عملیات «کنجکاوی» در راه سیاره سرخ آغاز شد
ارسال شده توسط رضا در 90/9/29:: 9:46 عصرکاوشگر کنجکاوی کار خود را با استفاده از ابزار آشکارساز سنجش پرتو (RAD) آغاز کرده که به نظارت بر ذرات پرانرژی خورشید، ابرنواخترها و دیگر منابع میپردازد.
چنین پرتویی بطور بالقوه برای انسان خطرناک بوده، از این رو نتایج بدست آمده توسط این کاوشگر میتواند به دانشمندان در برنامهریزی برای ماموریتهای آینده انسانی به سیاره مریخ کمک کند.
کاوشگر کنجکاوی که محور اصلی ماموریت 2.5 میلیارد دلاری آزمایشگاه علمی مریخ بوده، در روز 26 نوامبر (پنج آذر) به مقصد دهانه گیل سیاره مریخ به فضا پرتاب شد.
هدف اصلی این مریخنورد یک تنی، بررسی امکان وجود حیات میکروبی کنونی یا پیشین در این دهانه است که از ماه اگوست سال 2012 و به محض ورود کنجکاوی به مریخ آغاز خواهد شد. پیشتر 10 ابزار مختلف کنجکاوی برای کمک به پاسخ این سوال ساخته شدهاند.
اگرچه ابزار RAD همچنین به ارزیابی امکان سکونت در مریخ خواهد پرداخت، اما هدف ویژه طراحی این دستگاه برای آمادهسازی برای کاوش انسانی آینده بر روی مریخ است. ارزیابیهای این دستگاه به دانشمندان در محاسبه میزان پرتویی که فضانوردان در سطح این سیاره با آن مواجه میشوند، کمک خواهد کرد.
از آنجایی که مسافران آینده مریخ در طول مسیر نیز ممکن ات در معرض پرتوها قرار بگیرند، از این رو دانشمندان ابزار RAD را در فضای عمیق روشن کردهاند.
این مشاهدات نشانگر شروع کار علمی مریخنورد کنجکاوی بوده که در تابستان سال آینده بخش اصلی آن آغاز خواهد شد.