کاوشگری تازه «کنجکاوی» با حفر سوراخ دوم سنگ مریخی

ارسال شده توسط رضا در 92/3/1:: 7:54 عصر
347-1.JPG

ناسا از حفر یک سوراخ در دومین سنگ هدف مریخی توسط کاوشگر کنجکاوی برای جمع‌آوری نمونه به منظور بررسی در ابزار آزمایشگاه علمی داخلی این کاوشگر خبر داد.

 

ایسنا، آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد کاوشگر کنجکاوی در دومین تلاش خود برای نمونه‌برداری از درون یک سنگ مریخی از مته بازوی رباتیک خود برای حفر سنگ «کامبرلند» استفاده کرده است.

 

کنجکاوی روز یکشنبه (29 اردیبهشت) یک سوراخ درون این سنگ به قطر 1.2 سانتیمتر و عمق 6.6 سانتیمتر ایجاد کرد.

 

به گفته تیم علمی این کاوشگر، کنجکاوی مواد بدست آمده از سنگ کامبرلند را برای بررسی مجدد نمونه‌های بدست آمده از سنگ اول مورد تحلیل قرار خواهد داد.

 

نتایج ابتدایی از بررسی نمونه سنگ اول توسط تجهیزات آزمایشگاه آنبرد کنجکاوی نشان داد محلی که این نمونه‌ها از آن بدست آمده بود حداقل مدتها پیش از شرایط مطلوب محیطی برای حیات میکروبی برخوردار بوده است.

 

نمونه جدید از سنگی با فاصله 2.7 متر غرب‌تر از محل سنگ اول بدست آمد که هر دو در گوی کم‌عمقی در دهانه گیل موسوم به خلیج یلونایف قرار گرفته‌اند.


حراج 160 هزار دلاری شهابسنگ مریخی

ارسال شده توسط رضا در 92/3/1:: 7:53 عصر
2-1423.jpg

یک تکه بزرگ از شهاب‌سنگ مریخی قرار است به قیمت حداقل 160 هزار دلار به عنوان بخشی از یک حراج اقلام تاریخ طبیعی در دالاس فروحته شود.

 

ایسنا، بخش انتهایی شهاب‌سنگ که با بلورهای تخم‌مرغی شکل کرومیت و اولیوین بسته بندی شده، به اقلام دیگر حاضر در جعبه حراج شامل شهاب‌سنگها، نمونه‌های فسیلی و حشرات محفوظ مانده در کهربا اضافه خواهند شد.

 

نمونه مریخی که بخشی از یک شهاب‌سنگ جدا شده از سطح مریخ در اثر اصابت یک سیارک بوده، 621 گرم وزن دارد.

 

شهاب‌سنگهای مریخی در میان عجیب‌ترین مواد روی زمین بوده و کمتر از 136 کیلوگرم از آنها وجود دارد.

 

حراج «نشانه طبیعت و علم» از دوم ژوئن(12 خرداد) آغاز خواهد شد.


کشف نوترینوها در اعماق فضا با رصدخانه قطب جنوب

ارسال شده توسط رضا در 92/3/1:: 7:52 عصر
3-310292.jpg

پس از دو سال جست‌وجو، رصدخانه یخی قطب‌جنوب، سرانجام شواهدی از ذرات پرانرژی را یافته که ممکن است از سیاه‌چاله‌ها یا ابرنواخترهای دوردست آمده باشند.

 ایسنا، به نظر می‌رسد دتکتور نوترینوی رصدخانه IceCube واقع در قطب جنوب، آن‌چه را که دو سال در جست‌وجویش بوده، یافته است.

ادامه مطلب...

ساکنان آینده مریخ، نیامده فستفودی شدند

ارسال شده توسط رضا در 92/3/1:: 7:50 عصر
1-263.JPG

ناسا که طرح های مختلفی را برای کشت و تولید مواد غذایی در فضا مورد بررسی قرار داده، موافقت خود را با اعطای کمک مالی برای ساخت چاپگر سه بعدی پیتزا اعلام کرده است.

 ایسنا، رشد سریع جمعیت در کنار بروز خشکسالی و قحطی در مناطق مختلف جهان، تأمین مواد غذایی را به یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی بشر تبدیل کرده است؛ اما مشکل تأمین غذا تنها به ساکنان زمین اختصاص ندارد.

ادامه مطلب...

بررسی سیارات بیگانه برای پیش بینی آینده اقلیم زمین

ارسال شده توسط رضا در 92/3/1:: 7:44 عصر
دانشمندان علوم فضا می گویند می توان با بررسی شباهت و تضادهای موجود در دنیاهای سنگی زهره، مریخ و تیتان - قمر مه گرفته کیوان- آینده اقلیم زمین را پیش بینی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سمپوزیوم اقلیم شناسی مقایسه ای در ناسا، به موضوعات دیگری از جمله، سیارات خارج از منظومه شمسی، خورشید و ماموریت های فضایی گذشته حال و آینده نیز پرداخته شد.

"جان گرانسفلد" معاون مدیر دکترین ماموریت علمی ناسا در این سمپوزیوم گفت: تلسکوپ فضایی "جیمز وات" رصد های مهمی را از جو سیارات خارج از منظومه شمسی انجام خواهد داد.

ادامه مطلب...

اولین شاهد قطعی از وجود جهانهای دیگر

ارسال شده توسط رضا در 92/2/31:: 10:54 عصر

به گزارش ایسنا، کیهان‌شناسان با بررسی نقشه‌ای از جهان از داده‌های فضاپیمای پلانک نتیجه گرفته‌اند که این نقشه نشانگر ناهنجاری‌هایی است که تنها می‌توانند توسط کشش گرانشی جهانهای دیگر ایجاد شده باشند.

4-95.JPG

این نقشه نشان‌دهنده تابش‌های انفجار بزرگ در 13.8 میلیارد سال پیش موسوم به تابش زمینه کیهانی است که هنوز در جهان قابل مشاهده است.

دانشمندان پیش‌بینی کرده بودند که این تابش باید بطور مساوی توزیع شده باشد؛ اما این نقشه تمرکز بیشتری از آن را در نیمه جنوبی آسمان و یک نقطه سرد را نشان داد که با درک کنونی از فیزیک قابل توضیح نیست.

لائورا مرسینی هیوتون، فیزیکدان نظری دانشگاه کارولینای شمالی و ریچارد هولمان، استاد دانشگاه کارنگی ملون در سال 2005 پیش‌بینی کردند که ناهنجاریها در تابش وجود داشته و در اثر کشش از سوی جهانهای دیگر ایجاد شده‌اند.

اکنون که مرسینی هیوتون داده‌های پلانک را برسی کرده، بر این باور است که فرضیه وی درست بوده است.

یافته‌های وی نشان می‌دهد که تعداد نامحدودی از جهانهای دیگر در خارج از جهان ما وجود دارد.

اگرچه برخی دانشمندان در مورد فرضیه جهانهای دیگر تردید دارند، این یافته‌ها می‌تواند گامی رو به جلو در جهت تغییر دیدگاه فیزیک باشد.


مریخنورد «فرصت» رکورد بیشترین مسافت طی شده در جهان خارج را شکست

ارسال شده توسط رضا در 92/2/29:: 10:18 عصر
5-1033.jpg

مریخ‌نورد «فرصت» ناسا در دستاوردی جدید، رکورد طولانی‌ترین مسافت طی شده بر روی یک جهان خارجی توسط خودروهای این سازمان را شکست.

 

به گزارش ایسنا، در حالی که یوجین سرنان و هریسون اشمیت، فضانوردان آپولو 17 در دسامبر 1972 برای سه روز از ماه بازدید کرده بودند، خودروی کاوشگر ماه آنها تنها 35.74 کیلومتر را طی کرده بود.

 

این میزان تا چند روز پیش طولانی‌ترین مسافت طی شده توسط یک خودروی ناسا بر روی جهانی غیر از زمین محسوب می‌شد.

 

تیم اپراتور کاوشگر فرصت در یک پیام از مریخ، تاییدیه طی مسافت 80 متری توسط این خودرو را در روز پنج‌شنبه(26 اردیبهشت) دریافت کرد که آمار مسافت طی شده توسط این کاوشگر را از زمان فرود در ژانویه 2004 تاکنون به 35.76 ککیلومتر رسانده است.

 

رکورد بین‌المللی مسافت طی شده در یک جهان دیگر هنوز در دست کاوشگر کنترل از راه دور «لونوخود 2» شوروی سابق قرار داشته که در سال 1973، 37 کیلومتر در سطح ماه طی کرد.

 

کاوشگر فرصت هفته گذشته یک سفر چند هفته ای را از محل «کیپ‌یورک» در دهانه اندوور که از اواسط 2011 در آن مشغول به کار بوده، به سمت «نقطه سولاندر» در فاصله 2.2 کیلومتری آغاز کرده است.


میلیاردها تن ذره خورشیدی به سوی زمین پرتاب شد

ارسال شده توسط رضا در 92/2/29:: 10:17 عصر
18-366.jpg

سازمان ناسا از یک انفجار عظیم خورشیدی رو به زمین خبر داد که اوایل روز جمعه گذشته، میلیاردها تن ذره خورشیدی را به فضا و زمین ارسال کرد.

 

به گزارش ایسنا، به گفته ناسا، ذرات موجود در این تخلیه تاج خورشیدی می‌تواند بر سیستم‌های الکترونیکی ماهواره‌ها و زمین تاثیر بگذارد.

 

این ذرات با سرعت 1198 کیلومتر در ثانیه در فضا در حال حرکت بوده و می‌تواند در صورت برخورد با بخش خارجی مغناطوسفر زمین منجر به یک رویداد آب‌وهوایی فضایی موسوم به توفان ژئومغناطیسی شود.

 

ناسا اکنون با ماموریت استریوی خود که شامل دو رصدخانه فضایی یکی در برابر زمین و دیگری در پشت آن است، این تخلیه خورشیدی را دنبال می‌کند.

 

این توفان خورشیدی ممکن است از کنار تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا عبور کند و اپراتورهای آن در حالت آماده‌باش برای قرار دادن آن در حالت ایمن در صورت بروز هشدار به منظور حفظ ابزار این تلسکوپ در برابر ماده خورشیدی هستند.


تجربه سفر به مریخ در یک شبیه سازی فضایی؛ فضانوردانی که 9 هفته رو

ارسال شده توسط رضا در 92/2/18:: 2:20 عصر

دانشمندان موسسه مدز در تولوس فرانسه با همکاری مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه با انجام تحقیقات روی 12 داوطلب بالش‌نورد تأثیرات فیزیکی بی وزنی را بر بدن فضانوردان در سفرهای طولانی فضایی بررسی می کنند. یک گروه متشکل از 12 نفر از داوطلبان که به آنها به علت سپری کردن مدت طولانی روی بالش برای شبیه سازی یک سفر فضایی بالش نورد گفته می شود، در تختهای علمی دانشمندان قرار گرفته تا طی شرایط 9 هفته ای که قرار است در حالت خوابیده به پشت با زاویه 6 درجه سپری کنند، مورد مطالعه و آزمایش قرار گیرد.

324 تجربه سفر به مریخ در یک شبیه‌ سازی فضایی؛ فضانوردانی که 9 هفته روی بالش می‌خوابند

ادامه مطلب...

انسان بروی مریخ تا سال 2030

ارسال شده توسط رضا در 92/2/18:: 2:18 عصر

چارلز بولدن رئیس سازمان فضایی آمریکا ناسا در همایش کارشناسان فضایی در دانشگاه جورج واشنگتن گفت: به رغم شرایط دشوار اقتصادی، خود را مقید به شکستن مرزهای جدید در اکتشافهای فضایی کرده ایم.

وی افزود: مأموریت انسانی به مریخ، امروز دورترین مقصد منظومه شمسی ما است و به یک اولویت برای ناسا تبدیل شده است. کل برنامه اکتشافی ما از این هدف پشتیبانی می کند.

درمیان نخستین گامهای برداشته شده برای اعزام فضانورد به مریخ می توان به طرحهای تسخیر و جابجایی یک خرده سیاره تا سال 2025 اشاره کرد، فرآیندی که می تواند به تلاشهای آینده برای اعزام فضانورد به اعماق فضا کمک کند.

همچنین "اسکات کلی" فضانورد آمریکایی داوطلب شده تا در سال 2015 یک سال در ایستگاه بین المللی فضایی اقامت داشته باشد تا پزشکان بتوانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند که چگونه قرارگیری طولانی مدت در معرض گرانش صفر بر تراکم استخوان، جرم ماهیچه و بینایی تأثیر می گذارد.

درحال حاضر تعداد درحال چرخشی از فضانوردان جهان حداکثر 6 ماه در ایستگاه فضایی اقامت دارند.

به رغم افزایش علاقه به فرود در مریخ و رقابت جدید و متنوع فضایی کشورهای مختلف، هنوز هم کارشناسان نمی دانند که چگونه انسان را به مریخ اعزام کنند.

برای مثال، در حال حاضر هیچ وسیله نقلیه فضایی وجود ندارد که انسان را در سفر طولانی تر از هفت ماه به مریخ برساند، لازم به ذکر است که درحال حاضر هیچ طرحی هم برای بازگرداندن این انسانها به زمین وجود ندارد.

کارشناسان پزشکی هنوز اطمینان ندارند که انسانهایی که در چنین دوره های طولانی در محیطی با تشعشع بسیار بالا سفر می کنند از نظر فیزیکی چه شرایطی را تجربه خواهند کرد. همچنین این مسئله که این انسانها در سیاره سرخ چگونه می خورند، می آشامند و نفس می کشند نیز موانعی است که باید برآن غلبه کرد.

درحال حاضر ناسا تنها سازمان فضایی است که کاوشگران رباتیک خود را با موفقیت روی سطح مریخ فرود آورده است. جدیدترین کاوشگر این سازمان مریخ نورد کنجکاوی است که در آگوست 2012 روی خاک مریخ فرود آمد.

این مریخ نورد وزن یک تنی دارد، بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که اندازه وسیله نقلیه دارای سرنشین به مر یخ باید 40 تن باشد، این وسیله همچنین باید برای پرواز مناسب باشد و از سوی دیگر باید به قدری سوخت در خود داشته باشد که به سرعت به مریخ برسد.


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >



بازدید امروز: 15 ، بازدید دیروز: 495 ، کل بازدیدها: 339850
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ