سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کشف دو سیاره شبیه به زمین در فاصله 3 هزار سال نوری

ارسال شده توسط رضا در 92/1/30:: 12:45 عصر

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی ایتالیا (آنسا) ، دو سیاره شبیه به کره زمین در کهکشان های راه شیری وجود دارد که به عقیده محققان دارای اتمسفر و آب مایع هستند.

محققان بر این عقیده اند که این دو سیاره شبیه به زمین قابلیت زندگی و حیات دارند چرا که فاصله آنها از ستاره هایشان امکان وجود آب و بنابر این حیات را فراهم می کند.

این کشف که در مجله عملی ?Science ? منتشر شده است بر اساس داده های به دست آمده از تلسکوپ فضایی ?Kepler ? توسط گروه علمی به ریاست ?ویلیام بروکی? از مرکز تحقیقات ?Ames? سازمان فضایی ناسا اعلام شده است.

?رافائله گاتونه? از رصدخانه موسسه ملی فیزیک نجومی شهر ?پادوا? در شمال ایتالیا گفت: این تحقیقات برای نخستین بار نشان داده است که دو سیاره شبیه به زمین در گیتی وجود دارند و بنابر این ادامه تحقیقات ارزش بسیاری دارد

وی افزود: هدف از این تحقیقات کشف حیات و زندگی در این سیارات است.

این دو سیاره در دورترین فاصله از ?یک سیستم پنج جهان فرا خورشیدی? قرار دارند که در دور ستاره ? Kepler-62 ?که شبیه به خورشید است ، متولد شده و تا 3 هزار سال نوری با زمین فاصله دارند.

جریان نوری که به این دو سیاره می رسد ، شبیه به جریان نوری است که کره ونوس و مریخ از خورشید دریافت می کنند و این نظریه وجود دارد که در آن حیات وجود داشته باشد.

محققان عقیده دارند که هر دو سیاره جامد بوده و از ترکیب سنگی ، یخی و اتمسفر هستند و در آن رودخانه و دریا وجود دارد.

محققان همچنین عقیده دارند که در اتمسفر این دو سیاره نیتروژن، اندیریدکربن و آب وجود دارد اما به خاطر فاصله بسیار زیاد آنها دقیقا نمی توان داده های دیگری از آن داشت.


محیط ماه برای انسان و تجهیزات ساخت بشر خطرناک است

ارسال شده توسط رضا در 92/1/27:: 10:20 صبح

محیط تشعشعی و سرشار از پرتوهای کیهانی اطراف ماه می تواند برای بشر و وسایل الکترونیکی ساخت انسان در ماموریت های آتی، مضر و آسیب رسان باشد.

به گزارش  مهر، محققان برای مشخص کردن این محیط بالقوه خطرناک از تلسکوپ پرتو کیهانی برای تاثیرات پرتو و تشعشعی (CRaTER) استفاده کردند که بر روی کاوشگر شناسایی ماه نصب شده است.

این کاوشگر که در فاصله 50 کیلومتری سطح ماه در حال گردش است، پرتویی را که احتمالا توسط بخش های الکترونیکی یا بافت بدن انسان پشت سپری از فضاپیما جذب می شود، اندازه گیری می کند.

این تلسکوپ محیط تشعشعی ماه را از سال 2009 تا کنون و در طول چرخه حضیض خورشیدی اندازه گیری کرده است.

بادهای خورشیدی در طول حضیض خورشیدی، تلاطم کمتری دارند و از این رو مانع کمتری را برای پرتوهای کیهانی ورودی ایجاد کرده و پرتوهای کیهانی در طول این دوره در بیشترین میزان هستند.

پرتوهای کیهانی شامل ذارت بسیار پرانرژی مختلفی هستند و از این رو رگبار ثانویه ای  از پرتوها را پس از برخورد با ماه یا سپر فضاپیما ایجاد می کنند.

محققان مدل واکنش حسگرهای CRaTER  را به ذارت پرانرژی مختلف شبیه سازی کردند. این شبیه سازی محققان را قادر ساخت تا مشاهدات خود را از محیط تشعشعی نسبت رصدهای خاص حسگر استخراج کنند.

آنها توانستند با بررسی سهم پرتوهای کیهانی، ذرات ثانویه و پشت زمینه حسگر، طیف انرژی را برای دوز پرتویی که انسان یا تجهیزات می توانند از محیط ماه جذب کنند مشخص کرده و خطرناک بودن این پرتوها را برای انسان و تجهیزات ساخت بشر تایید کنند.


زمستان «تیتان» آغاز شد

ارسال شده توسط رضا در 92/1/27:: 10:16 صبح
122-12.JPG

فضاپیمای کاسینی ناسا بروز تغییرات فصلی و ایجاد الگوهای ابری جدید در بزرگترین قمر زحل را به تصویر کشیده است.

 

به گزارش ایسنا، در تصویر جدید دوربین زوایه گسترده فضاپیمای کاسینی یک حلقه سرخ، سبز و آبی رنگ در قطب جنوب قمر تیتان بوضوح دیده می شود؛ ابر یخ که تنها در طول موج های مادون قرمز قابل تشخیص هستند نیز بالای این منطقه شکل گرفته اند.

 

ابر یخ در قطب جنوب تیتان، جدیدترین نشانه از تغییرات فصلی در جو بزرگترین قمر زحل محسوب می شود.

 

بر اساس داده های طیف سنج مادون قرمز مرکب (CIRS)‌ فضاپیمای کاسینی، این توده ابری که از یخ‌های ناشناخته ای تشکیل شده اند، مدت ها در قطب شمال دیده شده و اکنون در حال محو شدن هستند.

 

«دونالد ای. جنینگز» سرپرست تیم تحقیقاتی در مرکز فضایی گودارد ناسا تأکید می کند: این ابر یخ با شروع زمستان در تیتان در ارتباط است و ما برای نخستین بار موفق به رصد آن در جایی خارج از قطب شمال شدیم.

 

این ابر یخ نشانگر الگوی مهم گردش هوا بر روی تیتان در جهت معکوس بشمار می رود.

 

در گزارش های قبلی عنوان شده بود، در رصدهای مادون قرمز بادها و دمای تیتان توسط CIRS شواهد قطعی از غرق شدگی جریانات هوایی در قطب جنوب بدست آمد.


مشاهده نخستین رد از ماده تاریک/ پایان داستان کشف مجهولترین ماده

ارسال شده توسط رضا در 92/1/26:: 12:20 عصر
دانشمندان با استقرار یک دستگاه 2 میلیارد دلاری در ایستگاه بین المللی فضایی در آستانه توضیح " ماده تاریک" به عنوان یکی از اسرار آمیزترین حقایق درباره کیهان و کل جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه بین المللی از دانشمندان که اظهار می دارند این آشکار ساز اشعه کیهانی نخستین سرنخ از ماده تاریک را که هرگز پیش از این به طور مستقیم مشاهده نشده را یافته است.این تیم اظهار داشته که نخستین نتایج از دستگاه طیف نگار آلفا مغناطیسی که دوسال پیش به فضا پرتاب شد نخستین شواهد از وجود یک پدیده فیزیکی را نشان داده که می تواند همان ماده عجیب و ناشناخته باشد که دانشمندان در جستجوی آن هستند.

ادامه مطلب...

کشف «باران» از حلقههای زحل

ارسال شده توسط رضا در 92/1/26:: 12:6 عصر
112-8.JPG

مطالعه مشترک دانشمندان آمریکایی و انگلیسی برای ردیابی باران در زحل، حاکی از وجود ذرات آب باردار در حلقه‌های این سیاره است.

 

به گزارش ایسنا، این مطالعه شامل رصدهایی با حمایت ناسا و تجزیه و تحلیل صورت گرفته توسط دانشگاه لستر است که نشان می دهد، «بارش» کیهانی تحت تاثیر جو در مناطق وسیع سیاره، بسیار بیشتر از تصورات قبلی است.

 

تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد، بارش ذرات آب باردار از حلقه‌ها بر ترکیب و دمای ساختار جو فوقانی سیاره زحل تأثیر گذاشته و باعث تغییرات در روشنایی این مناطق می شوند.

 

«جیمز او داناف» از محققان دانشگاه لستر تأکید می کند: زحل نخستین سیاره ای است که تعامل معنادار بین جو و سیستم حلقه را نشان می دهد؛ تأثیر اصلی حلقه باران مانند دفع یونوسفر از زحل است، به عبارت دیگر این باران چگالی الکترون ها را در مناطق تحت بارش بشدت کاهش می دهد.

 

نتایج این تحقیق که در مجله Nature‌ منتشر شده است، به درک بهتر منشأ و نحوه تکامل سیستم حلقه سیاره زحل کمک می کند.


تلاش ناسا برای تولید آب بر روی ماه

ارسال شده توسط رضا در 92/1/26:: 12:5 عصر
120-5.JPG

ناسا در حال توسعه ماه نورد جدیدی به منظور یافتن و آنالیز آب و سایر مواد در عمق یخ زده دو قطب ماه است.

 به گزارش ایسنا، مأموریت ماه نورد جدید ناسا با نام اختصاری RESOLVE با بودجه ای بالغ بر 250 میلیون دلار انجام می شود که شامل ساخت یک موشک برای انتقال ماه نورد است.

 ناسا به منظور کاهش هزینه های این طرح قصد دارد از نور خورشید برای تأمین انرژی ماه نورد و تجهیزات علمی آن استفاده کند.

ادامه مطلب...

تصویر محل برخورد فضاپیمای شوروی سابق به سیاره مریخ

ارسال شده توسط رضا در 92/1/26:: 12:3 عصر
4-1284.jpg

علاقه‌مندان روس به ماجراهای فضا با بررسی تصاویر مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا موفق به شناسایی چیزی شبیه به بقایای فرودگر مارس 3 شوروی در سیاره سرخ شده‌اند که در سال 1971 در آن فرود آمده بود.

 به گزارش (ایسنا)، این فرودگر شوروی سابق اولین فضاپیمایی بود که به مدت زمان کافی برای ارسال داده‌ها به زمین در زمان فرود به مریخ دوام بیاورد.

ادامه مطلب...

کشف ستاره غولپیکر آبی رنگ

ارسال شده توسط رضا در 92/1/25:: 2:54 عصر
ایسنا: یک دانشمند هندی به همراه همکار تایوانی‌اش یک ستاره بسیار غول‌پیکر آبی‌رنگ را در مجمع‌الکواکب برج سنبله (Virgo) کشف کرده است.

این دو دانشمند که دکتر آناندا هوتا و دکتر یویچی اویاما نام دارند، در مطالعاتشان بر روی رهگیریIC 3418 با هدف کشف امکان شکل‌گیری ستاره جدید متمرکز شده بودند.

این دو اظهار کردند که این ستاره در محیطی کاملاً وحشی شکل گرفته و با پلاسمای شدیداً داغ و بادهای توفانی که با چهار میلیون کیلومتر در ساعت می‌دمیدند، احاطه شده بود.

این ستاره 55 میلیون سال از زمین فاصله دارد و دوردست‌ترین ستاره رصدشده در جهان لقب گرفته است و کشف آن دانشمندان هندی را در کانون توجه جوامع علمی قرار داده است.

Virgo-Cluster.jpg

آناندا از سال 2009 تاکنون در حال رهگیری این ستاره بوده و پس از بررسی‌های گسترده، جدیداً وجود این شیء کیهانی را تایید کرد.

به گفته این تیم علمی، خوشه Virgo یک آزمایشگاه ایده‌آل برای مشاهده سرنوشت گاز گرفته‌شده از پیکره اصلی کهکشان‌هاست که در محیط داخلی خوشه ریخته شده است.

به منظور درک کهکشان‌ها، هوتا از سال 2006 تاکنون در حال مطالعه تلسکوپ‌های چندگانه بوده است.

تصویر ستاره ای در حال مرگ/ سرنوشتی که در انتظار خورشید ما است

ارسال شده توسط رضا در 92/1/24:: 2:15 عصر

ستاره شناسان اروپایی تصاویری را از یک ستاره در فاصله سه هزار و 300 سال نوری زمین منتشر کردند که رنگ و نور آن نشان می دهد در حال مرگ است.

 مهر، این تصویر توسط تلسکوپ "وری لارج" رصدخانه اروپای جنوبی، در شیلی، گرفته شده و نشان دهنده ابر سبز درخشانی از گاز موسوم به سحابی سیاره ای است. این ابر سبز درخشان که  بخشی از پایان چرخه عمر تمامی ستاره ها محسوب می شود، به اندازه خورشید ما و شاید بزرگ تر است.

"ریچارد هوک" سخنگوی رصد خانه اروپای جنوبی گفت: آنچه که مشاهده می شود یک ستاره پیر و کهنسال است که بخشی از اتمسفرش را به فضا دمیده و اکنون توسط حباب های عظیمی از گاز درخشان محصور شده است.

به گفته وی خورشید ما نیز در چند میلیارد سال آینده به این سرنوشت دچار خواهد شد.

هوک افزود: اکسیژن موجود در این حباب های گاز، موجب بروز رنگ سبز می شود در حالی که درخشندگی آبی- سفید در کنار این نور سبز، قلب بسیار داغ این ستاره است که به آهستگی آن قدر سرد می شود تا بمیرد.


قدرتمندترین جرقه خورشیدی 2013 در راه زمین

ارسال شده توسط رضا در 92/1/24:: 10:44 صبح
ایسنا: مقامات ناسا از انتشار قدرتمندترین جرقه خورشیدی سال 2013 در روز گذشته (پنج‌شنبه) خبر دادند که ممکن است امروز ارتباطات رادیویی را بطور موقت در زمین با اختلال روبرو کند.

این جرقه خورشیدی در ساعت 07:16 به وقت گرینویچ با شدت متوسط در گروه توفان‌های خورشیدی M6.5 رخ داد که با تخلیه تاج خورشیدی همراه شد.

رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا به ثبت تصاویر خارق‌العاده‌ای از این قوی‌ترین جرقه خورشیدی 2013 پرداخته و آن را با جزئیات دقیق به نمایش درآورده است. این فضاپیما یکی از چندین رصدخانه فضایی است که فعالیتهای آب‌وهوایی خورشید را تحت نظر دارند.

مقامات ناسا این جرقه را یک پرتاب فنری برای خورشید خوانده‌اند که با ورود به فعالترین زمان دوره خود نسبتا آرام عمل کرده است.

جرقه روز گذشته حدود 10 برابر ضعیف‌تر از جرقه‌های نوع X بود که قدرتمندترین جرقه‌های متشر شده از خورشید به شمار می رود. جرقه‌های نوع M یکی از ضعیف‌ترین رویدادهای خورشیدی است که با این حال می‌تواند تاثیرات آب‌وهوایی بر نزدیکی زمین مانند اختلالات ارتباطی یا نمایش‌های چشم‌گیر شفقهای قطبی را به همراه داشته باشد.

این توفان خورشیدی منجر به اختلال ارتباط رادیویی در زمین شده که به عنوان یک رویداد R2 ثبت شده است.

جرقه‌های خورشیدی شدید و تخلیه‌های تاج خورشیدی در صورتی که مستقیما به سوی زمین باشند نمی‌توانند برای فضانوردان و ماهواره‌های موجود در مدار خطرساز باشند. این رویدادها می‌توانند با علائم جی‌پی‌اس و ماهواره‌های ارتباطی در فضا تداخل پیدا کرده و به زیرساختهای سیستمهای برق بر روی زمین آسیب برسانند.

مقامات ناسا این توفان خورشیدی را دنبال می‌کنند تا خطرارت احتمالی آن برای زمین را شناسایی کنند. در همین حال رصدخانه دینامیک خورشیدی و سایر فضاپیماها به بررسی فعالیت خورشید ادامه خواهند داد.

انتظار می‌رود که این توفان خورشیدی امروز (شنبه) با میدان مغناطیسی زمین برخورد کند.

<   <<   26   27   28   29   30   >>   >



بازدید امروز: 9 ، بازدید دیروز: 52 ، کل بازدیدها: 342833
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ