تصویر دیدنی زمین از لبه منظومه شمسی در فاصله 17 میلیارد کیلومتری
ارسال شده توسط رضا در 91/6/12:: 1:57 عصرفیزیکدانان نجومی مرکز فیزیک نجومی هاروارد-اسمیتسونین با همکاری مؤسسه مطالعات نظری هایدلبرگ، واقعیترین شبیهسازی رایانهای از تکامل جهان را تا به امروز ارائه و فعالیتها را از زمان انفجار بزرگ تاکنون در یک دوره زمانی حدود 14 میلیارد سال در تصاویر وضوح بالا دنبال کردهاند.
از جنبههای جالب این فیلم شبیهسازی شده که توسط شبیهساز «Arepo» ساخته شده، این است که تنها در زمان 78 ثانیه فشرده شده است.
نرمافزار Arepo به ارائه تصاویر دقیقی از کهکشانهای مختلف در جهان محلی با استفاده از شیوهای موسوم به «شبکه متحرک» پرداخته است.
برخلاف شبیهسازهای پیشین، این برنامه ساختارهای گازی را در پی انفجار بزرگ با استفاده از یک شبکه مجازی منعطف تکرار کرده که از ظرفیت انطباق با حرکات گازها، ستارگان، ماده تاریک و انرژی تاریک که جهان را ساختهاند، برخوردار است.
سازندگان این شبیهساز اظهار کردهاند که این برنامه مانند یک نمونه مجازی بافت کیهانی قادر به انعطاف برای پشتیبانی از ماده و اجسام سماوی سازنده جهان است.
شبیهسازهای قدیمی در عوض از یک شبکه مکعبی ثابت تنظیم شده استفاده میکردند.
وولکر اسپرینگل فیزیکدان نجومی هاروارد-اسمیتسونین که در ساخت شبیهسازی هزاره برای پیگیری تکامل 10 میلیارد ذره کمک کرده، از ابر رایانه ادیسه هاروارد برای اجرای این شبیهسازی بهره برده است.
همچنین 1024 هسته پردازشگر این رایانه به این محققان اجازه داده تا 14 میلیارد سال تاریخچه کیهانی را در فضای چند ماه فشرده سازی کنند.
نتایج این پژوهش جدید شامل کهکشانهای مارپیچی مانند راه شیری و آندروما بوده که دقیقا شبیه کهکشانهای مارپیچی هستند و نه مانند حبابهای تار که توسط شبیهسازهای پیشین ایجاد میشدند.
اگرچه این دستاورد بسیار چشمگیر بوده، اما این محققان در پی ایجاد شبیهسازیهایی از نواحی بزرگتر جهان هستند. در صورت دستیابی به چنین هدفی، این تیم نه تنها واقعیترین بلکه بزرگترین شبیهسازی جهان را انجام خواهند داد.