ماه بچه زمین است، این هم سندش!

ارسال شده توسط رضا در 91/9/17:: 11:7 عصر

ناسا از دقیق‌ترین نقشه‌ای که تاکنون از میدان جاذبه ماه تهیه شده است، رونمایی کرد. این نقشه، بیشترین جزئیات را در بین تمام نقشه‌های تهیه شده از کل اجسام منظومه شمسی دارد، حتی بیشتر از زمین.
به گزارش نیچر، تحلیل این داده‌های گرانشی نشان می‌دهد که پوسته ماه بین 34 تا 43 کیلومتر پهنا دارد، که تقریبا 20 کیلومتر کمتر از آن چیزی است که در دوران ماموریت‌های آپولو تصور می‌شد. همچنین چگالی پوسته ماه کمتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌شد و می‌تواند ترکیب اولیه‌ای مشابه زمین داشته باشد. این نتیجه‌گیری به خوبی با نظریه‌های جدید در مورد این که ماه در اثر برخورد جسمی بزرگ به زمین در حدود 4.5 میلیارد سال پیش شکل گرفت و به همین دلیل در ماه و زمین می‌توان ترکیبات مشابهی از عناصر را یافت، انطباق دارد.
نقشه‌های گرانشی تاکنون رگه‌هایی از سنگ آذرین (خطوط باریک صاف از ماگمای منجمد شده) را به همراه تمرکز‌های جرمی دایروی آشکار کرده‌اند، که نشانه‌های محوی از محل برخوردهای باستانی است.
نتایج این پروژه به تازگی در گردهمایی اتحادیه زمین شناسی امریکا در سان فرانسیسکو اعلام شده است. این داده‌ها توسط دو ماهواره دوقلو با نام‌های مستعار Ebb و Flow تهیه شده‌اند. این دو ماهواره از اول ژانویه 2012 / 10 دی 1390 به دنبال هم به دور ماه می‌چرخند و سیگنال‌های رادیویی به هم می‌فرستند. از تغییرات در موقعیت نسبی آنها برای محاسبه شتاب و کاهش سرعت جزئی ناشی از نوسانات میدان جاذبه‌ای ماه استفاده می‌شود.
این گروه تحلیل‌های پیچیده‌تر مورد نیاز برای روشن کردن ساختار داخلی پیچیده‌تر ماه (منجمله هسته آن) را منتشر نکرده‌است. این ماموریت هم‌اکنون در آخرین روزهای فاز تمدید شده به سر می‎برد که طی آن ماهواره‌ها در مدار 23 کیلومتری سطح ماه می‌چرخند و درنهایت، روز 17 دسامبر/ 27 آذر ماه امسال در برخورد هدایت‎شده به سطح ماه به پایان خواهد رسید.


آثار وجود آب در سیارک وستا

ارسال شده توسط رضا در 91/9/17:: 10:44 عصر

سازمان فضانوردی ناسا اعلام کرده است، سفینه تحقیقاتی بین سیاره ای «Dawn» مجموعه ای از گزارش های تهیه شده از سیارک وستا را به زمین ارسال کرده است که نشان از وجود آب در این سیارک می باشد.

 اکنون سوال مطرح شده این است که با شرایط ویژه این سیارک و عدم وجود نیوری جاذبه چگونه آب می تواند در این محیط وجود داشته باشد.این سیارک با قطر 530 کیلومتری دومین سایرک بین مریخ و مشتری می باشد.


زمینی که هرگز نمی خوابد! تصاویر ماهواره یی خیره کننده از درخشش ن

ارسال شده توسط رضا در 91/9/17:: 3:28 عصر
157-4.JPG

ماهواره Suomi NPP‌ ناسا مجهز به حسگرهای بسیار دقیقی برای رصد مناطق مختلف زمین در هنگام شب است.

 ماهواره مشترک ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA)‌ که در اکتبر سال 2011 میلادی به فضا پرتاب شد مجهز به حسگرهایی بسیار دقیق برای رصد سیاره زمین در هنگام شب است.

 در جدیدترین تصاویر ارسالی ماهواره Suomi NPP‌ نمای زیبایی از مناطق مختلف زمین از جمله رود نیل و ساحل غربی آمریکا در میان نور شبانگاهی شهرها به تصویر کشیده شده است.

ادامه مطلب...

جدیدترین چالش مهندسی ناسا: چطور یک حباب لامپ را عوض کنیم؟!

ارسال شده توسط رضا در 91/9/16:: 4:21 عصر

ناسا قصد دارد تا با تعویض تمام لامپ‌های داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی، به فضانوردان بی‌خواب خود کمک کند تا بهتر بخوابند. لامپ‌های جدید با تولید نورهای آبی، سفید و قرمز چرخه خواب انسان را تنظیم می‌کنند.

بی‌خوابی فضانوردان موضوعی افسانه‌ای در ناسا به شمار می‌رود. فضانوردان تنها شش ساعت در شبانه‌روز می‌توانند سر بر بالش بگذارند، که بسیار کمتر از میزان خواب هشت ساعت و نیمه‌ای است که از نظر فنی آنها اجازه آن را دارند؛ تازه این کار را هم باید به صورت نوبتی انجام دهند. این مساله می‌تواند مشکلات جدی مانند خستگی را به دنبال داشته باشد. برای کمک به این مساله، ناسا قصد دارد تا تمام لامپ‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی را تعویض کند.

ادامه مطلب...

برنامه ناسا برای پرتاب مریخنورد جدید تا سال 2020

ارسال شده توسط رضا در 91/9/15:: 3:41 عصر
79-33.jpg

ناسا روز سه شنبه از برنامه طراحی و ساخت مریخ نورد جدید بر اساس الگوی مریخ نورد محبوب «کنجکاوی» خبر داد.

 

 محققان ناسا امیدوارند با بازیافت قطعات یدکی و استفاده از فناوری فرود مریخ نورد «کنجکاوی»، هزینه های ساخت مریخ نورد جدید را تا حد ممکن کاهش دهند.

 

با این صرفه‌جویی به‌نظر می‌رسد که هزینه طراحی و ساخت مریخ نورد جدید کمتر از هزینه 2.5 میلیارد دلاری «کنجکاوی» شود و برخی منابع بودجه اختصاص یافته به این طرح را حدود 1.5 میلیارد دلار پیش‌بینی کرده‌اند.

 

مأموریت هدایت مریخ نورد جدید ناسا که سال 2020 میلادی راهی سیاره سرخ خواهد شد، مانند «کنجکاوی» برعهده آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ خواهد بود.

 

جزئیات محل فرود و نوع ابزار مورد استفاده مریخ نورد جدید هنوز مشخص نشده است و محققان ناسا طی نشست‌های آتی، درخصوص توانایی و عملکردهای مریخ‌نورد برای حفاری سنگ‌ها، جمع آوری و نگهداری نمونه‌ها برای انتقال به زمین توسط فضاپیماها یا فضانوردان تصمیم‌گیری خواهند کرد.

 

از اهداف طراحی مریخ نورد جدید ناسا، انتقال نمونه خاک و سنگ مریخ به زمین عنوان شده است که می‌تواند به محققان برای یافتن نشانه‌های حیات باستانی مریخ کمک کند.

 

ناسا که بدلیل مشکلات مالی از برنامه طراحی مدارگرد و مریخ نورد آژانس فضایی اروپا (ESA)‌ خارج شده است، در اجرای برنامه ارسال فضانورد به مریخ طی دهه 2030 میلادی نیز تحت فشار دولت قرار دارد.


یک کهکشان کوتوله به شکار «هابل» درآمد

ارسال شده توسط رضا در 91/9/14:: 2:21 عصر
dwarf.jpg

تلسکوپ فضایی هابل موفق به شکار کهکشان کوتوله نامنظم NGC 5253 شد.

  این کهکشان یکی از نزدیک‌ترین کهکشان‌های «کوتوله فشرده آبی» (BCD) است و در فاصله 12 میلیون سال نوری از زمین و در جنوب مجمع‌الکواکب Centaurus واقع شده است.

 مهم‌ترین مشخصه چنین کهکشان‌هایی این است که مامن مناطق بسیار فعال تشکیل ستارگان هستند.

 این موضوع علی‌رغم محتوای پایین غبار و فقدان عناصر سنگین‌تر از هیدروژن و هلیم در این اشیا کیهانی رخ می‌دهد. این عناصر اساس مواد سازنده شکل‌گیری ستارگان خوانده می‌شوند.

 چنین کهکشان‌هایی دارای ابرهای مولکولی بسیار شبیه به ابرهای طبیعی هستند که نخستین ستارگان را در جهان ابتدایی تشکیل دادند. ستارگانی که عاری از غبار و عناصر سنگین‌تر بودند.

 منجمان کهکشان‌های BCD را بستر ایده‌الی برای درک بهتر فرایند شکل‌گیری ستارگان می‌دانند.

ادامه مطلب...

کاهش استرس و تنهایی فضانوردان با ربات انسان نمای ژاپنی

ارسال شده توسط رضا در 91/9/14:: 12:40 عصر

محققان ژاپنی قصد دارند یک روبات انسان نمای کوچک را برای گفتگو با فضانوردان ساکن در مودول آزمایشگاهی ژاپنی "کیبو" ایستگاه فضایی بین المللی در تابستان 2013 به این ایستگاه اعزام کنند.

این روبات از فناوری تشخیص گفتار و پردازش زبان طبیعی شرکت تویوتا برخوردار خواهد بود و قرار است پیام های صوتی از زمین را به "کوییچی کاواتا" فضانورد ژاپنی برساند.

طراحی مفهومی این روبات که توسط توموتاکا تاکاهاشی ارائه شده 29 نوامبر رونمایی شد. تاکاهاشی در زمینه ساخت روبات فعالیت های بسیاری داشته است از جمله ساخت چند روبات برای شرکت پاناسونیک.

ادامه مطلب...

کشاورزی در فضا/ کاشت سبزیجات تازه روی ماه

ارسال شده توسط رضا در 91/9/14:: 12:37 عصر

فضانوردان چینی قصد دارند به منظور فراهم آوری ذخیره غذا و اکسیژن لازم برای فضانوردان، در آینده سبزیجات تازه را در ایستگاه های فضایی بر روی ماه یا مریخ رشد دهند.

"دنگ یبینگ" معاون مرکز آموزش و تحقیقات فضانوردی چین با اعلام این خبر افزود: اخیرا این کشور آزمایش هایی را با تمرکز بر سازوکارهای متعادل پویا اکسیژن، دی اکسید کربن و آب بین انسان و گیاهان در یک سیستم بسته انجام داده است.

به گفته وی، محققان چینی یک کابین 300 متر مربعی ساخته اند تا ذخایر پایداری از هوا، آب و غذا را برای دو داوطلب در طول این آزمایش فراهم کند.

یبینگ اظهار داشت: چهار نوع سبزی رشد داده شد. دی اکسید کربن به این کابین وارد و اکسیژن برای دو ساکن این کابین تولید شد. این افراد می توانستند سبزیجات تازه برای وعده های غذایی خود داشته باشند.

این آزمایش که نخستین مورد از این نوع در چین است برای توسعه بلند مدت برنامه فضایی سرنشین دار چین بسیار با اهمیت قلمداد می شود.

این کابین که یک سیستم پشتیبان حیات اکولوژیک کنترل شده  (CELSS)است در سال 2011 ساخته شد. این سیستم یک مدل از نسل سوم سیستم های پشتیبان حیات فضانوردان چین است که گفته می شود در پایگاه های فضایی بر روی مریخ یا ماه استفاده خواهد شد.

هدف از ساخت این سیستم، ارائه ذخیره پایداری از هوا، آب و غذا برای فضانوردان با کمک گیاهان و جلبک است.

این پروژه با همکاری متخصصان آلمانی در حال انجام است.


نشانهای از حیات در مریخ یافت نشد

ارسال شده توسط رضا در 91/9/14:: 12:31 عصر

با اتمام نخستین آزمایش شیمیایی کاوشگر کنجکاوی از خاک سیاره سرخ دانشمندان اعلام کردند هیچ نشانه ای از حیات یافت نشده است.

این کاوشگر در حال جستجوی مواد تشکیل دهنده خاک و سنگهای مریخ است که ممکن است از حیات پشتیبانی کنند.

اما در نخستین روند بررسی از خاک تحلیل شده، هیچ نشانه قطعی از اجزای سازنده شیمیایی حیات یافت نشده است.

پاول ماهافی از مرکز پرواز فضایی گادارد ناسا گفت: هیچ تشخیص قطعی از مواد ارگانیک و آلی در مریخ در این نقطه نیافته ایم اما به جستجوی خود در محیط های مختلف منطقه گودال گیل ادامه خواهیم داد.

ادامه مطلب...

تصویر روشنترین و واضحترین کهکشان/ وسوسه شمردن تمام ستارهها

ارسال شده توسط رضا در 91/9/14:: 12:28 عصر

درحالی که همه ما به مشاهده تصاویری زیبا از کهکشانهای دور عادت کرده ایم، محققان ناسا تصاویری از روشنترین و واضحترین کهکشانی منتشر کرده اند که تاکنون کشف شده است.

 کشف کهشکان جدید به قدری غیرقابل باور بود که محققان از آن با عنوان کهکشان درخشنده یاد کرده اند و به رغم اینکه با زمین چند میلیون سال نوری فاصله دارد این تصویر به قدری روشن و واضح است که مخاطب برای شمردن ستاره های آن وسوسه می شود.

تصویر کهکشان درخشنده به قدری واضح است که شمردن تک تک ستاره های آن تقریبا ممکن است

ادامه مطلب...

<   <<   61   62   63      >



بازدید امروز: 29 ، بازدید دیروز: 124 ، کل بازدیدها: 340174
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ