عبور رکوردشکن یک سیارک در فاصلهای نزدیکتر از ماهوارهها به زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/11/15:: 11:23 صبح
4-1084.jpg

دانشمندان ناسا از عبور یک سیارک به اندازه نیمی از زمین فوتبال از فاصله بسیار نزدیکی از زمین در اواخر هفته آینده خبر داده‌اند.

 

 

 به گفته دانشمندان، فاصله سیارک 2012 DA14 از زمین نسبت به بسیاری از ماهواره‌های حاضر در مدار نزدیکتر بوده، اما آسیبی را متوجه زمین نخواهد کرد.

 

این سیارک در روز 15 فوریه(27 بهمن) از فاصله 27 هزار و 680 کیلومتری زمین عبور خواهد کرد که یک فاصله رکوردشکن خواهد بود.

 

 

2012 DA14 سال گذشت توسط یک تیم آماتور اسپانیایی شناسایی شد. اگرچه این سیارک از فاصله نزدیکتری از ماهواره‌های زمین‌هم‌زمان که در ارتفاع 35 هزار و 800 کیلومتری قرار دارند، گذر می‌کند اما هیچ گونه خطر برخورد با زمین وجود ندارد.

 

 

این سیارک 45 متری هر 40 سال از کنار زمین عبور کرده اما هر 1200 سال برخورد می‌کند و به گفته دانشمندان، حتی در صورت برخورد نیز تاثیر فاجعه‌باری بر زمین نخواهد داشت.

 

 

سیارک 2012 DA14 تقریبا به اندازه جسمی است که در سال 1908 در جو بالای سیبری منفجر شد و به عنوان رویداد تونگوسا شناخته شده است.

 

 

به گفته محققان، 50 هزار سال پیش یک سیارک به اندازه 2012 DA14 با زمین برخورد و دهانه مشهور دنباله‌دار را در آریزونا ایجاد کرد. اما آن سیارک از آهن ساخته شده بود که تاثیر ضربه آنرا بسیار نیرومند کرده بود.

 

 

ناسا قصد دارد با استفاده از رادار گلداستون خود در بیابان موجاوه کالیفرنیا این سیارک را از روز 16 تا 20 فوریه دنبال کند. این مشاهدات می‌تواند به ستاره شناسان در ساخت یک نقشه سه بعدی از این سیارک به علاوه تخمین‌های اصلاح شده از شکل این سنگ، گردش و انعکاس آن کمک کند.


«موفقیت ایران دروغ از آب درآمد؛ میمون ارسالی به فضا \خال\ داشت!»

ارسال شده توسط رضا در 91/11/14:: 8:32 عصر

دیلی تلگراف در جدیدترین جوسازی علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد: موفقیت ایران در فرستادن یک میمون به فضا دروغ از آب درامده است!

 این روزنامه که برای تکذیب ادعای ایران، تلاش زیادی به خرج داده است، با انتشار تصویر فوق نوشت: اوایل هفته ی گذشته، ایران با هیاهوی زیاد اعلام کرد که یک میمون زنده را به فضا فرستاده است.

احمد وحیدی وزیر دفاع ایران گفت: میمونی که فرستاده شد، زنده به زمین  بازگشت و این قدمی بزرگ برای کارشناسان و داشنمندان ما است.

این روزنامه می افزاید: این در حالی است که مجموعه ای از تصاویر که نشان دهنده تفاوت در چهره ی میمون پیش و پس از ارسال است فاش می سازد که در واقع این تصاویر متعلق به دو میمون است است!

ادامه مطلب...

کشف یک ستاره دوقلوی نوزاد

ارسال شده توسط رضا در 91/11/14:: 8:21 عصر

ستاره‌های تازه متولد شده باید از میزان بسیار زیادی گاز و غبار تغذیه کنند و فضانوردان آمریکایی یک ستاره نوزاد غیرمعمولی را شناسایی کرده‌اند که در واقع دوقلو است.این جرم آسمانی که بسیار جوان است "LRLL 54361" نام دارد و به طور تناوبی انفجارهای نوری فروسرخی از خود متساطع می‌کند.

محققان می‌گویند احتمال دارد این فقط یک ستاره نباشد بلکه دو ستاره و به عبارت دیگر یک ستاره دوقلو باشد.

این انفجارهای نوری تناوبی حاکی از وجود یک قرینه و همنشین برای ستاره در حال شکل گیری مرکزی است که احتمالا مصرف گاز و غبار آن را مهار می‌کند تا وقتی که به نزدیک‌ترین مدار برسد یعنی وقتی که ماده در نهایت کاهش پیدا کند و دوقلوی واحد شکل بگیرد.

رابرت گاترموت از دانشگاه ماساچوست آمهرست گفت: این ایده که این جرم، یک منظومه دوستاره‌ای نوزاد یا عبارتی یک دوقلو باشد با داده های ما همخوانی دارد.

وقتی دو ستاره جوان وجود داشته باشند که از یک حلقه مشترک در اطراف خود تغذیه کنند تاثیر گرانشی همنشین دوم می‌تواند موجب بروز سکسکه یعنی مهار مواد از سقوط از حلقه گاز و غبار شود.


جزئیات رونمایی از ماهواره ناهید/ پرتاب ناهید با ماهوارهبر \سفیر

ارسال شده توسط رضا در 91/11/14:: 8:19 عصر

رئیس سازمان فضایی ایران از رونمایی از ماهواره ایرانی ناهید در هفته جاری و همزمان با 14 بهمن ماه روز فناوری فضایی خبر داد و گفت: این پروژه با حضور رئیس جمهور رونمایی می شود.

حمید فاضلی با تشریح جزئیات و ویژگی های ماهواره ناهید اظهار داشت: بنا داریم ماهواره ناهید را به وسیله ماهواره‌بر سفیر 1B به فضا پرتاب کنیم.

وی یکی از ویژگیهای اصلی این ماهواراه را ماموریت تصویربرداری آن عنوان کرد و گفت: ناهید تنها ماهواره ای است که صفحات آن به صورت خورشیدی باز می شود این در حالی است که تاکنون صفحات ماهواره هایی که توسط دانشمندان ایرانی ساخته شده بر روی بدنه آن چسبیده بوده است اما ناهید قابلیت باز شدن صفحات را ممکن خواهد کرد.

فاضلی فناوری بکار گرفته شده در پرتاب این ماهواره را نوعی فناوری اکتسابی منحصر به فرد برشمرد و خاطرنشان کرد: پیش بینی این است که ماهواره ناهید در ارتفاع 250 کیلومتری حضیض و 370 کیلومتری اوج قرار گیرد.

وی در مورد برنامه های ایران برای طراحی و ساخت ماهواره بر های کاملا ایرانی گفت: از آنجا که به دلیل شرایط فعلی امکان استفاده از ماهواره‌برهای خارجی برای ایران مهیا نیست ساخت و طراحی نمونه ماهواره‌برهای مورد نیاز برای پرتاب ماهواره های داخلی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید براینکه به دانش بومی ساخت ماهواره‌برها دست یافته ایم اضافه کرد: برای رسیدن به دانش بومی ماهواره‌برهای سنگین تر نیز در تلاش هستیم.

فاضلی تاکید کرد: دراین راستا هم اکنون ساخت ماهواره‌بر سیمرغ و پس از آن ماهواره‌بر ققنوس را در برنامه داریم که این ماهواره‌برها محموله های سنگین تری را به فضا پرتاب خواهند کرد.


اعلام فراخوان انتخاب نخستین فضانورد ایرانی

ارسال شده توسط رضا در 91/11/14:: 8:17 عصر
60-8.JPG

رییس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی سازمان فضایی ایران با اعلام برنامه انتخاب فضانورد ایرانی در آینده از تدوین نقشه راه تعلیم فضانورد در این پژوهشکده خبر داد.

 دکتر محمد ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که هنوز پروسه انتخاب فضانورد ایرانی برای اعزام به فضا طی سال های آینده، انجام نشده است، گفت: در این راستا مطالعات انتخاب فضانورد انجام شده و نقشه راه تعلیم فضانورد، تدوین و مذاکراتی هم با نهادهای مرتبط انجام شده است.

 وی با تاکید بر این که برنامه انتخاب فضانورد ایرانی در آینده اعلام می‌شود، تصریح کرد: راحت‌ترین روش انتخاب فضانورد، استفاده از خلبانان است؛ اما ممکن است که بهترین گزینه نباشد و در این صورت فراخوان عمومی‌تری هم اعلام می‌کنیم که در آینده تصمیم‌گیری خواهد شد.

ادامه مطلب...

تصاویر جالب از توفان عجیب و غولپیکر سیاره زحل

ارسال شده توسط رضا در 91/11/14:: 1:10 عصر
5-794.jpg

یکی از بزرگترین توفان‌های سطح سیاره زحل ممکن است در نهایت در اثر خفگی با دنباله خود آرام شده باشد.

 پژوهش جدید دانشمندان نشان داده که توفان عظیم بهاری که برای 267 روز در سال‌های 2010 و 2011 با سرعت در سطح سیاره زحل حرکت می‌کرد، احتمالا پس از گردش در اطراف این سیاره با دنباله خود برخورد کرده است.

 دانشمندان تا پیش از این با چنین پدیده‌ای که یک توفان از خود تغذیه کند، روبرو نشده بودند و هنوز توضیح قابل توجهی در مورد افول توفان در زمان مواجهه سر و انتهای آن با یکدیگر وجود ندارد.

ادامه مطلب...

هفته سیاه ناسا: درسهای تلخی که ناسا از اشتباهات خود آموخت

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 8:14 عصر

شاید تصادفی باشد، اما سه مورد از بدترین حوادث ناسا در 46، 27 و 10 سال پیش؛ همگی در این هفته رخ داده است. به این بهانه نگاهی داریم به این حوادث و درس‌هایی که ناسا از آن آموخت. روزهای بین 27 ژانویه تا 1 فوریه / 8 تا 13 بهمن، یادآور سخت‌ترین روزهای سال برای ناسا است. برنامه فضایی سالیانه Shiva، در بزرگداشت 17 فضانوردی که جان خود را طی سه حادثه فاجعه‌بار شاتل‌ها از دست دادند، همواره مملو از افسوس و احساس پشیمانی است؛ اما هم‌زمان، مجالی است برای اندیشیدن به اینکه آن فضانوردان فقید چه کار کردند و چرا آن کار را کردند؛ و در نتیجه زمانی است برای یادآوری درس‌هایی که مهندسان فضایی از این تجربیات تلخ فراگرفته‌اند.

ادامه مطلب...

میمون فضانورد در معرض دید علاقمندان قرار می گیرد

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:23 عصر
borna ghasemi-11-49.jpg

رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: پس از آنکه آزمایشات پزشکی روی میمون فضانورد صورت گرفت، محل مناسبی در سایت های خارج از شهر و یا یکی از باغ وحش ها برای این حیوان در نظر گرفته شود که عموم علاقمندان بتوانند آن را مشاهده کنند.

 به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر ابراهیمی که در برنامه تلویزیونی ثریا سخن می‌گفت با تشریح آخرین وضعیت تست های بیولوژیکی محموله زیستی کاوشگر پیشگام گفت: پس از آنکه موجود زنده با موفقیت به فضا پرتاب و ریکاوری شد آزمایشاتی بر روی آن انجام شده است که نشان می دهد این موجود زنده در سلامت کامل به سر می برد.

ادامه مطلب...

پرتاب ماهوارههای فجر و شریف تا پایان سال/ هزینه سفر میمون «پیشگا

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:13 عصر
agah (3 of 13).jpg

رییس سازمان فضایی ایران با بیان این که میزان موفقیت در ماموریت‌های فضایی حدود 30 درصد است، بر ضرورت اطلاع رسانی عدم موفقیت‌ها در ماموریت‌های فضایی و همچنین اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب‌تر در خصوص ماموریت‌ها و موفقیت‌های فضایی به مردم تاکید و هزینه ماموریت کاوشگر «پیشگام» را نیز حدود دو تا سه میلیارد تومان اعلام کرد.

 به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر حمید فاضلی در نشست خبری پرتاب موفقیت‌آمیز کاوشگر پیشگام همراه با موجود زنده که عصر چهارشنبه در پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی برگزار شد، با بیان اینکه سازمان فضایی ایران، ماموریت مهندسی اعزام حیات به فضا را از شورای عالی فضایی کشور دریافت کرده است، گفت: این شورا متشکل از وزارتخانه‌های امور خارجه، علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دفاع، صنعت، معدن و تجارت، معاونت راهبردی ریاست جمهوری، سازمان صدا و سیما و سازمان فضایی ایران است که ریاست آن برعهده رییس جمهور است.

ادامه مطلب...

پرتاب ماهواره جدید ناسا برای پشتیبانی از ایستگاه فضایی بینالمللی

ارسال شده توسط رضا در 91/11/13:: 6:11 عصر
4-1077.jpg

یک موشک بدون سرنشین آریان پنج ناسا، صبح روز پنج‌شنبه برای استقرار اولین نسل از ماهواره‌های ارتباطی ناسا برای پشتیبانی از ایستگاه فضایی بین‌المللی، تلسکوپ فضایی هابل و دیگر فضاپیماها به فضا پرتاب شد.

 

 این موشک 58 متری در ساعت 01:48 به وقت گرینویچ به عنوان اولین مورد از 13 پرتاب برنامه‌ریزی شده در سال 2013 از ایستگاه نیروی‌ هوایی کیپ کارناوال به فضا پرتاب شد.

 

ماهواره پیگیری و انتقال داده موسوم به TDRS که توسط شرکت بوئینگ ساخته شده، به یک شبکه هفت عضوی خواهد پیوست که پرتابهای موشکی را پیگیری کرده و داده‌های ارتباطی را به ایستگاه فضایی، هابل و فضاپیماهای دیگر در مدار زمین ارسال و دریافت می‌کند.

 

 

دو ماهواره TDRS دیگر در سال 2009 و 2011 از خدمت خارج و به مدارهای بالاتر با عنوان گورستان منتقل شدند. ماهواره سوم در پی حادثه سقوط شاتل فضایی چلنجر در سال 1986 از بین رفت.

 

ناسا تا سال 1995 از شاتلهای فضایی خود برای ارسال ماهواره استفاده می‌کرد که در سال 2000 این کاربری را به موشکهای اطلس انتقال داد.

 

 

این سازمان با شش ماهواره در حال کار و یک ماهواره هفتم یدکی می‌تواند با فضاپیماهای حاضر در مدار پائین زمین ارتباط داشته و آنها را پیگیری کند.

 

 

پیش از سال 1983 و ارسال اولین ماهواره TDRS، ناسا بر ارتباطات زمینی بویژه از طریق هواپیماها و کشتی‌ها تکیه داشت که نگهداری از آنها پرهزینه بوده و تنها بخشی از پوشش یک شبکه مداری را ارائه می‌کند.

 

نسل دوم این ماهواره از سال 2000 تا 2002 به فضا پرتاب شدند. پرتاب روز پنج‌شنبه اولین مورد از سه پرتاب برنامه‌ریزی شده از نسل سوم ماهواره‌های مورد نیاز برای جایگزینی اعضای فرسوده این گروه بوده است.

 

فضاپیمای جدید TDRS با هزینه بین 350 میلیون تا 400 میلیون دلار طی 10 روز به مدار هدف خود رسیده و پس از سه ماه آزمایش، خدمات خود را آغاز خواهد کرد.

 

ماهواره‌های دوازدهم و سیزدهم این گروه قرار است در سالهای 2014 و دسامبر 2015 به فضا پرتاب شوند.


<   <<   41   42   43   44   45   >>   >



بازدید امروز: 98 ، بازدید دیروز: 186 ، کل بازدیدها: 340119
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ