هسته راه شیری و رازهای نهفته در آن
ارسال شده توسط رضا در 91/5/2:: 7:3 عصربسیاری از کهکشان ها حاوی میزان بسیار بسیار بالایی از گازهای مولکولی در فضایی بسیار کوچک و نزدیک به مرکزشان هستند. گازهای مولکولی به شدت چگال شده محل تولد بسیاری از ستاره ها هستند. کم و بیش گمان می رود که این اتفاقات به فعالیت های مرکز کهکشان ها مرتبط باشد.
بنابر این این بسیار مهم است که به بررسی ویژگی های شیمیایی و شرایط فیزیکی گازهای مولکولی در مرکز کهکشان ها پرداخته شود. برای به دست آوردن بهترین داده های تصویری بهتر است تا به مرکز کهکشان راه شیری خودمان سفری داشته باشیم.
تیم تحقیقاتی توانست خطوط امواجی به طول 0.87mm را مشاهده کند، که از مونواکسید کربن موجود در چندین دمای متفاوت در مرکز راه شیری تابیده می شود. تلسکوپ ASTE در صحرای آتاکاما از سال 2005 تا 2010 بیش از 250 ساعت به مشاهده این امواج پرداخته بود. دانشمندان این امواج تازه را با اواج قبلی با طول موج 2.6 که از مونو اکسید کربن در همین مناطق تابیده شده بوده است ، مقایسه کرده اند. زمانی که دو اشعه تابیده شده از مونو اکسید کربن مقایسه می شوند به دانشمندان این اجازه را می دهند که دما و چگالی مولکول های گازی موجود در آن نقاط را اندازی گیری کنند.
با استفادهاز این داده ها، دانشمندان موفق به رسم جدول چگالی-حرارتی از دمای 50 تا 10 هزار درجه کلوین از مولکول های هیدروژن در هر سانتیمتر مکعب در مرکز کهکشان راه شیری شدند.
جدول چگالی-حرارتی رسم شده در مرکز کهکشان دارای 4 توده گازی است (Sgr A, L=+1.3°, L=-0.4°, L=-1.2°). داده ها نشان می دهند که این چهار توده با سرعتی بیش از 100 کیلومتر بر ثانیه حرکت می کنند. Sgr A یکی از چهار توده گازی است که شامل ساگیتاریوس آ، هسته کهکشان راه شیری است.