تصویر شامپانزه فضانورد در پرواز 17 دقیقهای

ارسال شده توسط رضا در 91/9/24:: 1:0 صبح
4-882.jpg

یک حراجی در لندن به نمایش تصویر یکی از اولین پستانداران پیشگام در فضا پرداخته که در زمان پرواز در یک کپسول فضایی، ثبت شده است.

 در این تصویر که برای اولین بار در مزایده بلومزبری به نمایش درآمده، «هام» در سفر 17 دقیقه‌ای خود به عنوان اولین شامپانزه در فضا به نمایش درآمده است.

 در این تصویر هام تنها سه سال داشته و در این سفر تنها از یک پوشک و یک دست لباس برخوردار بود.

 دانشمندان با استفاده از یک دوربین خودکار که در فواصل زمانی معین از حیوان عکس می‌گرفت،‌ شرایط آن را تحت نظر داشتند.

ادامه مطلب...

چهره زمین از فضا در 2012/12/12

ارسال شده توسط رضا در 91/9/24:: 12:58 صبح
222-10.JPG

قرار گرفتن سه عدد 12 در کنار هم بهانه‌ای شد تا ناسا تصویری زیبا را در ساعت 12 روز چهارشنبه 2012/12/12 میلادی (22 آذر) از زمین تهیه کند.

 

 این تصویر توسط ماهواره GOES-15‌ سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) تهیه شده است.

 

واضح ترین سیستم قابل مشاهده در این تصویر زیبا از زمین، پدیده ای است که بزودی به توفان گرمسیری Evan‌ بر فراز اقیانوس آرام تبدیل خواهد شد؛ حالت چرخش مانند توده های ابر در بخش پایین سمت چپ دیسک زمین قابل مشاهده است.

 

سایت اسپیس که این تصویر را منتشر کرده اعلام کرد: انتشار تصویری مشابه، با قرار گرفتن سه عدد 2112/12/12 در صد سال آینده امکانپذیر خواهد شد.


دومین سیارک عظیم هم از بیخ گوش زمین گذشت

ارسال شده توسط رضا در 91/9/24:: 12:56 صبح
220-2.JPG

سیارک تازه کشف شده‌ای که با پهنای 36 متر، در فاصله‌ای کمتر از فاصله زمین تا ماه قرار گرفته بود، روز سه‌شنبه، از کنار زمین عبور کرد.

 

 سیارک نزدیک به زمین 2012XE54 نخستین بار روز یکشنبه 9 دسامبر (19 آذر) توسط اخترشناسان مشاهده شد.

 

این سیارک روز سه‌شنبه این هفته با قرار گرفتن در فاصله 225 هزار کیلومتری، در نزدیک ترین فاصله خود با زمین قرار گرفت که کمتر از فاصله زمین تا ماه است.

 

پهنای این سیارک نزدیک به زمین 36 متر است و بر اساس اعلام کارشناسان، در صورت برخورد احتمالی با زمین می‌تواند خطرساز باشد؛ سیارکی در همین ابعاد در سال 1908 میلادی پس از برخورد با زمین حدود دو هزار کیلومتر مربع از جنگل‌های سیبری را صاف کرد.

 

«پاسکواله تریکاریکو» از اخترشناسان موسسه علوم سیاره ای در توکسان آریزونا تأکید کرد: احتمال برخورد سیارک در زمان چرخش در اطراف زمین تقریبا پدیده ای نادر محسوب می شود.

 

به گفته «تریکاریکو»، سیارک 2012XE54 و سیارک دیگری به نام 4179Toutatis که هر دو طی چند روز اخیر از کنار زمین عبور کرده اند، خطری برای زمین ایجاد نمی‌کنند.

 

سه شنبه شب سیارک عظیم 4179Toutatis به طول 4.82 کیلومتر، از فاصله 6.9 میلیون کیلومتری زمین عبور کرد که 18 برابر فاصله زمین تا ماه است؛ این سیارک که ظاهری شبیه سیب زمینی دارد، جزو گروه سیارک های بالقوه خطرناک (PHA)‌ محسوب می شود، چرا که در دوره های چهار ساله از کنار زمین عبور می کند.


شبهای ایران در «مرمر سیاه» ناسا +تصاویر

ارسال شده توسط رضا در 91/9/24:: 12:54 صبح
225-2.JPG

ناسا با استفاده از داده‌های ماهواره Suomi NPP، تصویری با قابلیت زوم کردن تهیه کرده که زیبایی‌های شب سیاره زمین را به تصویر می‌کشد.

 به گزارشایسنا، این تصویر نسخه بهبود یافته‌ای از تصویری است که سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) در تاریخ پنجم دسامبر (15 آذر) از شب زمین تهیه کرده است.

 برای تهیه تصویر «مرمر سیاه» (Black Marble) از فناوری ابداعی شرکت Gigapan در ترکیب با داده‌های ماهواره رصدگر زمین Suomi NPP استفاده شده است.

 این تصویر قابلیت بزرگ‌نمایی داشته و کاربران می‌توانند با زوم کردن بر روی بخش های مختلف، جزئیات دقیقی از زیبایی‌های شب مناطق مختلف کره زمین را مشاهده کنند.

 برای دیدن تصویر زیبای زمین در هنگام شب می‌توانید به این آدرس نشانی http://www.ouramazingplanet.com/3866-black-marble-zoomable-image.html مراجعه کنید.

ادامه مطلب...

بامداد جمعه اوج بارش شهابها را در آسمان ببینید/ گذر 200شهاب در ه

ارسال شده توسط رضا در 91/9/23:: 10:30 صبح

بارش شهابی جوزایی بامداد روز جمعه 24 آذرماه به اوج بارش خود می‌رسد و در صورت ابری نبودن آسمان می‌توان هر ساعت 200 شهاب از این بارش را مشاهده کرد.زمین در حرکت انتقالی خود به دور خورشید، در چند نقطه، مدار دنباله‌دارها را قطع می‌کند که با ورود ذرات باقی مانده از دنباله‌دارها بر اثر اصطکاک می‌سوزند که از دید رصدگر زمینی به صورت بارش شهابی قابل مشاهده است.

بارش شهابی جوزایی یکی از بزرگترین بارش‌های شهابی سالانه است که کانون آن در صورت فلکی جوزا است. صورت فلکی جوزا یا دو پیکر از صورت فلکی منطقه البروج و بهترین زمان برای دیدن این صورت فلکی، فصل زمستان است. جوزا دارای 13ستاره پر نورتر از قدر (درخشمدگی) 4 است. آلفا (کاستور) و بتا  (پلوکس) از ستاره‌های پر نور این صورت فلکی و نمایانگر سرهای دو پیکر هستند.
 
این بارش شهابی از روز 14 آذرماه آغاز می شود و در روز جمعه 24 آذرماه به اوج بارش خود می رسد.

ادامه مطلب...

برخورد کاوشگرهای دو قلوی ناسا با ماه در روزهای آینده

ارسال شده توسط رضا در 91/9/23:: 10:16 صبح
213-30.jpg

کاوشگرهای دو قلوی Ebb و Flow ناسا، هفته آینده با اصابت عمدی به سطح ماه به مأموریت خود پایان می‌دهند.

 

 ناسا با صرف بودجه 496 میلیون دلاری و با هدف تهیه نقشه میدان گرانشی ماه با جزئیات بی‌سابقه، در سپتامبر 2011 میلادی کاوشگرهای دو قلویی در ابعاد یک ماشین لباسشویی را به فضا پرتاب کرد.

 

مأموریت کاوشگرهای دو قلو Ebb‌ و Flow‌ از ماه مارس تا می 2012 برنامه‌ریزی شده بودند، اما ناسا با تمدید این مأموریت موفق به جمع‌آوری داده‌های بیشتری در خصوص میدان گرانشی و آثار برخورد سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار با سطح ماه شد.

 

مدارگردهای دوقلو که تنها کاوشگرهای اختصاصی برای اندازه‌گیری جاذبه ماه محسوب می‌شوند، با چرخش همزمان در ارتفاع 56 کیلومتری، امکان نفوذ به عمق پوسته ماه را فراهم کرده‌اند.

 

دانشمندان از این ابزار برای تهیه دقیق‌ترین نقشه ماه استفاده کردند که جزئیات آن هفته گذشته در نشست سالانه انجمن ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد.

 

بر اساس اعلام ناسا، سوخت این کاوشگرها رو به پایان است و طبق برنامه ریزی صورت گرفته Ebb‌ و Flow در تاریخ 17 دسامبر (27 آذر) با برخورد عمدی با سطح ماه به مأموریت خود پایان خواهند داد.


«پپسی» در ایران، «پنیر» در آمریکا؛ هیاهوی تبلیغاتی که ناسا را هم

ارسال شده توسط رضا در 91/9/23:: 10:9 صبح
199-1.JPG

ایده یک شرکت تبلیغاتی مبنی بر نشان دادن لوگوی یک محصول بر سطح ماه، باعث هراس مسؤولان ناسا شد و کارشناسان فضایی هشدار دادند که این اقدام می‌تواند امنیت ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی را به خطر بیندازد!

به گزارش  (ایسنا)، این برنامه بخشی از شوخی سالانه «جیمز ولاکوت» و همکارانش در شرکت تبلیغاتی Cherryduck بود که وانمود کردند قصد دارند نام تجاری خیالی Mooncheeze را بر روی ماه بتابانند.

برای واقعی‌تر جلوه دادن این فیلم تبلیغاتی - سرگرمی، این شرکت با ارسال ایمیل به یکی از افسران سابق هوانوردی آمریکا در خصوص داده‌های مورد نیاز برای تاباندن تصویر بر سطح ماه سؤال کردند، اما به شوخی بودن این طرح اشاره‌ای نکردند.

 مدیر این شرکت با ارسال ایمیل به «رابرت گوترو» از کارشناسان ناسا، اعلام کرد که آنها با ساخت یک پروژکتور پر قدرت، در تدارک برنامه‌ای برای تاباندن لوگوی محصول یک کارخانه پنیرسازی بر روی ماه در قالب یک برنامه تبلیغاتی بوده و نیازمند دریافت اطلاعاتی در این زمینه هستند؛ اما این خبر به سرعت به افسران ارشد ناسا رسید و چندین ایمیل برای مدیر این شرکت ارسال شد که نشان می‌داد ایده این شوخی کاملا جدی گرفته شده است.

ادامه مطلب...

تصاویر خرده سیارهای که دیشب از کنار ما گذشت

ارسال شده توسط رضا در 91/9/22:: 5:22 عصر

شب گذشته 21 آذر ماه درحالی که زمین درحالت آماده باش قرار داشت، یک خرده سیاره به طول 4.2 کیلومتر از کنار زمین عبور کرد.دانشمندان تصویری از خورشید و زمین ارائه کرده‌اند که از چشم انداز خرده سیاره 2012 XE54 ارائه شده است. این خرده سیاره در کنار یک سنگ بزرگ که مدتها است با نام توتاتیس مورد مطالعه قرار گرفته از نزدیکی زمین عبور کردند.

خوشبختانه هیچ خطر برخوردی زمین را تهدید نمی‌کرد، اما دانشمندان اظهار داشتند که این رخداد منحصر به فرد می‌تواند اطلاعات بسیاری درباره خرده سیاره‌ها به آنها بدهد.

تصاویر انیمیشن از زمین و خورشید از نگاه خرده سیاره 2012 XE54

این خرده سیاره اخیرا کشف شده بود و بدون ایجاد هیچ خطری میان مدار ماه و زمین از فاصله 226 هزار کیلومتری عبور کرد.

پاسکال تریساریکو از موسسه علوم سیاره‌ای که این تصاویر انیمیشن تولید کرده، گفت: تحلیل دقیق مسیر این خرده سیاره نشان می‌دهد که این خرده سیاره از کنار سایه زمین گذشته به این معنا که یک کسوف جزئی چند ساعت پیش از آنکه به حداقل فاصله با زمین برسد مشاهده خواهد شد.

کسوف این خرده سیاره روی زمین پدیده‌ای بسیار نادر است و نخستین مورد آن با خرده سیاره 2008 TC3 رخ داد که از یک ساعت پیش از نزدیک شدن به اتمسفر زمین بر فراز کشور سودان در سال 2008 کسوف کامل خود را روی زمین انداخته بود.

چهار تصویر رایانه ای از خرده سیاره توتاتیس براساس تصاویر راداری از کاوشگر گلدستون ناسا

سنگ بزرگ فضایی توتاتیس نیز که مورد مطالعه دانشمندان قرار داشت، یکی از دو خرده سیاره‌ای بود که شب گذشته از کنار زمین ما گذشت.

توتاتیس 4179 که به عنوان یک سیب زمینی بدریخت توصیف شده است از فاصله 6.9 میلیون کیلومتری زمین عبور کرد، این فاصله 18 برابر فاصله زمین و ماه است.

دانشمندان اظهار می‌دارند که این خرده سیاره با طول 4.46 کیلومتری و عرض 2.4 کیلومتری می‌تواند یک خطر بالقوه برای زمین باشد چرا که این خرده سیاره هر چهار سال یک بار عبور از کنار زمین را تکرار می‌کند.

در مقام مقایسه، خرده سیاره‌ای که دایناسورها را منقرض کرد تقریبا 10 کیلومتر عرض داشت.


انجمن نجوم ایران: دی ماه امسال هم مثل دی ماه هر سال سپری خواهد ش

ارسال شده توسط رضا در 91/9/21:: 8:15 عصر
End.jpg

در پی شایعات بی اساس و مضحک «وجود سه شبانه روز تاریکی!» و «پایان جهان در روزهای آینده!» انجمن نجوم ایران در اطلاعیه‌ای با اظهار نگرانی از پخش گسترده چنین شایعاتی تاکید کرد: هیچ رویداد غیرمنتظره،عجیب یا منحصربه‌فرد نجومی در روزها یا ماه‌های پیش رو پیش‌بینی نشده و از دیدگاه علمی دی ماه امسال مانند دی ماه سال‌های گذشته سپری خواهد شد.

 در اطلاعیه انجمن نجوم ایران با رد شایعات مضحک مطرح شده مبنی بر بروز رویدادهای غیر منتظره نجومی در روزهای آینده آمده است: «هیچ سازمان فضایی شناخته شده و هیچ سازمان تحقیقاتی معتبر دیگری چنین رویدادی را پیش بینی نکرده است؛ از این رو انجمن نجوم ایران به علاقه مندان توصیه می کند برای مطالعه بیشتر درباره وقایع نجومی به مراجع علمی و وبگاه های رسمی و سازمان های معتبر مراجعه کنند.

انجمن نجوم ایران صرفا برای روشن شدن اینکه چنین شایعاتی اصولا بی اساس هستند یادآور می شود:

ادامه مطلب...

منحصربه فردترین ابر زمین

ارسال شده توسط رضا در 91/9/21:: 10:32 صبح

85درجه سلسیوس است. تمامی این بلورها یک‌شکل دارند و با پراش نور سفید خورشید که در ارتفاعات بالای جو هنوز می‌تابد، باعث پراکنده شدن نورهای متنوع در بخش‌های مختلف ابر و درنهایت، تشکیل شدن ابری رنگی می‌شوند. زمستان و ارتفاعات کوهستانی، بهترین زمان و مکان برای مشاهده ابرهای صدفی است.
تصویری که از این پدیده می‌بینید، دیروز (9 دسامبر 2012 / 19 آذر 1391) در شمال انگلیس مشاهده و توسط لزلی جنینگز ثبت شد. برای مشاهده عکس بزرگ،
اینجا را کلیک کنید.


<   <<   56   57   58   59   60   >>   >



بازدید امروز: 24 ، بازدید دیروز: 124 ، کل بازدیدها: 340169
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ