ارسال شده توسط رضا در 90/8/17:: 6:27 عصر
تاریخ و زمان آخرین پرتاب دیسکاوری
فضا پیمای دیسکاوری در 24 فوریه 2011 به جهت آخرین ماموریت خود از فضای خاموش به ایستگاه فضای بین المللی فرستاده شد.
مجسمه های یخ کیهانی
تصویربرداری تلسکوپ فضایی هابل از این ستون هیدروژن سرد و گرد و غبار در سحابی کشتی .
نوآوری و اکتشاف خسوف
در ساعات اولیه صبح روز دسامبر 21 ، 2010، آغاز ماه گرفتگی کل پشت از دیسکاوری شاتل فضایی قابل مشاهده بود.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/17:: 6:21 عصر
کاسینی» در صدد گرفتن عکسی با وضوح بالا از قمر «انکلادوس»
فضاپیمای تحقیقاتی «کاسینی» متعلق به ناسا، در صدد گرفتن عکس از قمر «انکلادوس» است.
این فضاپیما قصد دارد تصویری با رزولوشن بالا از این قمر زحل بگیرد.
فضاپیمای «کاسینی»، روز یکشنبه از نزدیکترین فاصله با «انکلادوس» یعنی فاصله ای در حدود 300 مایل می گذرد و اجازه عکسبرداری دقیق را خواهد یافت.
ناسا همچنین قصد دارد از جتهای معروف این قمر عکس بگیرد و همچنین نقاط گرم موجود در قمر که از آن ذرات یخ مانند و بخار آب به بیرون فوران می کند را اندازه گیری کند.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/17:: 6:19 عصر
زمین
زمین در میان سیارات ،یک ساره متوسط به حساب می اید .عطارد ،زهره ،مریخ و پلوتون از زمین کوچکتر و مشتری ،،زحل،اورانوس و نپتون از انها بزرگتر ند.قطر متوسط زمین 7918 مابل برآورد شده است .زمین مثل گلوله کروی شکل نیست و از یک طرف اندکی فررفته و از طرف دیگر کمی بر امده است. قطر زمین که قطبین آنرا به هم وصل میکند 7899 مایل است .ستاره شناسان به جای کروی نامیدن زمین انرا ((شبه کروی پهن )) مینامند.زمین ساعت و زمان سنج ماست ولی دقیق نیست .اگر هر بار گردش زمین به دور خورشید دقیقا 365 روز طول میکشید همه چیز رو به راه میشد اماهر بار گردش زمین به دور خورشید دقیقا 365 روز و 48 دقیقه و46 ثانیه طول میکشد .این زمانی است که زمین در حدود 600 میلیون مایل مسافت را طی کند .زمین در چنین سفری با سرعت 18/5 مایل در ثانیه حرکت میکند
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/17:: 3:42 عصر
تیمی از سیاره شناسان بین المللی با انجام بررسی هایی نشان دادند که زیر سطح مریخ گرم و مرطوب است و بنابراین در اعماق سیاره سرخ می تواند دارای آب و اشکالی از حیات باشد.
دانشمندان بین المللی به سرپرستی تیم موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و Jet Propulsion Laboratory با بررسی تصاویری که دستگاه طیف نگار Crism کاوشگر مدارگرد Mars Reconnaissance ناسا و طیف نگار "امگا" کاوشگر "مارس اکسپرس" اسا از ویژگیهای ژئولوژیکی مریخ تهیه کرده اند نشان دادند که اعماق سیاره سرخ گرم و مرطوب و سطح آن سرد و خشک است.
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/15:: 5:55 عصر
بابک امینتفرشی، عکاس نجومی شناختهشده ایرانی در سفر به مرتفعترین رصدخانه جهان، این نمای زیبا را از صلیبجنوبی و دیگر صورتهای فلکی آسمان جنوبی برفراز آرایه تلسکوپی آلما در شیلی ثبت کرده است.
آرایه بزرگ میلیمتری/ زیرمیلیمتری آتاکاما که به اختصار آلما خوانده میشود، با 66 آنتن که محدودهای به طول 16 کیلومتر را پوشش خواهند داد، در سال 2013 / 1391 تکمیل خواهد شد و تصویری جدید از آسمان را در محدوده طولموجی مهم زیرمیلیمتر فراهم میآورد. این 66 تلسکوپ تداخلسنجی را تشکیل میدهند که در بهترین حالت مانند تلسکوپی به قطر 16 کیلومتر از آسمان تصویربرداری خواهد کرد.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/15:: 1:39 عصر
یک سیارک عظیم به بزرگی چهار زمین فوتبال، روز سهشنبه هشت نوامبر (18 آبان) در نزدیکترین فاصله با زمین طی 35 سال اخیر، از میان مدار زمین و ماه عبور میکند.
این سیارک که 2005 YU55 نامگذاری شده در این روز از فاصله 325 هزار کیلومتری زمین خواهد گذشت که به گفته کارشناسان تهدیدی برای زمین محسوب نمیشود.
طبق محاسبه کارشناسان، در صورتی که یک جسم با این اندازه با زمین برخورد کند، منجر به یک انفجار 4000 مگاتنی و یک زلزله هفت ریشتری شده و در صورت برخورد با آب باعث ایجاد یک سونامی 21 متری خواهد شد که محیطی تا 96 کیلومتر را در بر خواهد گرفت.
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/14:: 12:22 عصر
مجله نشنال جئوگرافی تصاویری تماشایی از پدیده بسیار نادر و زیبای شفقهای سرخ آسمان از شمال تا جنوب آمریکا را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزارش مهر، تودهای از ذرات باردار خورشید با اتمسفر زمین تماس پیدا کرده و یک توفان عظیم ژئومغناطیسی را ایجاد میکنند که منجر به شکل گیری یک سری از شفقهای تماشایی می شود.
شفقهای سبز (شکل رایج شفقها) در بخشهای پایینی اتمسفر در فاصله 100 کیلومتری بالای سطح زمین تشکیل میشوند.
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/10:: 10:22 صبح
به گزارش آپام،به نوشته دیلی میل : دانشمندان در سال 2005 اریس را کشف و اعلام کردند که احتمالا قطعه ای کنده شده از سیاره ی پلوتون است، حالا ستاره شناسان حجم دقیق این سیاره را اندازه گرفته و معتقدند که این دوسیاره همزاد یکدیگر هستند.
مساحت اریس که فاصله اش نسبت به خورشید سه برابر پلوتون است، توسط تلسکوپ های شیلی اندازه گیری شد.
این سیاره طولی برابر 1?445 مایل دارد که درست مشابه پلوتون (1?429-1?491 مایل) است.
البته اندازه این دو سیاره دقیقا منطبق بر هم نیست.
عبور اریس از مقابل یک نواختر به دانشمندان اجازه داد دید خوبی از این سیاره به دست بیاورند.
با اینحال نوری که براین سیاره می تابید بسیار جزئی بود و دانشمندان نیازمند ابزارهای بسیار دقیق بودند.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 90/8/9:: 2:42 عصر
یک فضاپیمای بدون سرنشین روسی به همراه نزدیک به سه تن تدارکات در پروازی که نقش تعیین کنندهای در سرنوشت ساکنان ایستگاه فضایی بینالمللی در ماههای آینده دارد، روز گذشته (یکشنبه) به سوی این ایستگاه پرتاب شد.
فضاپیمای باری «پروگرس 45» در ساعت 10:11 روز یکشنبه - به وقت گرینویچ - از پایگاه فضایی «بایکونور» در قزاقستان به فضا پرتاب شد. این فضاپیما قرار است در روز چهارشنبه به ایستگاه فضایی ملحق شود
ادامه مطلب...
کلمات کلیدی :