پایان انتظار پنج ساله: رکورد 50 ساله پرش مافوق صوت سرانجام شکسته
ارسال شده توسط رضا در 91/7/24:: 10:11 صبح«فلیکس باومگارتنر» چترباز اتریشی سرانجام روز یکشنبه موفق شد برنامه پرش از لبه فضا و شکستن دیوار صوتی را انجام داده و نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند.
این برنامه که طی روزهای گذشته چندین مرحله لغو شده بود، روز یکشنبه 14 اکتبر (23 مهر) ساعت 18:00 به وقت گرینویچ (21:30 به وقت تهران) بر فراز صحرای راسول در جنوب غرب نیومکزیکو انجام شد.
کپسول حامل چترباز بوسیله بالن هلیومی به ارتفاع 128 هزار پایی (39 کیلومتری) منتقل شد و پس از اندکی کاهش ارتفاع، چترباز از کپسول بیرون پریده و پس از 20 دقیقه به سلامت بر روی زمین فرود آمد.
در این رکوردشکنی «باومگارتنر» موفق شد با رسیدن به سرعت یک هزار و 110 کیلومتر در ساعت، نخستین رکورد شکستن دیوار صوتی توسط انسان در خارج از هواپیما را به نام خود ثبت کند.
این رکوردشکنی همزمان با شصت و پنجمین سالگرد پرواز نخستین هواپیمای مافوق صوت با خلبانی «چاک ییگر» انجام شد.
نتایج غیر رسمی منتشر شده نشان میدهد، سقوط آزاد چهار دقیقه و 22 ثانیه بطول انجامید که کمی کوتاهتر از رکورد طولانیترین سقوط آزاد است، اما در این زمان سرعت چترباز به حدود یک هزار و 125 کیلومتر در ساعت رسید و رکورد پرش مافوق صوت و شکستن دیوار صوتی محقق شد.
تنها مشکلی که پیش از انجام این پرش بوجود آمد، نقص در عملکرد هیتر (گرم کننده) کلاه چترباز بود که تیم کنترل مأموریت سرانجام تصمیم گرفت با وجود این نقص برنامه پرش را انجام دهد، اما در نهایت در زمان انجام پرش این مشکل نیز رفع شد.
در این مأموریت رکوردهای تازه ای در پرش مافوق صوت، طولانی ترین پرواز بالن سرنشین دار و شکستن دیوار صوتی خارج از هواپیما بدست آمده است.
«جو کیتینگر» از خلبانان سابق نیروی هوایی آمریکا و دارنده رکورد 50 ساله پرش مافوق صوت، بعنوان مشاور در این پروژه حضور داشت؛ وی در سال 1960 میلادی از ارتفاع 102 هزار پایی (31 کیلومتری) پریده بود.
«کیتینگر» به همراه دوستان نزدیک و اعضای خانواده از جمله پدر و مادر این چترباز اتریشی در محل فرود حاضر شده و این موفقیت را به وی تبریک گفتند.
محققان با استفاده از حسگرهای تعبیه شده بر روی لباس ویژه چترباز، داده های لحظه به لحظه این پرش را دریافت می کردند که می تواند برای توسعه مأموریت های آتی خلبانان و فضانوردان بویژه گردشگری فضایی مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام