولین بار از حیوانات برای بررسی اثرات پرواز با بالن بر بدن جانداران استفاده کردند. یک خروس، یک اردک و یک گوسفند اولین مسافران هوایی دنیا بودند که سوار بر بالن هوای گرم این برادران فرانسوی عنوان نخستین مسافران بالن را از آن خود ساختند. سطح دانش و معلومات برادران مون گل‌فیه به آنها جسارت سوار کردن یک انسان بر اختراع پرنده‌شان را نمی‌داد. همین موضوع کمبود اطلاعات و دانش بود که پیشگامان عصر فضا را مجبور کرد تا نخستین فضانوردان سیاره زمین را از میان حیوانات انتخاب کنند. همانقدر که برادران مون گُل‌فیه از پرواز با بالن ساخته خودشان وحشت داشتند، متخصصان دوره ابتدایی عصر فضا نیز از ارسال انسان به فضا می‌ترسیدند و این موضوع ناشی از تاریکی جهلی بود که اندیشه انسان آن دوران را فراگرفته بود.

ادامه مطلب...

<   <<   36   37   38   39   40   >>   >



بازدید امروز: 97 ، بازدید دیروز: 186 ، کل بازدیدها: 340118
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ