سحابی «بادبزن» در دستان «هابل»

ارسال شده توسط رضا در 92/2/9:: 9:39 عصر
116-7.JPG

تلسکوپ فضایی هابل موفق به رصد یک سحابی بادبزن شکل آبی‌رنگ در صورت فلکی قیفاووس شده است.

به گزارش ایسنا، با توسعه رصدهای نجومی مدرن، امکان مشاهده محل زایش، شکل گیری و بروز تغییرات ظریف در ستارگان و سیارات جدید فراهم شده است.

 در جدیدترین تصویر تهیه شده توسط تلسکوپ فضایی هابل، نقطه درخشانی در لبه ساختار بادبزن شکل آبی رنگ دیده می شود که در حقیقت ستاره جوانی به نام V*PV Cephei‌ یا به اختصار PV Cep است.

 این منطقه بدلیل ساختار بادبزن شکل سحابی GM 1-29، یکی از اهداف مورد توجه منجمان آماتور محسوب می شود؛ سحابی Gyulbudaghian یا GM 1-29 در حال تغییر شکل مداوم بوده و درخشش نور ستاره نیز در طول زمان تغییر می کند.

ادامه مطلب...

نامگذاری نزدیکترین سیاره فراخورشیدی به یادبود یک پدربزرگ!

ارسال شده توسط رضا در 92/2/9:: 9:37 عصر
planet-alpha-centauri-b.jpg

نزدیک‌ترین سیاره به منظومه شمسی هم‌اکنون دارای نام غیررسمی جدید Albertus Alauda است.

 به گزارش ایسنا، یک رقابت عمومی توسط شرکت سرمایه‌گذار در حوزه فضا به نام Uwingu سازماندهی شده بود، تا نامی مهیج‌تر برای سیاره Alpha Centauri Bb انتخاب شود.

 این سیاره داغ و سوزان که به اندازه زمین است، فقط 4.3 سال نوری از سیاره ما فاصله دارد.

 در این رقابت، جی لارک، نام «آلبرتوس آلائودا» را برای گرامی‌داشت پدربزرگش پیشنهاد کرده بود.

 پدربزرگ لارک پس از مبارزه طولانی‌مدت با سرطان در گذشت و نام وی در زبان لاتین به معنای «نجیب»، «روشن»، «ستودن» و «ستایش» است.

ادامه مطلب...

ابراز تردید دانشمندان در اصل «سرعت ثابت نور»

ارسال شده توسط رضا در 92/2/9:: 9:35 عصر
light.jpeg

کتاب‌های درسی همواره مدعی بوده‌اند که سرعت نور ثابت است، اما تعدادی از دانشمندان در حال بررسی این امکان هستند که این محدوده سرعت کیهانی در نتیجه ماهیت خلا فضا، تغییر می‌کند.

 به گزارش ایسنا، تعریف سرعت نور دارای مفاهیم وسیع‌تری برای رشته‌های کیهان شناسی و ستاره‌شناسی است که یک سرعت ثابت را برای نور طی زمان فرض می‌کنند. به طور مثال، هنگام اندازه‌گیری ثابت ساختار ریز (آلفا) این سرعت نور است که قوی‌بودن نیروی الکترومغناطیسی را تعریف می‌کند و سرعت بسیار متغیر نور، استحکام‌های اتصلات مولکولی و تراکم خود ماده هسته‌ای را تغییر می‌دهد.

ادامه مطلب...

وقتی ستارهها گرمشان میشود...

ارسال شده توسط رضا در 92/2/9:: 9:32 عصر
115-9.JPG

نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط یک تیم بین‌المللی از اخترشناسان نشان می‌دهد، تأثیر بادهای تولید شده در فرآیند انفجار ستاره‌ای بسیار بیشتر از تصورات قبلی و حدود 20 برابر دورتر از منطقه قابل مشاهده کهکشان است.

 به گزارش ایسنا، کهکشان ستاره‌فشان یا انفجار ستاره‌ای (starburst galaxy)‌ کهکشانی است که از نرخ بالای فرآیند شکل گیری ستارگان برخوردار است؛ در زمان شکل گیری ستارگان جدید، این کهکشان‌ها در اوج فعالیت یا انفجار ستاره‌ای قرار می‌گیرند، اما این پدیده در کهکشان‌های نزدیک تقریبا بسیار نادر است.

ادامه مطلب...

10 عکس برتر زمین از فضا

ارسال شده توسط رضا در 92/2/8:: 9:46 عصر

بشر ماموریت های زیادی – هم ماموریت های روباتیک و هم ماموریت های انسانی – به منظور کشف اجرام آسمانی اطرافمان به آنسوی سیاره زمین داشته است.

تحقیقات بی باکانه در بعضی موارد تصاویر گیج کننده و در بیشتر موارد تصاویر بسیار جذاب و تفکر برانگیزی را برایمان فراهم آورده است. در ادامه مقایسه ای از ده تصویر برتر تاریخ که از سیاره زمین گرفته شده است خواهیم داشت.


ادامه مطلب...

کشف نخستین ستاره بازنشسته

ارسال شده توسط رضا در 92/2/6:: 12:37 عصر
4-1274.jpg

ستاره‌شناسان موفق به شناسایی نخستین ستاره بازنشسته شناخته شده در جهان شدند که از صفحه غبار و سیستم سیاره‌ای برخوردار است.

 به گزارش (ایسنا)، رصدخانه هرشل سازمان فضایی اروپا اولین تصاویر از کمربند غبار بوجود آمده از برخورد سیارک‌ها یا دنباله‌دارها با هم را در اطراف یک ستاره «زیر غول» - ستاره ای که مانند ستاره‌های غول معمولا" دارای رده طیفی K وM بوده ولی درخشندگی آنها کمتر است- منتشر کردند که دارای یک سیستم سیاره‌ای است.

ادامه مطلب...

تصویرکسوف و گذر زهره در تنها ستاره ما

ارسال شده توسط رضا در 92/2/5:: 1:42 عصر
ناسا یک ویدئو مهیج منتشر کرده است که سه سال فعالیت سطح خورشید را در سه دقیقه به تصویر کشیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ویدئوی منتشر شده ناسا که برای تهیه آن از تصاویر رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا استفاده شده است، شراره های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی با جزئیات بی سابقه ای به نمایش گذاشته شده است.

تصاویر این رصدخانه خورشیدی نشان می دهد که شرایط جوی فضایی می تواند تشعشع و مواد خورشیدی را به زمین فرستاده و در کار ماهواره ها در فضا اختلال ایجاد کند.

ادامه مطلب...

تصویر نزدیک از دنبالهداری که آسمان زمین را روشن میکند

ارسال شده توسط رضا در 92/2/5:: 1:36 عصر
تلسکوپ فضایی هابل نزدیک ترین نما از دنباله دار ISON را ثبت کرده است که کارشناسان اعتقاد دارند اواخر سال جاری میلادی آسمان زمین را با یک نمایش نفس گیر روشن می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصویر دنباله دار( C/2012 S1 ) یا (ISON) روز 10 آوریل (21 فروردین) ثبت شده است، زمانی که این دنباله دار از مدار مشتری به خورشید اندکی نزدیک تر بوده است و در فاصله 621 میلیون کیلومتری خورشید و 634 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

کارشناسان اعتقاد دارند که نور این دنباله دار، اواخر ماه نوامبر (آذر ماه) درحالی که اطراف خورشید حرکت می کند به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داشت، برخی دیگر مدعی شده اند که احتمال می رود این دنباله دار روشن تر از زهره یا حتی ماه کامل شود.

ادامه مطلب...

انتشار تصاویری زیبا از یک سحابی

ارسال شده توسط رضا در 92/2/2:: 11:56 صبح

 مهر، محققان به منظور یادبود بیست و سومین سالگرد فعالیت این تلسکوپ، از آن برای تصویربرداری سحابی کله اسبی در یک نور جدید و فروسرخ استفاده کردند.

سحابی کله اسبی که مانند شبهی است که از یک ابر  بین ستاره ای بر می خیزد ، از بیش از یک قرن پیش که کشف شد در کتاب هاب نجوم نظر همه را خود جلب کرد. اکنون تلسکوپ فضایی هابل که متعلق به ناسا و سازمان فضایی اروپاست، سحابی کله اسبی را از طول موج نزدیک – فروسرخ به تماشا نشسته است.

این ستون ضخیم از گاز و گرد و غبار توسط بادهای ستاره ای قدرتمند از خوشه های ستاره ای عظیمی دمیده می شود که خارج از میدان دید این تصویر قرار دارند.

منبع درخشان در لبه بالای سمت چپ این سحابی یک ستاره جوان است که پرتوی آن در حال حاضر مواد بین ستاره ای اطراف را فرسایش می دهد.

ادامه مطلب...

حیات، کی آغاز شد؟

ارسال شده توسط رضا در 92/1/31:: 7:18 عصر
1-1482.jpg

متخصصان ژنتیک با استناد به قوانین مور مدعی شده‌اند که حیات پیش از زمین در جهان وجود داشته و ممکن است از خارج منظومه شمسی نشات گرفته باشد.

 به گزارش ایسنا، این محققان آمریکایی در این ایده، از نظریه «مور» استفاده کرده‌اند.

 نتایج بدست آمده نشان داده که حیات برای اولین بار حدود 10 میلیارد سال پیش بوجود آمده که بسیار قدیمی‌تر از زمین 4.5 میلیارد ساله است.

ادامه مطلب...

<   <<   26   27   28   29   30   >>   >



بازدید امروز: 97 ، بازدید دیروز: 495 ، کل بازدیدها: 339932
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ