مجروح شدن 500 تن در اثر انفجار یک دنباله دار در آسمان روسیه

ارسال شده توسط رضا در 91/11/27:: 11:2 عصر
4-1107.jpg

یک دنباله‌دار که صبح امروز(جمعه) در آسمان روسیه منفجر شده بود، توپ‌های آتشین را به سوی زمین روانه کرده و منجر به شکسته شدن شیشه‌های خانه‌ها، به صدا درآمدن دزدگیر خودروها و آسیب به 500 تن شد.

 به گزارش ایسنا، ساکنان شهر چلیابینسک روسیه در 1500 کیلومتری مسکو در ساعت 05:20 به وقت گرینویچ با صدای یک انفجار عظیم روبرو شده، یک نور درخشان را در آسمان مشاهده کرده و یک موج شوک بزرگ را احساس کردند.

ادامه مطلب...

قیمت سیارک عبوری امروز از کنار زمین چند است؟

ارسال شده توسط رضا در 91/11/27:: 11:9 صبح
253.png

با توجه به حجم ذخایر معدنی در سیارک 2012DA14 که امروز از کنار زمین عبور می کند، قیمت آن در حدود 200 میلیارد دلار ارزیابی شده است.

 ایسنا، سیارک 2012DA14 با پهنای 45 متر معادل نیمی از یک زمین فوتبال روز جمعه 15 فوریه 2013 میلادی (27 بهمن) از فاصله 27 هزار کیلومتری زمین عبور می کند.

 این فاصله کمتر از فاصله قرار گرفتن ماهواره ها در مدار زمین هستند، اما این سیارک خطر جدی برای زمین ایجاد نخواهد کرد.

ادامه مطلب...

اگر سیارکی با زمین برخورد کند؟

ارسال شده توسط رضا در 91/11/26:: 11:33 صبح
ایسنا: سیارک عظیم «2012DA14» که فردا 15 فوریه (27 بهمن) در ساعت 22:54 (به وقت تهران) بدون ایجاد خطر خاصی در فاصله‌ای نزدیک‌تر از ماهواره‌ها به زمین عبور خواهد کرد، هیچ شانسی برای برخورد با زمین ندارد؛ اما برخورد احتمالی سیارک‌هایی در این ابعاد می‌توانند انرژی 180 برابر قوی‌تر از بمب اتمی هیروشیما ایجاد کنند.

برخی محققان بر این باورند سیارکی با پهنای 10 کیلومتر در 65 میلیون سال قبل با زمین برخورد کرده و باعث انقراض نسل دایناسورها شده است.

اما در مورد سیارک 45 متری «2012DA14» ، «دان یئومانس» از اخترشناسان ناسا تأکید کرده است که جرم این سیارک 143 هزار تن بوده و در صورت برخورد احتمالی با زمین می‌تواند خطرناک باشد؛ این برخورد باعث بروز انفجاری معادل انرژی انفجار 2.4 میلیون تن TNT‌ یا 180 برابر قوی تر از انفجار اتمی هیروشیما خواهد بود.

به گفته «یئومانس»، سیارکی در ابعاد 2012DA14 احتمالا باعث بروز حادثه تانگوسکا (Tunguska Event) در منطقه سیبری در سال 1908 میلادی شده است.

حرارت این سیارک با پهنای 30 متر پس از عبور از جو زمین، بشدت افزایش یافته و باعث بروز انفجار گسترده در هنگام برخورد با زمین شده است که توفان عظیم بادهای گرم و گاز را در سطح ایجاد کرده و بیش از دو هزار و 137 کیلومتر مربع از درختان منطقه را نابود کرد.

در حادثه دیگری که در سال 2009 میلادی روی داد، سیارکی با پهنای پنج تا 10 متر با انرژی معادل 49 هزار کیلوگرم TNT‌ در بخشی از اندونزی سقوط کرد.

برخورد احتمالی سیارک 2012DA14 نیز می تواند حادثه ای مشابه «تانگوسکا» ایجاد کند که اثر سراسری در کل سیاره زمین نخواهد داشت و تنها حادثه گسترده ای در یک منطقه خاص زمین روی می دهد.
عبور سیارک 2012DA14 از فاصله 27 هزار کیلومتری زمین

شکلگیری ابرآتشفشانی که قادر به نابودی حیات زمین است!

ارسال شده توسط رضا در 91/11/25:: 8:12 عصر
1-1870.jpg

محققان دانشگاه یوتا هشدار داده‌اند که یک ابرآتشفشان مخرب که در زیر اقیانوس آرام در حال شکل‌گیری بوده می‌تواند حیات زمین را در معرض نابودی قرار دهد.

 ایسنا، این محققان برای اولین بار شواهدی بدست آورده‌اند که دو یا چند توده سنگی به اندازه یک قاره در زمان حرکت در جبه ضخیم زمین در عمق 2900 کیلومتری اقیانوس با هم برخورد می‌کنند.

ادامه مطلب...

فرود کاوشگر ناسا روی یک سیارک تا سال 2018

ارسال شده توسط رضا در 91/11/23:: 10:3 صبح

ناسا قصد دارد در یک ماموریت جدید، فضاپیمایی را در سال 2018به سوی یک سیارک فرستاده و با استفاده از بازوی روباتیک آن نمونه هایی از سطح آن را برای دانشمندان بیاورد.این ماموریت نخستین ماموریت ناسا برای نمونه برداری از یک سیارک نزدیک به زمین و آوردن آن به سوی کره خاکی است. این کاوش به انسان کمک می کند تا از چگونگی شکل گیری منظومه شمسی و آغاز حیات پرده بردارد.

پس از دو سال پرواز، کاوشگر  OSIRIS-Rexدر سال 2018 به سیارک 1999 RQ36می رسد. این سیارک نزدیک زمین، در سال 1999 کشف شده است.

وقتی این کاوشگر به سه مایلی سیارک رسید به مدت سه ماه از سطح آن نقشه برداری می کند. به تدریج به این سیارک نزدیک تر می شود تا بازوی روباتیک خود را برای جمع آوری دو اونس مواد، به سوی سطح آن دراز کند.

این کاوشگر سال 2023 به زمین باز می گردد.


اولین حفره در مریخ ایجاد شد

ارسال شده توسط رضا در 91/11/22:: 8:27 عصر
مریخ نورد کنجکاوی با اولین نمونه‌برداری فیزیکی موفق به ارسال تصاویری به زمین شد.
 
به گزارش فارس به نقل از یوورنیوز، کاوشگران برای یافتن وجود آب و علف و شرایط طبیعی حیات در این سیاره، مریخ نورد کنجکاوی  را به مریخ فرستادند.

مریخ نورد کنجکاوی در یک ماموریتی ویژه اولین حفره را توسط مته‌ای در مریخ ایجاد کرد.

حفره کنده شده توسط مریخ نورد کنجکاوی 1.6 سانتی متر عمق و 6.4 سانتی متر پهنا دارد و یکی از بزرگترین دستاوردهای نوع بشر محسوب می شود.

ترکیب شیمیایی سنگهای پودر شده و نمونه‌ها توسط پیشرفته‌ترین مریخ نورد کنجکاوی تاریخ بشر، با ابزار و آزمایشگاه داخلی آنالیز می‌شود.

مریخ نورد کنجکاوی همچنین به دوربین شیمیایی مجهز است که با آن پرتو لیزری به اجسام مریخی می‌تاباند و گاز تولید شده گرم را بطور خودکار آنالیز می‌کند.

جسم فلزی اسرارآمیز در مریخ

ارسال شده توسط رضا در 91/11/22:: 10:43 صبح

این تصاویر که توسط دوربین کنجکاوی گرفته شده یک ساختار عجیب انگشت مانند را در سطح مریخ نشان می دهد که روی سنگ زیرین خود سایه انداخته است.

علاقمندان به اکتشافهای کنجکاوی اظهار داشته اند که این شی کوچک و براق که درمیان سنگها یک منظره نامتجانس ایجادکرده می تواند از موادی تشکیل شده باشد که در مقایسه با اطراف خود کمتر در معرض فرسایش قرار گرفته است.

ادامه مطلب...

چگونه از زمین در برابر تهدیدات اجرام آسمانی محافظت کنیم؟

ارسال شده توسط رضا در 91/11/21:: 2:8 عصر
320.jpeg

محققان ناسا هشدار می‌دهند با وجود توسعه ابزارهای رصدی و فناوری مختلف، سیارک ها، شهاب سنگ ها و دنباله دارها همچنان تهدید جدی برای زمین محسوب شده و روش موثری برای مقابله با این اجرام آسمانی ارائه نشده است.

 به گزارش  ایسنا، اجرام آسمانی نزدیک به زمین (near-Earth objects) یا به اختصار (NEOs) به اجرامی مانند سیارک (asteroid)، شهاب سنگ (meteorid) و دنباله دار (comet) گفته می شود که در حرکت مداری خود در فاصله نزدیک با زمین قرار می‌گیرند.

 تا ژانویه 2013 میلادی 9 هزار و 534 جرم آسمانی نزدیک به زمین (NEOs) کشف شده اند که شامل 93 دنباله دار و 9 هزار و 441 سیارک نزدیک به زمین بوده و این سیارک ها شامل 742 سیارک گروه Aten، سه هزار و 569 سیارک گروه Amor و پنج هزار و 118 سیارک گروه Apollo هستند.

ادامه مطلب...

تصاویری از آزمایش لباسهای فضایی آمریکا در جنگ سرد

ارسال شده توسط رضا در 91/11/21:: 2:4 عصر
3-110.JPG

تصاویر سفید و سیاه به نمایش پشت صحنه‌هایی از آزمایشات فضایی آمریکا در جریان رقابت فضایی در دهه 1960 پرداخته‌اند.

به گزارش ایسنا، این تصاویر که توسط موزه هوافضای سان‌دیگو جمع‌آوری شده، بیل الکینز یکی از مهندسان ارشد شرکت Garrett AiResearch را در حال آزمایش لباس پیشرفته فوق‌فضایی نشان می‌دهند که لباس پردوام تولید شده برای فضانوردان در سفر به ماه بود.

در دهه 1960 بازار جنگ سرد میان دو قدرت آن زمان یعنی آمریکا و شوروی سابق بسیار داغ بود و هر دو تلاش می‌کردند تا در دستاوردهای فضایی از هم سبقت بگیرند.

ادامه مطلب...

نظریه جدید درباره نوار اسرارآمیز عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی

ارسال شده توسط رضا در 91/11/20:: 11:43 صبح
192-8.JPG

محققان آمریکایی نظریه تازه‌ای مطرح کرده اند که نشان می‌دهد، یون‌های باردار در تعامل با میدان‌های مغناطیسی پر قدرت عامل ایجاد نوار عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی هستند.

 

 این پدیده اسرارآمیز نخستین بار توسط ماهواره IBEX‌ ناسا در سال 2009 میلادی رصد شد؛ این ماهواره طی سال‌های اخیر تصاویر متعددی از تعامل نامرئی بین کهکشان راه شیری و فضای بین ستاره ای تهیه کرده است.

 

نظریه جدید بر اساس نخستین گزارش کشف نوار عظیم انرژی در سال 2009 و شبیه سازی سال 2010 ارائه شده و مطرح کنندگان معتقدند، این پدیده می تواند به درک بهتر نحوه تعامل هلیوسفر (مرز لبه منظومه شمسی) با بخش‌های دیگر کائنات منجر شود.

 

مدل جدیدی که توسط محققان دانشگاه نیوهمپشایر و موسسه تحقیقاتی ساوث وست آمریکا ارائه شده، نشان می‌دهد ذرات باردار گرفتار شده در این منطقه هنگام فرار از اتم‌های خنثی، این نوار مرموز را تولید می کنند.

 

بر این اساس، نوار عظیم انرژی در محل خاصی که اتم‌های هیدروژن خنثی از بادهای خورشیدی از کنار میدان مغناطیسی محلی کهکشان عبور می کند، بوجود می آید.

 

اتم‌های خنثی تحت تأثیر میدان های مغناطیسی قرار نمی گیرند، اما وقتی الکترون ها از منطقه دور شوند، به یون های باردار تبدیل شده و شروع به چرخش پرسرعت در اطراف خطوط میدان مغناطیسی می کنند.

 

فرایند کلیدی که در این نظریه مطرح شده، نشان می‌دهد چرخش سریع باعث ایجاد امواج یا ارتعاشات در میدان مغناطیسی می شود و در این حالت یون های باردار در منطقه‌ای توسط این امواج گرفتار می شوند که موجب تراکم و تقویت نوار عظیم انرژی می شود.

 

به گفته «کوین شادرون» سرپرست تیم تحقیقاتی، این نوار اسرار آمیز می تواند چگونگی حرکت میدان های مغناطیسی بداخل فضای بین ستاره ای و نحوه اثرگذاری این میدان ها بر محیط فضا را مشخص کند.


<   <<   36   37   38   39   40   >>   >



بازدید امروز: 99 ، بازدید دیروز: 186 ، کل بازدیدها: 340120
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ