پدیده نورانی در آسمان ایران، یا همان موشک قاره پیمای روسیه؟ / تص

ارسال شده توسط رضا در 91/9/20:: 8:22 عصر

چند روز پیش، بار دیگر شی نورانی در بسیاری از شهرهای ایران دیده شد که باعث شگفتی شهروندان ایرانی شد. در اردبیل یکی از ساکنان شهر از این شی نورانی فیلم گرفته است.

 یورو نیوز، به گفته شاهدان عینی این شی نورانی در آسمان بسیاری از شهرهای ایران از جمله همدان، تهران کرمانشاه، تبریز و مشهد نیز دیده شده است. رویت همزمان این پدیده در شهرهای متعدد از فاصله دور آن با زمین و گستردگی این شی حکایت می کرده است و بسیاری از کسانی که شی نورانی را مشاهده کرده بودند تصور از یک پرنده ناشناخته فضایی ویا یک شهاب سنگ را داشته اند که البته روز جمعه وزارت دفاع روسیه با اعلام اینکه این شی نورانی، موشک بالستیک قاره پیمای "توپول" بوده است کمی از ابهامها کاسته است. این وزارتخانه خبر از پرتاب موفقیت آمیز این موشک داده است.  
 
وزارت دفاع روسیه زمان پرتاب موشک را ساعت 22 و چهل دقیقه به وقت باکو اعلام کرده است.  به گزارش ناظران وشاهدان این شی نورانی به مدت سه دقیقه در آسمان شهرهای ایران و افغانستان دیده شده است.


نقشه آمریکا برای انفجار کره ماه!

ارسال شده توسط رضا در 91/9/20:: 2:49 عصر

آخرین نیوز، با توجه به گزارشات موجود از دوران جنگ سرد، ایالات متحده آمریکا برای اثبات و نمایش قدرت خود، انفجار ماه توسط بمب هسته ای را برنامه ریزی کرده بود.



به گفته روسای نظامی آمریکا، این پروژه کاملا محرمانه "مطالعه پرواز پژوهشی قمری" یا "پروژه A119" نام گذاری شده بود - با این امید که در آن زمان جماهیر شوروی را میتوان با مشاهده فلش بمب هسته ای از زمین به ترس و وحشت بیاندازد.

با توجه به درگیری فیزیکدانی به نام لئونارد ریفل که در این پروژه درگیر شده بود، این اقدام بزرگ روحیه مورد نیاز ایالات متحده را پس از موفقیت روس ها در سال 1957 به آنها بر میگرداند.

بر اساس گزارش تلگراف، آمریکا میتوانست از بمب اتمی در مقابل نور خورشید استفاده کند، زیرا بمب هیدروژنی را قوی تر می کرد. برنامه ریزی محاسباتی توسط اخترشناسی به نام کارل ساگان فارق التحصیل جوان در آن دوران صورت گرفته بود.

با این حال بنا به گزارش ها، مقامات نظامی این ایده را که در سال 1959 گرفته شده بود را رها کردند، البته دلیل انصراف از این پروژه فقط ترس از اثرات منفی انفجار ماه بر روی کره زمین بود که این پروژه را با شکست روبرو کرد.

مدارک این پروژه نزدیک به 45 سال بطور محرمانه نگه داشته شده است، اما دولت آمریکا هرگز بصورت رسمی دخالت خود را در این مطالعه تایید نکرد.

کاتالوگ جدید سیارات با معرفی هفت نامزد جدید قابل سکونت

ارسال شده توسط رضا در 91/9/20:: 2:5 عصر
4-875.jpg

محققان دانشگاه پورتوریکو از یک کاتالوگ جدید خبر دادند که قرار است تمام سیارات شناخته شده در کهکشان با احتمال برخورداری از حیات را که در حال حاضر هفت مورد بوده و انتظار می‌رود افزایش یابند، فهرست کند.

 

 

 این فهرست‌بندی آنلاین موسوم به «کاتالوگ سیارات فراخورشیدی قابل سکونت» این هفته اولین سالگرد خود را جشن می‌گیرد.

 

 

هنگامی که این لیست در سال گذشته برای اولین بار منتشر شد، تنها دو سیاره با احتمال برخورداری از حیات در آن وجود داشت اما تا پایان سال پنج سیاره جدید به این فهرست اضافه شد که ورای انتظار محققان بود.

 

 

به گفته محققان، خبرهای زیادی در مورد کشف سیارات قابل سکونت منتشر شده که برای افراد عادی گیج‌کننده است از این رو داشتن یک کاتالوگ از سیارات موجود در حال حاضر بسیار سودمند خواهد بود.

 

 

در حال حاضر 27 سیاره کاندیدای دیگر در صف انتظار برای ورود به بخش قابل سکونت این لیست قرار دارند. در همین حین، ابزار هارپس(جستجوگر بسیار دقیق سرعت شعاعی سیاره) در شیلی و تلسکوپ فضایی کپلر هر ماه در حال کشف سیارات فراخورشیدی جدید هستند.

 

 

این محققان اصولا احتمال برخورداری یک سیاره از امکان حیات را با استفاده از سه معیار ارزیابی می‌کنند: تنوع انرژی دریافتی ستاره از ستاره میزبان، جرم سیاره و اندازه آن. به شکل ساده‌تر اینکه سیارات غول‌پیکر گازی در اطراف ستاره‌های متغیر از احتمال کمتری در میزبانی حیات نسبت به سیارات سنگی کوچکتر در اطراف ستارگان ثابت برخورداند.

 

 

البته این داده‌ها اکنون بسیار ابتدایی هستند. تاکنون تمام دانش بشری نسبت به سیارات فراخورشیدی از ارزیابی‌های فیزیکی ساده بدست آمده و هنوز آگاهی کمی در مورد داده‌های شیمیایی و زیستی آنها در دست است.

 

 

همچنین در برخی موارد ممکن است که سیاره‌ای شناسایی شده اما توسط مشاهدات دیگر قابل تائید نباشد. یک مثال برای این مورد سیاره گلیزه 581g بود که توسط یک تیم از ستاره‌شناسان کشف شد اما با ابزار دیگر توسط تیمهای دیگر قابل شناسایی نبود.


تصاویر هنری ناسا از زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/9/19:: 1:52 عصر

جدیدترین کتاب ناسا، شامل 75 عکس پرسرعت که از طریق ماهواره‌های فضایی گرفته شده، زمین را مانند یک گوی هنری نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هافینگتون پست، جای تعجب ندارد اگر تصاویری که در کتاب «زمین به مثابه هنر» ارایه شده، حیرت انگیز باشند و تصاویری از کوه‌های بوگدا در چین یک اثر آبستره تصور شود.


از آنجا که این ماهواره‌ها مجهز به نورهای متفاوت و غیرمعمولی هستند و برخی از این تصاویر با نوری که گرفته شده‌اند قابل مشاهده نبودند، اندکی در رنگ‌های گرفته شده تغییر ایجاد شده است. در برخی از تصاویر بسیار بزرگ نیز، فاصله آنقدر زیاد است که این تصور را به وجود می‌آورد که تصویری میکروسکوپی ارایه شده است.

ادامه مطلب...

حسرتی که بر دل آخرین مسافر ماه ماند!

ارسال شده توسط رضا در 91/9/19:: 1:36 عصر
172-3.JPG

فرمانده آخرین مأموریت سرنشین دار ماه، پس از گذشت چهار دهه، از جاگذاشتن دوربین عکسبرداری بر سطح ماه خبر داد.

 «اوگن سرنان» فرمانده مأموریت آپولو 17 و آخرین انسانی که قدم بر ماه گذاشت، در چهلمین سالگرد انجام این مأموریت از جا گذاشتن دوربین عکاسی مدل Hasselblad 500 بر سطح ماه خبر داد.

ادامه مطلب...

انجمن فیزیک ایران: شایعات مربوط به «نابودی زمین» هیچگونه پایه عل

ارسال شده توسط رضا در 91/9/19:: 1:12 عصر
end of world.jpg

در پی شایعات بی اساس و مضحک مطرح شده مبنی بر پایان جهان در روزهای آینده! که به رغم مبنای کاملا خرافی آن به نگرانی برخی افراد در کشورهای مختلف منجر شده و موسسات و انجمن‌های علمی در کشورهای مختلف را به تکذیب این شایعات واداشته، انجمن فیزیک ایران نیز اعلام کرد که این شایعات هیچ گونه پایه علمی ندارند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

  در اطلاعیه انجمن فیزیک ایران آمده است: «اخیرا شایعاتی مبنی بر نابودی زود هنگام سیاره زمین و پایان جهان در جامعه منتشر شده است که مایه نگرانی بعضی از شهروندان شده است. استفاده از ادبیات علمی، استناد به بعضی از وقایع نجومی مانند افزایش لکه‌های خورشیدی (که امری غیر معمول نیست)‌ و ارجاع غلط به وبگاه های معتبر از جمله دلایل جذابیت این شایعات در بین مخاطبان و شیوع آن درجامعه بوده است. به دلیل همین ظاهر شبه علمی، مطمئنا برای بعضی از مخاطبان نا آشنا با علم نجوم و فیزیک تشخیص نادرستی این شایعات کار متعارفی نیست.

ادامه مطلب...

نخستین تصویر کامل و رنگی از زمین به حراج گذاشته میشود

ارسال شده توسط رضا در 91/9/18:: 3:3 عصر

نخستین تصویر کامل و رنگی از سیاره زمین در تاریخ انسان قرار است به زودی با قیمت پایه 8 هزار دلار در لندن به مزایده گذاشته شود.

اولین تصویر رنگی و کامل از سیاره زمین که در سال 1967 از ارتفاع 35 هزار کیلومتری سطح زمین گرفته شده نخستین چشم انداز به زمین است و پیش از آن تاکنون هیچ کس زمین را از این زاویه مشاهده نکرده بود.

این تصویر وقتی به صورت عمومی منتشر شد موجب هیجان بسیاری شد چرا که این نخستین باری بود که مردم می توانستند زمین را با شکوه رنگارنگ آن مشاهده کنند.

نخستین تصویر از نوع خود: اولین تصویری که زمین را به طور کامل از فضا نشان می دهد، تصویری که برای نخستین بار در سال 1967 منتشر شد قرار است به زودی در لندن به حراج گذاشته شود

میزان پیشرفتمان چقدر بوده است: یک تصویر جدید از ناسا که نشان دهنده حرکت طوفانها در زمین با وضوح تصویر بالا است و نشان دهنده پیشرفت فناوری امروز در مقایسه با سال 1967 است

ادامه مطلب...

نخستین تصویر کامل و رنگی از زمین به حراج گذاشته میشود

ارسال شده توسط رضا در 91/9/18:: 3:2 عصر

نخستین تصویر کامل و رنگی از سیاره زمین در تاریخ انسان قرار است به زودی با قیمت پایه 8 هزار دلار در لندن به مزایده گذاشته شود.

اولین تصویر رنگی و کامل از سیاره زمین که در سال 1967 از ارتفاع 35 هزار کیلومتری سطح زمین گرفته شده نخستین چشم انداز به زمین است و پیش از آن تاکنون هیچ کس زمین را از این زاویه مشاهده نکرده بود.

این تصویر وقتی به صورت عمومی منتشر شد موجب هیجان بسیاری شد چرا که این نخستین باری بود که مردم می توانستند زمین را با شکوه رنگارنگ آن مشاهده کنند.

نخستین تصویر از نوع خود: اولین تصویری که زمین را به طور کامل از فضا نشان می دهد، تصویری که برای نخستین بار در سال 1967 منتشر شد قرار است به زودی در لندن به حراج گذاشته شود

میزان پیشرفتمان چقدر بوده است: یک تصویر جدید از ناسا که نشان دهنده حرکت طوفانها در زمین با وضوح تصویر بالا است و نشان دهنده پیشرفت فناوری امروز در مقایسه با سال 1967 است

ادامه مطلب...

کشف دورترین انفجار پرتو ایکس از یک سیاهچاله

ارسال شده توسط رضا در 91/9/18:: 11:32 صبح
5-673.jpg

ستاره‌شناسان موفق به شناسایی دورترین فوران پرتو ایکس یک سیاه‌چاله در فاصله 12.4 میلیارد سال نوری از زمین شده‌اند که می‌تواند به آنها در درک حیات سیاهچاله‌های عظیم پس از انفجار بزرگ کمک کند.

 

 

 این جریان عظیم از پرتو که تصور می‌شود دو برابر قطر کهکشان راه شیری ادامه داشته باشد، یک محصول جانبی از اختروش(کوازار) GB 1428است.

 

 

اختروشها به کهکشانهایی گفته می‌شود که تحت سلطه ابرسیاه‌چاله مرکز خود در آمده‌اند. سیاه‌چاله‌های عظیمی مانند این مورد در زمان بلعیدن ماده به شدت درخشان شده و سپس پرتوهایی از ذرات پر انرژی را به فضا باز می‌گردانند.

 

 

این ذرات با سرعت نزدیک به نور سفر کرده و می‌توانند با ابرهای کیهانی فوتونها که بقایای انفجار بزرگ هستند، تعامل برقرار کنند. این تعامل باعث افزایش انرژی فوتونها شده و آن را به شکل یک نوار نوری از پرتو ایکس تبدیل می‌کند که منجر به یک فوران تابشی درخشان می‌شود.

 

 

این فوران دور که در داده‌های رصدخانه پرتو ایکس چاندرا شناسایی شده، بنظر می‌رسد که در زمانی که جهان تنها 1.3 میلیارد سال داشته، تولید شده است. در آن زمان، دریای فوتونهای محیطی در جهان بسیار متراکمتر از اکنون بوده که منجر به درخشانتر شدن این فوران و قابل مشاهده شدن آن در برابر نور اجسام آسمانی دیگر شده است.

 

 

دورترین فوران پرتو ایکس پیشین در فاصله 12.2 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشت.

 

 

این پژوهش در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.


کشف «کهکشان لوبیا سبز»

ارسال شده توسط رضا در 91/9/18:: 11:31 صبح
155-26.jpg

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ‌های شیلی و هاوایی موفق به شناسایی طبقه جدیدی از کهکشان ها موسوم به «کهکشان لوبیا سبز» شدند.

 

کهکشان لوبیا سبز (green bean galaxy)‌ به دلیل ظاهر غیرمعمول و رنگ سبز درخشان به این نام نامگذاری شده است.

 

نخستین نمونه «کهکشان لوبیا سبز» در صورت فلکی دلو (Aquarius) و در فاصله 3.7 میلیارد سال نوری با زمین شناسایی شده است.

 

بر اساس اعلام رصدخانه جنوبی اروپا، درخشش سبز رنگ این کهکشان ها در میان نور شدید ساطع شده در اطراف سیاهچاله‌های غول پیکر مشاهده شده اند که از جمله نادرترین اجرام کائنات محسوب می شوند.

 

درحالی که گاز ناشی از انرژی یک سیاهچاله در مرکز بسیاری از کهکشان ها در حال درخشش است در کهکشان های «لوبیا سبز» تمامی و نه فقط بخش مرکز کهکشان حالت درخشان دارند.

 

اخترشناسان پس از این کشف با جستجو در فهرست یک میلیارد کهکشان دیگر موفق به شناسایی 16 کهکشان دیگر با ویژگی های مشابه شدند.

 

مناطق درخشان در کهکشان های فعال معمولا کوچک هستند، اما در کهکشان لوبیا سبز منطقه گاز یونیزه شده به اندازه خود کهکشان بزرگ است؛ اکسیژن یونیزه با درخشش سبز رنگ، ظاهری متفاوت و عجیب به این جرم آسمانی نادر در کائنات بخشیده است.

 

«میشا شیرمر» از محققان رصدخانه جمنی در شیلی تأکید می کند: این مناطق درخشان، محل مناسبی برای درک بهتر فیزیک کهکشان ها هستند؛ این مناطق نه بسیار بزرگ و نه فوق العاده درخشان هستند، اما امکان مشاهده جزئیات دقیق را برای محققان فراهم می کنند.


<   <<   61   62   63      >



بازدید امروز: 23 ، بازدید دیروز: 124 ، کل بازدیدها: 340168
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ