ارسال شده توسط رضا در 91/12/5:: 1:53 عصر
مهر، این سازمان که "بنیاد الهام مریخ" نام دارد، دیروز در یک کنفرانس خبری در باشگاه ملی مطبوعات در آمریکا جزئیات برنامه های خود را برای این سفر آشکار ساخت.
زمان پرتاب پیشنهادی ژانویه 2018 تعیین شده و این ماموریت نیز " ماموریتی برای آمریکا" نام گرفته است.
تیتو در سال 2001 ، 20 میلیون دلار پرداخت کرد تا نخستین گردشگر غیر دانشمندی باشد که در ایستگاه بین المللی فضایی حضور می یابد. این کار او را نخستین مسافر خصوصی فضا کرده است.
اکنون سازمان او قصد دارد سفر رفت و برگشت501 یک روزه ای را به مریخ، ترتیب بدهد.
در این کنفرانس خبری به طور واضح و مشخص گفته نشد که آیا این ماموریت سرنشین دار است یا خیر، بلکه فقط اعلام شد این سازمان در تلاش برای تسریع اکتشافات آمریکا از فضا است تا به عنوان یک کاتالیزور مهم برای رشد آینده، رفاه ملی و دانش جدید گامی برداشته باشد.
توصیف رسمی این سازمان از این ماموریت این است: "ماموریتی برای آمریکا" دانش ، تجربیات و حرکتی جدید برای عصر آینده اکتشافات فضایی است.
هنوز اطلاعاتی در مورد تامین هزینه این ماموریت و چگونگی زنده ماندن مسافران احتمالی این سفر اعلام نشده است.
ارسال شده توسط رضا در 91/12/5:: 1:51 عصر
مهر، این ماهواره که در موسسه مطالعات هوافضای دانشگاه تورنتو طراحی و ساخته شده، کوچک ترین ماهواره ستاره شناسی ساخته شده تاکنون است و قرار است روز دوشنبه از مرکز فضایی سانیش داوان در هند به فضا پرتاب شود.
در این ماموریت که BRITE نام دارد، ماهواره دانشگاه تورنتو و همچنین دو ماهواره دوقلوی دیگر که آنها نیز در کانادا طراحی و در اتریش مونتاژ شده اند به فضا پرتاب می شوند تا نشان دهند حتی یک تلسکوپ بسیار کوچک نیز می تواند به ارتقای دانش فضایی انسان کمک کند.
آزمایشگاه پرواز فضایی دانشگاه تورنتو نمونه کانادایی از ماهواره های دوقلو را ساخته است.
کوردل گرانت مدیر سیستم های ماهواره ای این آزمایشگاه گفت: نشان داده ایم می توان نانو ماهواره ها را در زمان کوتاه و با هزینه ای که بسیاری از دانشگاه ها، شرکت ها و سازمانها به آن دسترسی دارند، ساخت.
وی افزود: ساخت و آزمایش یک نانو ماهواره می تواند از شش ماه تا چند سال طول بکشد اما هدف ما دو سال یا کمتر است.
به گفته گرانت، در سراسر جهان دانشمندان و شرکت هایی که ایده های بزرگی برای آزمایش های فضایی دارند اما امکان تامین بودجه برای فضاپیماهای بزرگ ندارند اکنون می توانند با این نانوماهواره ها ایده خود را محقق شده ببینند.
این ماهواره در ماموریت خود بر روی درخشان ترین ستاره ها در آسمان از صورت فلکی شکارچی متمرکز خواهد شد.
کلمات کلیدی : تلسکوپ فضایی
ارسال شده توسط رضا در 91/12/4:: 1:13 عصر
مریخ نورد کنجکاوی با کمک مته حفاری در دل یک سنگ باستانی نفوذ کرده و قرار است با نخستین آنالیز نمونه پودر بدست آمده، احتمال وجود آب در سیاره سرخ را مورد مطالعه قرار دهد.
ایسنا، مریخ نورد کنجکاوی در تاریخ هشتم فوریه برای نخستین بار از ابزار مته حفاری برای نفوذ بداخل یک سنگ مریخی استفاده کرد؛ این ابزار پیش از این بر روی هیچ یک از مریخ نوردهای ناسا نصب نشده بودند.
«اسکات مک کلاسکی» از مهندس مریخ نورد کنجکاوی در نشست خبری روز چهارشنبه تأکید کرد: با انتقال پودر نمونه سنگ حفاری شده بداخل بیلچه، نخستین مرحله استفاده از ابزار مته با موفقیت تکمیل شد.
در تصاویر منتشر شده از سوی آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا، یک قاشق از پودر بدست آمده از مته حفاری به درون بیلچه مخصوص کنجکاوی منتقل شده است؛ این نمونه پودر خاکستری از عمق پنج سانتی متری سطح سنگ تهیه شده و با کمک دو ابزار علمی داخل مریخ نورد مورد آنالیز و پردازش قرار خواهد گرفت.
در اثر اکسیداسیون ناشی از اشعه فرابنفش خورشید، خاک سیاره مریخ سرخ رنگ است، اما رنگ نمونه پودر از دل سنگ باستانی کاملا متفاوت است.
«لوئیس جاندورا» مهندس ارشد سیستم نمونه های مریخ نورد تأکید می کند: داشتن قابلیت حفاری سنگ در مریخ نورد یک پیشرفت بسیار مهم تلقی می شود که امکان بررسی لایه های درونی سنگ های باستانی با قدمت سه تا چهار میلیارد سال و یافتن نشانه های احتمالی آب را فراهم می کند.
مریخ نورد کنجکاوی در نزدیکی دهانه گیل مستقر است و سنگ های این منطقه دارای سابقه غنی زمین شناسی و پتانسیل ارائه اطلاعات در خصوص برخورد احتمالی با جریان های آب هستند؛ این سنگ ها دارای رگه ها و اشکال کروی مشابه سولفات کلسیم هستند که در نمونه سنگ های زمین که در کنار جریان آب قرار داشته اند، دیده می شوند.
ارسال شده توسط رضا در 91/12/3:: 9:21 عصر
اخترشناسان با بررسی دادههای دریافتی از تلسکوپ فضایی کپلر تخمین زدهاند حدود شش درصد از ستارههای کوتوله سرخ در کهکشان راه شیری دارای سیاراتی به اندازه زمین هستند که با توجه به فاصلهشان از ستاره کوتوله سرخ، دمایی مناسب برای جاری بودن آب مایع در سطح آنها و احتمال وجود حیات دارند.
بیشتر ستارههایی که ابعاد نزدیک به خورشید دارند، از نوع کوتوله سرخ هستند. پژوهشگران بر این باورند که سیارهای به اندازه زمین و دارای دمای معتدل را میتوان تنها در فاصله 13 سال نوری دورتر از زمین یافت.
ناتالی بتالها که یکی از دانشمندان فعال در ماموریت تلسکوپ کپلر است میگوید: «هنوز نمیدانیم آیا ممکن است روی سیاراتی که دور کوتوله قرمز میچرخند، نشانههای حیات بیابیم، اما یافتههای ما این پرسش را مطرح میکند که آیا کیهان، حیاتی فراتر از حیات بشر روی زمین را نیز در بر دارد یا خیر.»
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 91/12/3:: 9:19 عصر
گاهی اوقات ایدههای جدید باعث میشود دانشمندان آن حوزه با خود بگویند: چرا من قبلا به چنین موضوع سادهای فکر نکرده بودم؟! مثال واضح آن ایده یک دانشجوی کارشناسی ارشد در کنگره بینالمللی فضانوردی در ناپل ایتالیاست که نظرها را به خود جلب کرده است.
«سانگ ووک پایک» از بخش هوانوردی و فضانوردی دانشگاه ام.آی.تی، ایدهای ارائه داد تا با استفاده از توپهای رنگی (مشابه توپهای مورد استفاده در بازی پینتبال) از برخورد سیارکها به زمین جلوگیری شود!
این مقاله توانست جایزه مسابقه «جابهجایی یک خرده سیارک» را که با حمایت انجمن مشورتی فضایی سازمان ملل متحد برگزار میشود را از آن خود کند.
ایده پشت توپهای رنگی خیلی ساده است. برخورد توپهای کوچک پر از ماده رنگی به سطح یک خرده سیارک و پخش شدن رنگ بر سطح این جرم سماوی باعث افزایش بازتاب نور خورشید از سطح سیارک میشود.
ادامه مطلب...
ارسال شده توسط رضا در 91/12/3:: 9:17 عصر
آنهایی که در آینده راهی مریخ خواهند شد چه لباسهایی بر تن میکنند؟ مطمئنا آنها برای این سفر چند ساله مجموعهای از لباسها را به همراه خواهند داشت تا ضمن حفظ روحیه و شادابی، از زندگی روزمره فضانوردی نیز عقب نمانند.
پروفسور کارل آسپلوند از دانشگاه «رود آیلند» معتقد است باید به جزئیترین وسایلی که فضانوردان ماموریتهای مریخ به همراه خواهند داشت نیز توجه کرد. او حتی به جوراب فضانوردان هم اشاره میکند.
این محقق از مدتها پیش همکاری جالبی را با پروژه «Starship 100 Year» آغاز کرده است که بر این اساس نوع پوششی که مسافران آینده فضا و بخصوص مریخ از آن استفاده خواهند کرد مورد بررسی قرار میگیرد.
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 91/12/3:: 11:11 صبح
تلسکوپ VISTA تصویر جدیدی از یک چشمانداز کیهانی را متشکل از ابرهای درخشان گاز و پیچکهای غبار احاطهکننده ستارگان جوان داغ شکار کرد.
این نمای مادونقرمزی، شیرخوارگاه ستارهای موسوم به NGC 6357 را از زاویهای شگفتانگیز نمایش میدهد.
این دستاورد به عنوان بخشی از تحقیقات VISTA عنوان شده که هماکنون از ساختار و چگونگی شکلگیری کهکشان راهشیری تصویربرداری میکند.
شیرخوارگاه مزبور هشتهزار سال نوری از زمین فاصله و در مجمعالکواکب "عقرب" (The Scorpion) قرار دارد. این شی کیهانی به دلیل ظاهرش در تصاویر نور مرئی «سحابی خرچنگ» لقب گرفته است.
این سحابی در نواحی مملو از ابرهای وسیع گاز و پیچکهای غبار تاریک واقع شده است. این ابرها ستارگان را تشکیل میدهند که از میان محصولات آنها میتوان به ستارگان داغ عظیم اشاره کرد که در نور مرئی به رنگ آبی-سفید میدرخشند.
تصویر جدید نمایی کاملا متفاوت از تصاویر نور مرئی پیشین را ارائه میدهد؛ زیرا تشعشع مادون قرمز میتواند به بخش اعظم پوشش غباری که شی را میپوشاند، نفوذ کند.
برای تهیه این تصویر از دادههای «تلسکوپ تحقیقاتی مادون قرمز و مرئی برای ستارهشناسی» ESO در رصدخانه پارانال شیلی استفاده شده است.
ارسال شده توسط رضا در 91/12/2:: 8:20 عصر
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه ملی استرالیا نشان میدهد، یک سیارک عظیم در 300 میلیون سال قبل با زمین برخورد کرده و باعث ایجاد دهانه برخوردی به قطر 200 کیلومتر شده است.
خبر کشف دهانه برخوردی باستانی روز جمعه 15 فوریه (27 بهمن) همزمان با گذر سیارک 2012DA14 از کنار زمین اعلام شد.
محققان متوجه وجود رسوبات غیر معمول در منطقه East Warburton در جنوب استرالیا و با آنالیز دانه های کوارتز از عمق زمین، موفق به کشف این دهانه برخوردی شدند.
ادامه مطلب...
ارسال شده توسط رضا در 91/12/2:: 8:16 عصر
دانشمندانی که در حال بررسی ویژگیهای ذره بوزون هیگز هستند، اظهار کردهاند که شاید بتوان چگونگی پایان جهان را تعیین کرد.
به گفته محققان، مفهوم «بیثباتی خلأ» میتواند در میلیاردها سال آینده منجر به ایجاد یک جهان جدید به شکل یک حباب درون جهان کنونی شده و در نهایت جای آن را بگیرد.
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 91/12/2:: 11:27 صبح
موج شوک ناشی از انفجار شهاب سنگ روسیه باعث ارسال امواج مافوق صوت از طریق جو به مناطق مختلف جهان شده است.
بررسی های جدید ناسا نشان می دهد، شهاب سنگ 17 متری با قدرت انفجاری 500 کیلوتن با سرعت 64 هزار و 373 کیلومتر در ساعت بر فراز آسمان «چلیابینسک» روسیه منفجر شد.
ادامه مطلب...