سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چشم عظیم آسمان در دادههای جدید ناسا

ارسال شده توسط رضا در 91/7/16:: 10:14 صبح
getty-608.jpg

دو تلسکوپ فضایی ناسا موفق به ثبت تصویری جدید از سحابی هلیکس در آسمان شدند که شبیه به یک چشم عظیم کیهانی است.

  سحابی هلیکس موسوم به NGC 7293 نمایش دهنده یک ستاره در حال مرگ موسوم به سحابی سیاره‌ای است.

 این تصویر جدید که اخیرا منتشر شده، اطلاعات تلسکوپ فضایی اسپیتزر را در طول موج نور مادون قرمز با داده‌های کاوشگر تکامل جهان GALEX در طول موج کوتاه‌تر نور فرابنفش ترکیب کرده است.

سحابی هلیکس در فاصله حدود 650 سال نوری از زمین در صورت فلکی دلو قرار دارد و نشان دهنده آینده احتمالی خورشید است که انتظار می‌رود در حدود پنج میلیارد سال آینده به یک سحابی سیاره‌ای تبدیل شود.

 

 

سحابی‌های سیاره‌ای به ستاره‌هایی به اندازه خورشید گفته می‌شود که به پایان عمر خود نزدیک شده و سوخت هیدروژن و هلیوم آن برای همجوشی در هسته آنها به پایان می‌رسد. در این نقطه، این اجسام لایه‌های خارجی گازی خود را به شکل پوسته‌های درخشان تبدیل کرده و به شکل ستاره های کوتوله سفید کوچک منقبض می‌شوند.

 

 

دانشمندان ناسا در بیانیه‌ای اعلام کردند: ستاره کوتوله سفید تقریبا اندازه زمین بوده اما از یک حجم بسیار نزدیک به ستاره اصلی برخوردار است. در حقیقت ذره‌ای از ستاره کوتوله سفید به اندازه وزن چند فیل است.

 

 

در این تصویر ستاره کوتوله سفید به شکل یک نقطه ریز سفید رنگ در مرکز سحابی مشخص شده است.

 

 

این ستاره از خود تابشهای فرابنفش منتشر کرده که در عوض لایه‌های گازی خارجی را در طول موج مادون قرمز روشن می‌کنند. هر دو طیف نور در تصویر در نور ترکیبی دو تلسکوپ به نمایش درآمده‌اند.

 

 

اطلاعات GALEX در تصویر به رنگ آبی و مشاهدات اسپیتزر به رنگ زرد به نمایش درآمده است. برخی از فضاهای پیش‌زمینه از داده‌های جمع‌آوری شده توسط تلسکوپ وایز ناسا هستند.

 

 

سحابی سیاره‌ای به هیچ وجه سیاره نبوده اما به دلیل شکل ظاهری آنها که شبیه به سیارات گازی بزرگ است، در قرن 18 به این نام خوانده شده و به آن شهرت یافت.

ایسنا 





بازدید امروز: 66 ، بازدید دیروز: 148 ، کل بازدیدها: 336391
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ