مشاهده یک تار مو از فاصله 700 کیلومتری با تلسکوپ فضایی جدید!

ارسال شده توسط رضا در 92/4/21:: 3:38 عصر
99-21.JPG

بزرگترین دوربین دیجیتال جهان که اواخر سال جاری به فضا پرتاب خواهد شد، برای تهیه نقشه سه بعدی از کهکشان راه شیری مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ایسنا، تلسکوپ فضایی 960 میلیون دلاری Gaia ‌که بزرگترین دوربین دیجیتال جهان محسوب می شود،‌ با هدف تهیه دقیق ترین نقشه سه بعدی از کهشکان راه شیری به فضا پرتاب می شود.

 

وضوح تصویری بسیار بالای این دوربین امکان مشاهده یک تار مو از فاصله 700 کیلومتری را امکانپذیر می کند. این تلسکوپ اقدام به تهیه تصاویر سه بعدی از بیش از یک میلیون ستاره در کهکشان راه شیری می کند.

 

این تلاش برای نخستین بار به اخترشناسان برای تعیین دقیق جایگاه سیاره زمین در کهکشان راه شیری کمک می‌کند؛ همچنین امکان بررسی و تعیین دقیق فاصله ستارگان اطراف منظومه شمسی با جزئیات بسیار دقیق فراهم می‌شود.

 

«الوارو گیمنز» مدیر علمی آژانس فضایی اروپا (ESA)، تلسکوپ فضایی Gaia‌ را رویای اخترشناسان عنوان می کند که علاوه بر فراهم کردن امکان تعیین سن، اندازه و حرکت ستارگان، می تواند برای کشف پنج هزار سیاره جدید خارج از منظومه شمسی نیز مفید واقع شود.

 

تلسکوپ فضایی Gaia ماه اکتبر 2013 میلادی (مهر ماه) از پایگاه فضایی گویان فرانسه توسط موشک Soyuz-Fregat‌ به فضا پرتاب خواهد شد.


ماه، حاصل انفجار اتمی عظیم هسته زمین است؟

ارسال شده توسط رضا در 92/4/15:: 1:31 عصر
2-1518.jpg

منشا جهان برای مدت‌های طولانی مورد تردید قرار داشته و اکنون یک دانشمند علوم سیارات مدعی شده که زمین حدود چهار و نیم میلیارد سال قبل ماه را به دنیا آورده است.

 ایسنا، نظریه جدید جنجالی ویم وان وسترنن از دانشگاه آزاد آمستردام بر این اساس است که یک انفجار بزرگ معادل 40 میلیارد بمب اتم که از هسته زمین منشا گرفته، تا حدودی منجر به شکل‌گیری ماه شده است.

ادامه مطلب...

سیارات غول پیکر گازی به خورشید مادر می چسبند

ارسال شده توسط رضا در 92/4/15:: 1:29 عصر
114-13.JPG

نتایج مطالعات جدید نشان می دهد، سیارات فراخورشیدی گازی غول پیکر تمایل زیادی به نزدیک شدن به ستاره والد خود دارند.

 ایسنا، پیدا کردن سیارات فراخورشیدی به قدری آسان شده است که اخترشناسان هربار با بررسی بخشی از کائنات می توانند یک یا چند سیاره جدید کشف کنند.

ادامه مطلب...

(تصاویر) گردش دور مریخ با کاوشگر مارس

ارسال شده توسط رضا در 92/4/10:: 1:34 عصر
به گزارش ایسنا، هم‌اکنون با کمک تصویربردای ماهوا‌ره‌ای کاوشگر Mars Express متعلق به آژانس فضایی اروپا، می‌توان چرخیدن حول مریخ را به نوعی تجربه کرد.
 
این تصاویر هنگامی گرفته‌ شده‌اند که مریخ بر روی محور خود می‌چرخد.
 
ماهواره Mars Express در سال 2003 به فضا پرتاب شد و در اوایل سال 2004 داده‌های خود را از سیاره سرخ دریافت کرد.
 
هدف اصلی این ماموریت بررسی وجود یا عدم وجود آب بر روی این سیاره گزارش شد.
 
این سفینه فضایی در اصل شامل دو بخش ماهواره و کاوشگر Beagle 2 است.
 
کاوشگر Beagle 2 قرار بود در تاریخ 25 دسامبر سال 2003 بر روی مریخ فرود آید اما در انجام این ماموریت ناکام ماند.
 
با این حال، بخش ماهواره این پروژه همواره در انجام ماموریت‌هایش موفق بوده و مدت فعالیت آن تا سال 2014 پنج بار تمدید شده است.
 
مطابق محاسبات انجام‌شده، این ماهواره دارای سوخت کافی برای حضور در فضا به مدت 13 سال دیگر است.
 
 

فضاپیمای «ویجر» در لبه خروجی منظومه شمسی

ارسال شده توسط رضا در 92/4/8:: 2:44 عصر
112-1.JPG

دانشمندان ناسا اعلام کردند که فضاپیمای «ویجر 1» به عنوان اولین جسم ساخت دست بشر در مرز ورود به فضای میان‌ستاره‌یی است.

  این فضاپیمای بدون سرنشین که در سال 1977 به فضا پرتاب شده از سال گذشته در قلمرو نامعلوم قرار گرفته است.

ادامه مطلب...

سحابی «جمجمه آتشین» کشف شد

ارسال شده توسط رضا در 92/4/8:: 2:42 عصر
4-080492.jpg

یک سحابی باستانی که مانند «جمجمه آتشین» به نظر می‌رسد، در حال گذر از خلال کهکشان راه شیری است.

 ایسنا، این سحابی علاقه‌مندان به کتاب کمدی «روح‌سوار» را به یاد جانی بلیز می‌اندازد که جمجمه آتشینش هنگامی که سوار بر موتورسیکلت با شیاطین می‌جنگد به خوانندگان پوزخند می‌زند.

 دکتر تراویس ای رکتور از دانشگاه آلاسکا آنکوراژ این تصویر حیرت‌کننده را شکار کرده است.

ادامه مطلب...

ارسال دومین آزمایشگاه فضایی چین به مدار زمین تا 2015

ارسال شده توسط رضا در 92/4/8:: 2:40 عصر
151-5.JPG

یک مقام هوافضای چین خبر داد که این کشور قصد دارد دومین آزمایشگاه فضایی خود را تا سال 2015 ساخته و به فضا پرتاب کند.

 

 به گفته وانگ ژائویائو، رئیس اداره برنامه فضایی سرنشین‌دار چین، برنامه ساخت ماژول تیانگونگ 2 در راستای طرح کلی این کشور برای برنامه فضایی سرنشین‌دار است.

 

ژائویائو این سخنان را در نشستی پس از بازگشت فضاپیمای سرنشین‌دار شنژو 10 از یک ماموریت 15 روزه به ماژول تیانگونگ 1، اولین ایستگاه فضایی مدارگرد چین اظهار کرد که در سال 2011 به فضا پرتاب شده بود.

 

به گفته ژائویائو ، کار بر روی آزمایشگاههای کوچک فضایی مدارگرد می‌تواند به ساخت و ارسال یک ایستگاه فضایی سرنشین‌دار کامل منجر شود که اولین ماژول مرکزی آن حدود سال 2018 به فضا ارسال شده و انتظار می‌رود که تا سال 2020 تکمیل شود.

 

ژائویائو همچنین اظهار کرد که این کشور قصد دارد مجموعه‌ای از فضاپیماهای سرنشین‌دار و باری را برای ارسال محموله‌ها و همچنین فضانوردان به آزمایشگاههای کنونی و آینده و در نهایت ایستگاه فضایی چین ارسال کند.


کشف دو مینی نپتون در یک خوشه ستارهای

ارسال شده توسط رضا در 92/4/7:: 10:54 صبح
60-12.JPG

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر موفق به شناسایی دو سیاره بیگانه کمی کوچکتر از نپتون در یک محیط خشن خوشه ستاره‌ای باستانی NGC6811‌ شدند.

  تاکنون چهار سیاره از مجموع 850 سیاره شناخته شده در خارج از منظومه شمسی، در خوشه‌های ستاره‌ای واقع شده‌اند؛ سیارات کپلر-66b و کپلر- 67b کوچکتر از نپتون و بزرگتر از زمین هستند که در مدار ستارگان شبه خورشید در حال چرخش هستند.

ادامه مطلب...

بیسابقهترین آشکارسازی کهکشانهای همسایه

ارسال شده توسط رضا در 92/4/7:: 10:52 صبح
16-180392.jpg

داده‌های ماهواره Swift ناسا برای خلق تصاویری با بالاترین تفکیک‌پذیری از نزدیک‌ترین دو کهکشان به زمین به کار می‌روند.

  تصاویر نور مافوق‌بنفش مخابره‌ شده 160 و 55 مگاپیکسلی هستند و منابع مافوق‌بنفش 1.25 میلیون ساله را نشان می‌دهند.

 در تصاویر ارسالی، دو تصویر نور مافوق‌بنفش را از طیف یک هزار و 600 تا سه هزار و 300 انگسترم نشان می‌دهند؛ طیفی نوری که توسط جو زمین تا حد قابل توجهی مسدود شده است.

ادامه مطلب...

رقابت بزرگ سیارکی ناسا برای منجمان آماتور

ارسال شده توسط رضا در 92/4/7:: 10:50 صبح
50-11.JPG

ناسا همکاری منجمان آماتور برای کمک به شناسایی سیارکهای کوچکتر که می‌توانند امنیت زمین و ساکنان آن را به خطر بیندازند را خواستار شده است.

 

 رقابت بزرگ سیارکی ناسا بر شناسایی سیارکهایی با پهنای 30 تا 40 متر که می‌توانند خطرات زیادی برای زمین داشته باشند، متمرکز شده است.

 

«برایان میورهد» مهندس ارشد ناسا تأکید می‌کند: نیاز به افزایش فرکانس شناسایی سیارکها، امکان رهگیری و مشخص کردن ساختار دقیق آنها را فراهم می‌کند.

 

به گفته دانشمندان، حدود 95 درصد سیارکهای بزرگتر از یک کیلومتر تاکنون شناسایی شده‌اند، اما 99 درصد اجرام نزدیک به زمین (NEOs) در ابعاد 30 تا 40 متر هنوز کشف نشده‌اند.

 

پس از انفجار شهاب سنگ 18 متری بر فراز آسمان روسیه در چهار ماه قبل که منجر به خسارات شدید و مجروح شدن بیش از یک هزار نفر شد و همچنین عبور سیارکی در اندازه یک کامیون از فاصله‌ای کمتر از فاصله زمین تا ماه، ناسا رقابت بزرگ شناسایی سیارکها با همکاری منجمان آماتور را آغاز کرد.


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >



بازدید امروز: 439 ، بازدید دیروز: 79 ، کل بازدیدها: 339779
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ