قدرتمندترین تلسکوپ جهان رونمایی شد+ تصاویر

ارسال شده توسط رضا در 91/12/23:: 9:18 صبح
al1.jpg

قدرتمندترین تلسکوپ جهان موسوم به آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما (ALMA) رونمایی شد.

 به گزارش ایسنا، این آرایه هزینه یک میلیارد دلاری را به دنبال داشته که در نوع خود گران‌ترین به شمار می‌آید.

 آرایه مزبور در ارتفاع 16 هزار و 400 فوتی و در صحرای شیلی که یکی از خشک‌ترین نقاط زمین است، قرار گرفته است.

 این آرایه از 66 آنتن عظیم ساخته شده که امواج رادیویی ضعیف را از فضا برای پردازش توسط ابررایانه‌ها جمع‌آوری می‌کند.

ادامه مطلب...

کشف سومین منظومه ستاره ای به زمین پس از یک قرن

ارسال شده توسط رضا در 91/12/22:: 9:34 عصر
محققان یک منظومه ستاره ای کشف کرده اند که از نظر مسافت سومین منظومه ستاره ای بسیار نزدیک به خورشید است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این منظومه که یک جفت ستاره هستند در واقع نزدیک ترین منظومه ستاره ای کشف شده از سال 1916 تاکنون به شمار می آیند.

این کشف توسط "کوین لومن" استادیار ستاره شناسی و اختر فیزیک دانشگاه پنسیلوانیا و محقق مرکز سیارات خارج از منظومه شمسی و دنیاهای قابل زیست صورت گرفته است.

ادامه مطلب...

نزدیکترین همسایه کیهانی ما در فاصله 1,550,000,000,000,000,000 کی

ارسال شده توسط رضا در 91/12/22:: 11:31 صبح

دوتایی‌های گرفتی واقع در همسایگان کیهانی ما به عنوان استانداردهای فاصله‌سنجی در اخترشناسی محسوب می‌شوند. به کمک اندازه‌گیری فاصله آنها همچنین می‌توان درک بهتری از انبساط جهان به دست آورد.چیزی آن بیرون هست که باعث می‌شود جهان با نرخ فزاینده‌ای در حال انبساط باشد، و از آنجا که هیچ کس نمی‌داند آن چیست یا چگونه کار می کند، آن را انرژی تاریک می‌نامند. با این وجود، مشاهدات فوق دقیق جدیدی از نزدیک‌ترین کهکشان همسایه شاید بتواند به روشن شدن مساله کمک کند. اخترشناسان فاصله ابر ماژلانی بزرگ را دقیق‌تر از هر زمان دیگری اندازه گرفته‌اند، و این کار گامی مهم و حیاتی در محاسبه «ثابت هابل» به شمار می‌رود؛ ثابتی که به کمک آن دانشمندان می‌توانند دریابند که جهان با چه سرعتی در حال از هم گسیختن است.

ادامه مطلب...

درباره سیاهچالهها، حق با انیشتین بود

ارسال شده توسط رضا در 91/12/21:: 10:17 صبح
260-16.jpg

محققان دانشگاه یورک موفق به حل معمای سیاهچاله‌ها شدند که نشان می‌دهد، هر چیزی که بداخل منطقه «افق رویداد» سقوط کند از بین خواهد رفت.

 

به گزارش ایسنا، بر اساس نظریه نسبیت عام انیشتین هیچ چیزی حتی نور پس از عبور از سیاهچاله نمی‌تواند از میدان جاذبه آن بگریزد؛ هر سیاهچاله دارای منطقه ای به نام افق رویداد (event horizon)‌ است، یعنی اگر جسمی وارد این ناحیه شود، نمی‌تواند از آن رهایی پیدا کند و محکوم به نزدیک شدن و از بین رفتن در مرکز سیاهچاله است.

 

پروفسور «سام براون اشتاین» و دکتر «استفانی پیراندولا» تأکید می کنند که راه حل این موضوع در نظریه اطلاعات کوانتومی، شامل وجود گرفتاری کوانتوم در طول افق رویداد سیاهچاله نهفته است.

 

مکانیسم کوانتوم نشان می دهد، گرفتاری در منطقه افق رویداد بین ذرات درون و خارج از سیاهچاله بوجود می آید.

 

«بروان اشتاین» تأکید می کند: مانعی از ذرات پر انرژی ایجاد می‌شود: یک دیوار پر انرژی (یا دیوار آتش) در سراسر افق رویداد شکل می گیرد. برای نخستین بار ضرورت گرفتاری در سراسر افق رویداد سیاهچاله و آنچه همزمان با افزایش سن سیاهچاله روی می دهد را نشان دادیم؛ هرچه میزان گرفتاری (کوانتوم) بزرگتر باشد، دیواره دیرتر فرو می ریزد، اما اگر گرفتاری حداکثری باشد، دیوار آتش هرگز روی نمی دهد.

 

زمانیکه مکانیسم کوانتومی و گرفتاری در ذرات در خصوص سیاهچاله ها دخیل می شوند، پیش بینی «هاوکینگ» برای امکان طولانی ترین زمان نیز امکان پذیر می شود.

 

نتایج این تحقیق نه تنها از نظریه گرانش انیشتین، بلکه از نظریه اطلاعات کوانتومی بعنوان ابزار قدرتمند برای کشف اسرار کائنات حمایت می کند.


مؤسس اسپیسایکس: میخواهم در مریخ بمیرم

ارسال شده توسط رضا در 91/12/21:: 10:16 صبح
3-128.JPG

موسس شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس دیروز(شنبه) در یک سخنرانی در جشنواره جنوب‌شرق در تگزاس اظهار کرد که دوست دارد پیش از مرگ به سیاره مریخ پرواز کند.

 

به گزارش ایسنا، الون موسک، مؤسس شرکت اسپیس‌ایکس گفت: دوست دارم بر روی مریخ بمیرم، البته نه در اثر برخورد.

 

این کارآفرین 41 ساله آفریقایی-آمریکایی که همچنین شرکتهای تسلا موتورز و PayPal را نیز بنیان نهاده، اظهار کرد که اگر پیش از مرگش کسی نتواند به سیاره مریخ برود، بزرگترین ناامیدی زندگی وی خواهد بود.

 

موسک در سخنان خود در برابر جمعیتی بالغ بر چند هزار تن از ارسال یک موشک قابل استفاده مجدد 10 طبقه در روز شنبه خبر داد.

 

در این جشنواره، این شرکت برای اولین بار بطور عمومی چهارمین پرواز آزمایشی موشک «ملخ» را به نمایش گذاشت.

 

موسک در مورد جزئیات این پرواز گفت که این موشک حدود 80 متر در هوا بالا رفته، چرخیده و 34 ثانیه بعد با استفاده بردار رانش و کنترل دریچه گاز مجددا به سلامت و با دقت یک بالگرد بر روی سکوی پرتاب فرود آمده است.

 

این آزمایش که روز پنج‌شنبه انجام شد، در ادامه پروازهای آزمایشی اجرا شده در ماههای سپتامبر، نوامبر و دسامبر سال 2012 بود.

 

فناوری برخاست و فرود عمودی موشک ملخ قرار است یک بخش اصلی از برنامه اسپیس‌ایکس برای استفاده مجدد بهینه‌تر از موشکهای فالکون 9 این شرکت باشد.


با حرکت توفان خورشیدی به سمت مریخ، کنجکاوی خواب رفت

ارسال شده توسط رضا در 91/12/21:: 10:14 صبح
216-4.JPG

همزمان با حرکت عظیم توفان خورشیدی بسمت سیاره سرخ، فعالیت تحقیقاتی مریخ نورد کنجکاوی بار دیگر متوقف شد.

 

به گزارش ایسنا، سیاره مریخ مانند زمین از میدان مغناطیسی برخوردار نیست، در این حالت فضاپیماها و ساکنان آینده مریخ در معرض تابش های خورشیدی قرار خواهند گرفت.

 

در سال 2003 میلادی مدارگرد اودیسه در اثر توفان عظیم خورشیدی، آشکارساز تابشی خود را از دست داد.

 

با حرکت ابر گازی فوق گرم خورشیدی با سرعت 3.2 میلیون کیلومتر در ساعت به سمت مریخ، محققان آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا برای حفاظت بیشتر از مریخ نوردها و کاوشگرهای مختلف در مدار این سیاره، فعالیت علمی آنها را به حالت نیمه متوقف درآورده است.

 

فعالیت مریخ نورد کنجکاوی که به تازگی از حالت ایمن خارج شده است، مجددا متوقف شده و ادامه آنالیز نمونه خاک بدست آمده از حفاری در دل سنگ مریخ به هفته های بعد موکول می شود؛ همچنین آشکارساز تابشی نیز خاموش شد، اما فعالیت مریخ نورد فرصت و دو مدارگرد دیگر ناسا در شرایط تقریبا عادی پیگیری خواهد شد.

 

بر اساس اعلام ناسا، توفان عظیم خورشیدی اثری مشابه سال 2003 برجای نگذاشته و هیچ اثری روی سیستم های مخابراتی و GPS زمین ایجاد نخواهد کرد.


هدایت فضاپیماهای آینده با نیروی فکر

ارسال شده توسط رضا در 91/12/19:: 1:45 عصر

فضانوردان در ماموریت های آینده خود به ماه یا مریخ، فقط با استفاده از نیروی فکر خود فضاپیما را هدایت خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان به سرپرستی "ریکاردو پولی" استاد علوم رایانه دانشگاه اسکس برای نخستین بار از مداخله مغز- رایانه برای کنترل یک شبیه ساز فضاپیما استفاده کردند.

با این حال محققان تایید کردند این آزمایش در محیط بسیار ساده شده ای انجام شده است.

کار در خلا و محیط های بدون گرانش و تلاش برای انجام دادن کاری در حالی که فرد لباس دشوار فضانوردی به تن دارد، برای فضانوردان در فضا بسیار چالش ساز است.

نبود گرانش و جاذبه، مهارت های حرکتی فرد را کاهش می دهد و در حالی که فرد دستکش، کلاه و دیگر تجهیزات دست و پا گیر در اطرافش دارد، کار کردن با تجهیزات فضاپیما کار آسانی به نظر نمی رسد.

این دانشمندان با آزمایش موفق بر روی دو نفر، دریافته اند مداخله مغز- رایانه بسیار موثر واقع شده و این فضانوردان توانستند کاری را در شرایط شبیه سازی شده فضا انجام دهند.

این نوع ارتقای توانایی تصمیم گیری در حالی در فضا خوب به نظر می رسد که در تعدادی از موقعیت های پر استرس بر روی زمین به کار گرفته شود.

این محققان در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا دور هم جمع شدند و کلاهی حاوی 66 الکترود به مغز انسان متصل کردند تا توانایی انسان را در انجام کاری فقط با استفاده از نیروی فکر و ذهن بیازمایند.


امروز بعد از ظهر /یک شهاب سنگ دیگر از کنار زمین عبور می کند/ بی

ارسال شده توسط رضا در 91/12/19:: 1:43 عصر
ناسا اعلام کرد زمین امروز شاهد عبور یک شهاب سنگ دیگر از نزدیکی خود خواهد بود که البته خطر برخورد آن با زمین وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "دان یومانس" پژوهشگر آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا گفت: این شهاب سنگ که 80 متر عرض دارد، بعد از ظهر روز شنبه – امروز- از فاصله 604 هزار و 500 مایلی زمین و در واقع از نزدیک ترین فاصله به کره خاکی مان، عبور می کند.

وی افزود این فاصله بسیار مناسبی است و مشکلی برای اهالی زمین ایجاد نمی کند.

این شهاب سنگ یکشنبه گذشته شناسایی شد چرا که اجرامی به این اندازه را نمی توان با تلسکوپ های تحقیقاتی تشخیص داد تا زمانی که به اندازه کافی به زمین نزدیک شوند.

این شهاب سنگ که 2013ET نام دارد در نزدیک ترین فاصله، از حدود دو و نیم برابری فاصله زمین تا ماه، عبور خواهد کرد.

اکنون این شهاب سنگ آنقدر نزدیک شده است که با تلسکوپ های آماتور نیز دیده شود. ستاره شناسان به طور دقیقی مدار آن را برای تایید بی خطری اش برای زمین تعیین کرده اند.


آیا میکروبهای مریخی، زمین را نابود میکنند؟

ارسال شده توسط رضا در 91/12/17:: 12:18 عصر

فرض کنید کاوشگر فضایی پس از انجام ماموریت در راه بازگشت به زمین، از اتمسفر عبور کرده و با سرعت سرسام‌آوری در یکی از بیابان‌های زمین سقوط می‌کند.

ادامه مطلب...

70 ایرانی، داوطلب سفر بی بازگشت به مریخ!

ارسال شده توسط رضا در 91/12/17:: 12:12 صبح
97-30.jpg

در بلندپروازی ایرانی‌ها شکی نیست، این را مستشرقان و گردشگران غربی که به ایران سفر کرده اند بارها در سفرنامه‌های خود نوشته اند. این بار اما پای سفری بی بازگشت در میان است. سفری جسورانه به سیاره سرخ با بلیتی یک طرفه که 70 ایرانی با داوطلب شدن در پروژه ماجراجویانه «مارس وان» شهامت و اشتیاق ایرانی در شکستن مرزهای رویا و واقعیت را به نمایش گذاشته اند.

 به گزارش  ایسنا، باس لنسدروپ، مدیر ارشد و از موسسان طرح مارس وان(سفر یکسویه به مریخ) از میزان استقبال ایرانیان از این ماموریت شگفت زده است.

 وی در گفت‌و‌گو با ماهنامه نجوم می‌گوید: در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان که زبان انگلیسی در آنها جایگاه قدرتمندی ندارد، افراد زیادی از ایران با ما تماس گرفته‌اند و خواسته‌اند که در این پروژه داوطلب شوند و به مریخ بروند. دقیق‌تر بگویم از ایران بیش از 70 نفر پست الکترونیکی زده‌اند و آمادگی خود را برای رفتن به مریخ اعلام کرده‌اند. جالب اینجاست که بدانید ایتالیا فقط 45 داوطلب داشته است. تعداد داوطلبان آلمانی هم از ایرانی‌ها کمتر و 34 نفر بوده است.

ادامه مطلب...

<   <<   31   32   33   34   35   >>   >



بازدید امروز: 93 ، بازدید دیروز: 495 ، کل بازدیدها: 339928
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ