سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعطای نشان افتخار 2012 به طراح بوزون هیگز

ارسال شده توسط رضا در 91/10/10:: 1:21 عصر
4-948.jpg

پیتر هیگز، فیزیکدان انگلیسی که ذره مشهور بوزون هیگز به نام وی مشهور است، به عنوان یکی از افتخارات سال نو معرفی شد.

  در دهه 1960، پروفسور هیگز و دیگر فیزیکدانان یک مکانیسم را برای توضیح چرایی برخورداری بیشتر اجزای بنیادی جهان از جرم پیشنهاد کردند.

 مکانیسم وجود یک ذره هیگز را پیش‌بینی کرده که امسال در برخورددهنده بزرگ هادرونی مرکز سرن کشف شد.

هیگز اخیرا موفق به کسب نشان افتخار از سوی ملکه انگلیس شده است.

 

 

این نشان بدون عنوان اعطا شده اما تنها به یک گروه منتخب 65 نفری برای دستاوردهای آنها در هنر، ادبیات، موسیقی، علم، سیاست، صنعت یا مذهب محدود می‌شود.

 

 

کشف یک ذره مرتبط با بوزن هیگز در ماه ژوئیه سال جاری به سرعت منجر به درخواستهایی برای اهدای مقام شوالیه به این دانشمند 83 ساله شد.

 

 

وی اکنون همچنین احتمالا با فیزیکدانان دیگر که در زمان مشابه به یک نتیجه مشابه رسیده بودند، یکی از نامزدهای جایزه نوبل است.

 

 

هیگز در زمان مدرسه تحت تاثیر کار «پل دیراک» فیزیکدان قرار گرفت که در پایه‌گذاری مکانیک کوانتومی و پیش‌بینی وجود ضد ماده کمک کرده بود.

 

 

وی پس از کسب دکترای خود از کینگز کالج لندن، در دانشگاه ادینبورگ و سپس لندن به تدریس پرداخت.

 

 

مکانیسم هیگز نشان می‌دهد که چرا اجزای ابتدایی موسوم به ذرات بنیادی از جرم برخوردارند. بر اساس این ایده، این ذرات جرم خود را در اثر تعامل آنها با حوزه‌ای که در فضا نفوذ کرده، بدست آورده‌اند.

 

 

این نظریه وجود یک ذره جدید را پیش‌بینی می‌کند که نام هیگز را بر دوش می‌کشد. اما شش فیزیکدان از جمله هیگز اکنون بطور کلی برای تدوین این مفهوم منتسب شده‌اند.

 

 

این ایده آغازگر یک دهه تلاش برای شناسایی این ذره در آزمایشات بود با این حال تا امسال که دانشمندان برخورددهنده 10 میلیارد دلاری سرن از کشف یک ذره مرتبط با بوزون هیگز خبر دادند، نامعلوم و گریزان باقیمانده بود.

 

 

این کشف احتمالی، قطعه پایانی چارچوب مدل استاندارد را تکمیل کرد که پذیرفته‌شده‌ترین نظریه برای توضیح چگونگی تعامل ذرات ماده با یکدیگر بشمار می‌رود.

 

 

در زمان اعلام این خبر، هیگز به خبرنگاران گفت: خیلی خوب است که بعضی مواقع حق با آدم باشد.

 

 

وی افزود: در ابتدا فکر هم نمی‌کردم که در زمان زنده بودنم شاهد این کشف باشم چرا که ما در ابتدا چیز زیادی در مورد محل این ذره در جرم نداشتیم و از این رو اطلاعات کمی در مورد زمان مورد نیاز برای جستجوی آن توسط یک دستگاه انرژی در دست بود.

 

 

کمی پس از اخبار بوزون، دانشگاه ادینبورگ که هیگز در آن تدریس می‌کند، یک مرکز جدید برای فیزیک نظری با نام وی را افتتاح کرد.





بازدید امروز: 123 ، بازدید دیروز: 135 ، کل بازدیدها: 335908
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ