کشف منظومه ای با سه سیاره شبیه زمین

ارسال شده توسط رضا در 92/4/5:: 6:12 عصر
دانشمندان از شناسایی منظومه شش سیاره ای در نزدیکی زمین خبر می دهند که دستکم سه سیاره آن احتمال پشتیبانی از حیات را دارد.

 مهر، سه سیاره این منظومه در فاصله مناسبی از ستاره خود قرار دارند – فاصله مطلوبی که می تواند از وجود آب – مهمترین شرط وجود حیات-  پشتیبانی کند.

پیش از این تصور می شد این ستاره که Gliese 667C نام دارد سه سیاره داشته باشد که یکی از آنها در فاصله " منطقه قابل سکونت" قرار دارد. دما در این سیاره به گونه ای است که می تواند از وجود آب سطحی مایع حمایت کند.

ادامه مطلب...

کشف تپشهای درخشان یک ستاره مرده دور

ارسال شده توسط رضا در 92/4/4:: 9:22 صبح
11-92.JPG

ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ 2.1 متری Otto Struve رصدخانه مک دونالد تگزاس توانسته‌اند تپشهای بقایای بلوری‌شده یک ستاره سوخته را شناسایی کنند.

  این یافته‌ها به ستاره‌شناسان اجازه خواهد داد تا زیر جو ستاره و داخل آنرا همانطور که زلزله‌ها به زمین‌شناسان اجازه بررسی ترکیبات زیر سطح را داده، ببینند.

ادامه مطلب...

شباهت کهکشان مارپیچی مسیه با کهکشان راه شیری

ارسال شده توسط رضا در 92/4/4:: 9:11 صبح
27-17.JPG

تلسکوپ فضایی هابل تصویر جدیدی از کهکشان مارپیچی مسیه (Messier61)‌ تهیه کرده است که جزئیات بسیار دقیقی از این کهکشان ارائه می‌کند.

 

 کهکشان مارپیچی مسیه معروف به NGC4303 در فاصله 55 میلیون سال نوری از زمین واقع شده و بخشی از خوشه کهکشانی سنبله (Virgo)‌ محسوب می شود.

 

تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویر جدیدی از کهکشان مارپیچی Messier61 تهیه کرده است که امکان بررسی دقیق ساختار این کهکشان از جمله جزئیات خیره کننده بازوهای ماریچی را فراهم می کند.

 

این تصویر نشان می دهد، اندازه کهکشان مسیه تقریبا هم اندازه کهکشان راه شیری بوده و قطر آن حدود 100 هزار سال نوری است.

 

مسیه به دلیل وجود شش ابر نواختر در این کهشکان مورد توجه محققان و اخترشناسان قرار دارد؛ دو کهشکان Messier83 و NGC 6946 نیز به ترتیب دارای شش و 9 ابرنواختر هستند.


موشک های شوروی سابق به جنگ سیارک های خطرناک می روند!

ارسال شده توسط رضا در 92/4/4:: 9:10 صبح
28-21.JPG

یکی از دانشمندان موشکی روسیه مدعی شده است که موشک های بالستیک «ساتان» شوروی سابق قادر به مقابله با اجرام آسمانی تهدید کننده زمین هستند.

 

ایسنا، موشک های بالستیک «ساتان» (Satan)‌ که از سوخت مایع استاندارد بر پایه هیدرازین استفاده می کنند، یک گزینه مناسب برای مقابله با اجرام فضایی کوچک تازه کشف شده محسوب می شوند.

 

«ثبیت ثابت گارایف» از محققان ارشد مرکز طراحی موشک روسیه تأکید می کند: موشک های بالستیک سنگین بین قاره‌یی ساتان SS-18 شوروی سابق با بازسازی و تجهیز دوباره می‌توانند تا ده سال آینده برای مقابله با سیارک های تهدید کننده زمین مورد استفاده قرار بگیرند.

 

تجهیز دوباره این موشک ها با بوستر جدید می توانند سیارک ها را در حدود پنج تا شش ساعت قبل از برخورد با زمین در فضا هدف قرار دهند.

 

به گفته «گارایف»، موشک های ساتان می توانند اجرام آسمانی با قطر 100 متر مشابه سیارکی که فوریه گذشته (بهمن 91) منطقه چلیابینسک روسیه را هدف قرار داد را نابود کنند.


تصاویری دیدنی از گذر ایستگاه فضایی از مقابل ماه

ارسال شده توسط رضا در 92/4/4:: 9:7 صبح
32-010492.jpg

یک عکاس نجومی رومانیایی هنگامی که در حال‌ آزمایش تلسکوپ خود بود، توانست تصاویر واضحی از گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل ماه بگیرد.

 ایسنا، ماکسی‌میلیان تئودورسکو در حال آزمایش طیف تلسکوپ «ماکسوتف» میلی‌متری 150 f/12 نزدیک شهر دومیترانا در رومانی بود که این شات‌ها را تهیه کرد.

 او این تصاویر را در تایخ 15 ژوئن و حدود ساعت 6.17 دقیقه عصر تهیه کرد.

 ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال 1998 به فضا پرتاب شد و هم‌اکنون طولانی‌ترین اقامت انسان در فضا را رقم زده است.

ادامه مطلب...

اولین تصویر یک میلیارد پیکسلی از سطح مریخ منتشر شد

ارسال شده توسط رضا در 92/4/1:: 7:38 صبح

مهر، اولین نما از سطح مریخ که از یک میلیارد پیکسل بزرگتر است، این امکان را فراهم می کند که سطح سیاره سرخ را با جزئیات کامل بررسی کنیم.

آزمایشگاه رانش جت ناسا این تصویر 1.3 میلیارد پیکسلی را در اینترنت برای برررسی جزئی به این آدرس منتشر کرده است.

این تصویر پانوراما یا یک منحنی کامل از مریخ به مرکزیت مریخ نورد کنجکاوی سطح شنی و خاکی سیاره مریخ را نشان می دهد و در افق آن کوه شارپ قابل مشاهده است.

باب دین از آزمایشگاه پردازش تصویر در آزمایشگاه رانش جت ناسا اظهار داشت: این تصویر حس کلی از محل بدست می دهد و به واقع توانایی دوربینها را نشان داده است.

دین اضافه کرد که این تصویر با سرهم کردن 850 فریم از دوربین تله فوتو کنجکاوی تهیه شده است که با 21 فریم از دوربین ماست با زاویه باز و 25 فریم از دوربین ناوبری کنجکاوی به صورت سیاه و سفید تکمیل شده است.


غافلگیری همسایگان فضایی با کارت پستال زمینیها!

ارسال شده توسط رضا در 92/4/1:: 7:29 صبح
2-1468.jpg

18 سال دیگر پیام‌هایی که از طریق پروژه جدید برقراری ارتباط با موجودات بیگانه در روز 17 ژوئن (27 خرداد) به فضا ارسال شد، به یک منظومه ستاره‌یی دور موسوم به «گلیزه 526» خواهد رسید.

 ایسنا، مقامات پروژه «سیگنال تنها» که یک وب‌سایت جدید برای ارسال پیام‌های نوشته شده به موجودات فضایی گیرنده آنها بوده، امیدوارند پیام‌های آنها بتواند نخستین گفت‌وگو بین زمین و شکل‌های دیگر حیات هوشمند احتمالی را برقرار کند.

ادامه مطلب...

نسل جدید فضانوردان انتخاب شدند

ارسال شده توسط رضا در 92/3/30:: 8:59 صبح
ناسا پس از یک سال و نیم بررسی 6 هزار و 100 درخواست، در نهایت گروه جدید 8 نفره فضانوردان را برای ماموریت های فضایی این سازمان انتخاب کرد.

 مهر، این سازمان دیشب- دوشنبه- در نهایت چهار مرد و چهار زن را برای دریافت آرایه گستره ای از آموزش های فنی انتخاب کرد.

این افراد در مراکز فضایی در سراسر جهان برای آماده شدن برای ماموریت هایی در مدار زمین نزدیک، ماموریت به یک سیارک و همچنین مریخ آموزش خواهند دید.

ادامه مطلب...

کشف طبقه ناشناختهای از ستارگان دارای درخشش متغیر

ارسال شده توسط رضا در 92/3/28:: 8:58 صبح
2-1460.jpg

یک تیم ستاره‌شناسی موفق به شناسایی گونه طبقه‌بندی نشده ستارگان شده‌اند که طی یک دوره زمانی ثابت روشنتر و تاریکتر می‌شود.

 ایسنا، دانشمندان از مدتها قبل ستارگان تپنده را که درخشش آنها متفاوت است، می‌شناختند اما این اجسام سنگین جدید در دورهای بین دو تا 20 ساعته روشنتر و تاریکتر می‌شوند.

 این نمونه‌ها توسط رصدخانه La Silla در شیلی در خوشه ستاره‌ای NGC 3766 در صورت‌فلکی قنطورس در فاصله 7000 سال نوری از زمین شناسایی شده‌اند.

یک پژوهش هفت ساله نشان داد که 360 نمونه از سه هزار ستاره‌ تغییرات کوچکی در درخشش خود دارند. این ستارگان که داغتر و درخشانتر از خورشید هستند، در هیچ کدام از طبقه‌بندی‌های شناخته شده ستارگان متغیر جا نگرفته و هنوز نامی برایشان تعیین نشده است.

ادامه مطلب...

کشف شواهدی از فاز جدید در ستارههای نوترونی

ارسال شده توسط رضا در 92/3/28:: 8:55 صبح

11-260392.jpg

محققان دانشگاه آلیکانت نخستین شواهد از فاز جدید را در ستارگان نوترونی کشف کردند.

ایسنا، این دانشمندان آنچه که می‌تواند نخستین مدرک مشاهداتی از وجود فاز جدید و عجیب پاستای هسته‌ای در "پوسته درونی" ستاره‌های نوترونی یا تپ‌اخترها باشد را شناسایی کردند.

 به گفته خوزه ای. پانس از دانشگاه الیکانت و رهبر این پروژه علمی، کشف جدید این امکان را فراهم می‌سازد که رصدخانه‌های مجهز به اشعه ایکس در ماموریت‌های آتی چگونگی فعالیت تعامل هسته‌ای را تعریف کنند.

 فاز جدید پاستای (pasta) هسته‌ای هنگامی رخ می‌دهد که ترکیب نیروی‌های هسته‌ای و الکترومغناطیسی تمایل به چینش هسته‌ها در اشکال غیرکروی دارد.

ادامه مطلب...

<   <<   21   22   23   24   25   >>   >



بازدید امروز: 18 ، بازدید دیروز: 495 ، کل بازدیدها: 339853
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ