کاوشگر جدید ناسا سال 2013 راهی مریخ میشود

ارسال شده توسط رضا در 91/10/12:: 1:48 عصر
165-31.jpg

ناسا قصد دارد با پرتاب مدارگرد اکتشافی مریخ، به سوالات مطرح درخصوص تاریخچه باستانی سیاره سرخ از جمله وضعیت جوی و امکان میزبانی حیات پاسخ دهد.

 

 محققان در مرکز سیستم‌های فضایی «لاکهید مارتین» در حال انجام تست‌های تکمیلی برای آماده سازی پرتاب مدارگرد اکتشافی Maven‌ هستند.

 

وزن این کاوشگر فضایی دو هزار و 500 کیلوگرم است و با افزودن آرایه‌های پنل خورشیدی، طول کاوشگر به 11 متر معادل یک اتوبوس مدرسه می رسد.

 

فضاپیمای جدید ناسا با بودجه 670 میلیون دلاری در دست طراحی است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در یک بازه زمانی از 18 نوامبر تا هفتم دسامبر 2013 میلادی سفر خود به سمت سیاره سرخ را آغاز خواهد کرد.

 

در صورت پرتاب موفقیت‌آمیز، مدارگرد اکتشافی Maven‌ در سپتامبر سال 2014 میلادی در مدار مریخ قرار خواهد گرفت.

 

مأموریت یکساله این کاوشگر با هدف بررسی تغییرات جوی مریخ و نقش این فرآیند در تغییرات آب و هوایی در طول چند میلیارد سال گذشته انجام می‌شود.

 

به گفته محققان، جو مریخ در حال حاضر سرد و خشک است، اما در گذشته باستانی آب بشکل مایع بر سطح سیاره جریان داشته است.

 

همزمان با آغاز سال جدید میلادی، دور جدید تست‌های مختلف برای آماده‌سازی مدارگرد اکتشافی Maven شروع می‌شود که شامل تست‌های لرزش و تکان برای شبیه‌سازی زمان پرتاب بوسیله موشک اطلس 5 است.

 

 

 

 

تست های آماده سازی مدارگرد اکتشافی جدید ناسا

 

 


کشف 700 هزار کهکشان در 2013 با تلسکوپ رادیویی جدید استرالیا

ارسال شده توسط رضا در 91/10/12:: 1:46 عصر
4-963.jpg

دانشمندان استرالیایی پیش‌بینی کردند که تلسکوپ رادیویی جدید این کشور در سال 2013، تا 700 هزار کهکشان را کشف خواهند کرد.

  این تاسیسات تلسکوپ رادیویی جدید در غرب استرالیا، بخش عظیمی از فضا را برای ارائه نشانه‌هایی از تکامل فضا جستجو خواهد کرد.

ادامه مطلب...

آلزایمر فضایی، چالش جدید ناسا

ارسال شده توسط رضا در 91/10/12:: 1:43 عصر
4-961.jpg

اگرچه رقابت برای گردشگری در فضا بسیار بالا گرفته، اما کارایی این سفرهای بین کهکشانی با مانع جدیدی روبرو شده است.

 علاوه بر خطرات کنونی سفرهای فضایی برای سلامت انسان، پژوهش جدید محققان دانشگاه روچستر برای اولین بار نشان داده که شرایط فضا می‌تواند برای مغز نیز مضر باشد چرا که تابش کیهانی ممکن است منجر به آلزایمر شود.

 میدان مغناطیسی زمین بطور کلی از سیاره و ساکنانش در مدار زیر زمین از این تابش کیهانی محافظت می‌کند، اما هنگامی که فضانوردان مدار را ترک کنند، با بارش مداوم ذرات مختلف رادیواکتیو مواجه خواهند شد.

ادامه مطلب...

آتشبازی خورشید در استقبال از سال نو میلادی و تبریک فضانوردان

ارسال شده توسط رضا در 91/10/12:: 1:39 عصر

خورشید روز دوشنبه 31 دسامبر (یازدهم دی) با نمایش دو جرقه زیبا، به استقبال سال جدید میلادی رفت.

 

 رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) تصاویر دو آتش بازی و دو انفجار عظیم در بخش شرقی سطح خورشید را همزمان با آغاز سال جدید میلادی ثبت کرده است.

 

خدمه مأموریت فضایی 34 مستقر در ایستگاه بین المللی (ISS)‌ نیز با برقراری تماس تصویری، آغاز سال 2013 میلادی را به خانواده های خود و ساکنان زمین تبریک گفتند.

 

 

 

 

 تبریک سال جدید میلادی به ساکنان زمین توسط فضانوردان مستقر در ISS

 

 

 


زیباترین تصاویر «هابل» از کائنات در 2012

ارسال شده توسط رضا در 91/10/11:: 9:16 عصر
156-3.JPG

ناسا همزمان با پایان سال 2012 میلادی، مجموعه ای از برترین تصاویر تهیه شده توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال جاری را مرور کرده است.

 به گزارش ایسنا، چرخش گازهای رنگارنگ، گرد و غبار و ستارگان بی شمار که پهنای کائنات را در بر گرفته اند، در تصاویر زیبا و درخشان تلسکوپ فضایی هابل دیده می شوند.

ادامه مطلب...

زبالههای فضایی را چه کنیم

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 10:39 عصر

حالا که شب یلدا را پشت‌سر گذاشته‌ایم شاید بسیاری از اکنون به فکر کارهای آخر سال افتاده باشند و چه کاری زمان‌بر‌تر و پر‌استرس‌تر از خانه تکانی؟ اما اگر زمانی حجم کارهای پیش‌رو شما را به وحشت انداخت، اندکی به بالای سرتان نگاه کنید تا با دیدن چشم‌اندازی از پیچیدگی‌های برخی از خانه‌تکانی‌ها، کارهای خانه برایتان به امری مفرح بدل شود.

فضای بالای جو زمین را انبوهی از زباله‌های فضایی پر کرده است. این زباله‌ها شامل قطعات طبقات بالایی پرتابگرها، قطعات اضافی و خرده‌ریزهای حاصل از برخورد برخی از ماهواره‌ها و ماهواره‌های مرده در مدار است.

بخشی از این زباله‌ها را ماهواره‌های از کار افتاده تشکیل می‌دهد و بسیاری از این ماهواره‌ها در مداری به نام مدار گورستان ماهواره‌ها قرار گرفته‌ است. هم‌اکنون حداقل 1300 ماهواره خارج از رده در این مدار قرار دارند.

این زباله‌های فضایی رو به ازدیاد به خطری بالقوه برای برنامه‌های فضایی بدل می‌شود. ممکن است این ماهواره‌ها در این مدار با هم برخورد کرده و قطعات حاصل از این برخورد، ابری از قطعات کوچک‌تر را بوجود آورد که هر یک از آنها می‌تواند ماهواره و از آن بدتر سفینه‌ای سرنشین‌دار و ایستگاه فضایی را مورد تهدید قرار دهد.

ادامه مطلب...

در جستجوی حیات بیگانه

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 10:38 عصر

جستجوی حیات در مریخ پس از مأموریت‌ وایکینگ‌های ناسا بی‌نتیجه ماند و برای بیش از 30 سال هیچ‌کس به‌دنبال سرنخ‌های آن در سیاره سرخ نگشت اما کریگ وِنتر پژوهشگر مستقل ژنومیکس، از دانشمندان برجسته رمزگشای نقشه ژنوم انسان و سازنده حیات مصنوعی در گام شجاعانه دیگری درصدد تغییر این روند است.

او هفته گذشته در کنفرانسی در نیویورک اعلام کرد که قصد دارد یک توالی‌یاب DNA به مریخ بفرستند و ژنوم هر میکروب مریخی را ـ در صورت وجود ـ توالی‌یابی کرده و به زمین مخابره کند.

جزئیات برنامه بلندپروازانه ونتر اندک است

ادامه مطلب...

اعزام کاوشگر نمونه بردار از سیارکها در سال 2014

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 1:39 عصر
ژاپن قصد دارد کاوشگر جدید نمونه برداری از سیارک‌ها را در سال 2014 به فضا بفرستد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این ماموریت فضایی جدید که Hayabusa2 نام دارد، قرار است در سال 2014 پرتاب شود تا از سیارک سنگی 1999 JU3که 91 کیلومتر طول دارد، نمونه برداری کند.

این کاوشگر در نیمه 2018 به سیارک مورد نظر می رسد و پس از بررسی و نمونه برداری از آن در سال 2019 سیارک را ترک می کند.

کاوشگرHayabusa2قرار است با نمونه های به دست آمده از سیارک 1999 JU3به زمین بازگردد. اسم این کاوشگر در واقع برگردان ژاپنی فالکون 2 است.

ژاپنی ها پیش از این نیز با کاوشگر دیگری ماموریت مشابهی را انجام داده بودند. درآن ماموریت که در سال 2003 آغاز شد، 1Hayabusaنخستین نمونه ها را از سیارک Sشکلی به نام ایتوکاوا در سال 2010 به زمین آورد.

در ماموریت جدید، ژاپنی ها برای رهگیری کاوشگرشان بر ایستگاه های زمینی شبکه اعماق فضای ناسا تکیه دارند. این فضاپیما نیز قرار است مانند کاوشگر نخست در استرالیا فرود بیاید.

سیارک Cشکل  1999 JU3از آن جهت مورد علاقه دانشمندان است که حاوی موادی با قدمت 4.5 میلیارد سال است و میزان تغییرات در آن بسیار اندکی بوده است. بررسی های زمینی این سیارک حاکی از آن است که ممکن است این سیارک با آب تماس داشته است.

گفته می شود این سیارک بزرگ حاوی مواد آلی و هیدراتهای معدنی است.


تصاویری از پدیده نادر رنگین کمان آتش

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 1:32 عصر
128-4.JPG

پدیده رنگین کمان آتش (fire rainbow)‌ در اثر برخورد نور خورشید با کریستال‌های بزرگ یخی درون ابرها ایجاد می‌شود.

 

 ساکنان آریزونا شاهد پدیده نادر رنگین کمان آتش در آسمان این منطقه بودند.

 

این رنگ های زیبا در میان ابرها که شباهت زیادی به رنگین کمان دارند، اصطلاحا اثر هاله‌ای (halo effect)‌ نامیده می‌شوند.

 

زمانی که ابرهای سیروس در ارتفاع بسیار بالا قرار می‌گیرند، کریستال‌های یخی درون آنها تشکیل می‌شود؛ برخورد نور با بالای صفحات کریستالی یخ باعث ساطع شدن رنگ‌های زیبایی در میان ابرها می‌شود که از روی زمین براحتی قابل مشاهده است.


نظریه افزایش سرعت ناگهانی تپاخترها به چالش کشیده شد

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 1:25 عصر
4-942.jpg

محققان دانشگاه ساوث‌همپتون یک نظریه 40 ساله در مورد سرعت‌گرفتن دوره‌ای و ناگهانی تپ‌اخترها را به چالش کشیده‌اند.

 

 

تپ‌اختر یک ستاره نوترونی مغناطیسه شده در حال چرخش بوده که از بقایای یک ابرنواختر شکل می‌گیرد. این جسم سماوی یک پرتو گردنده از تابش الکترومغناطیسی را ساطع می‌کند که با تلسکوپ‌های قوی در زمان عبور آن از کنار زمین قابل مشاهده است.

 

 

تپ‌اخترها با سرعت بسیار ثابت گردش می‌کنند اما گاهی اوقات سرعت آنها بیشتر می‌شود.

 

 

دانشمندان ساوث‌همپتون از یک مدل ریاضیاتی برای رد این نظریه استفاده کرده‌اند.

 

 

اگر یک تپ‌اختر را به عنوان یک کاسه سوپ در نظر بگیریم که در آن کاسه با یک سرعت و سوپ درون آن با سرعت بیشتر می‌چرخند، اصطکاک بین سطح کاسه و محتوای آن باعث افزایش سرعت کاسه می‌شود. هرچه میزان سوپ بیشتری درون آن باشد، گردش کاسه نیز سریعتر خواهد بود.

 

 

این قیاس می‌تواند مفهوم پشت نظریه پذیرفته شده دلیل افزایش ناگهانی سرعت تپ‌اخترها را توضیح دهد. با این حال پژوهش جدید نشان داده که این رویدادها بسیار بزرگتر از آن هستند که با این شیوه توصیف شوند. میزان ابرشار یا «سوپ» موجود در پوسته یک تپ‌اختر بسیار کوچکتر از آن است که این شکل از اصطکاک را برای این اثر تولید کند.

 

 

این محققان از یک مدل ریاضیاتی به همراه داده‌های تلسکوپهای رادیویی و نتایج اخیر یک نظریه فیزیک اتمی برای رد این نظریه استفاده کرده‌اند.

 

 

این پژوهش در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.


<   <<   51   52   53   54   55   >>   >



بازدید امروز: 14 ، بازدید دیروز: 124 ، کل بازدیدها: 340159
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ