سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بزرگترین عملیات فضایی در مریخ آغاز شد

ارسال شده توسط رضا در 90/9/5:: 9:9 عصر
احتمال وجود حیات در کرات دیگر همواره یکی از بزرگترین سوالات بی پاسخ علمی بوده، سوژه بسیاری از فیلم ها و داستان های علمی - تخیلی موجوداتی بودند که در کرات دیگر زندگی می کردند و در این میان سیاره سرخ مریخ، با شباهت های فراوان به زمین، این شانس را دارد که محل تحقق این رؤیا باشد. دانشمندان ناسا پس از طرح ریزی دو عملیات علمی پر سرو صدا، امروز با ارسال کیوریاسیتی، بزرگترین پروژه تاریخ فضا نوردی را کلید زده اند. آیا انها می توانند به سوالات فروان این عرصه پاسخ دهند؟
دقایقی پیش پروژه بزرگ ناسا تحت عنوان انتقال "آزمایشگاه علمی مریخ" بر سطح این سیاره سرخ‌رنگ کلید خورد و کیوریاسیتی، ربات چهار چرخی که 2 میلیارد و پانصد میلیون دلار ارزش دارد به سوی سیاره سرخ پرتاب شد. کیوریاسیتی یکی از مجهز ترین ربات های فضا پیمایی است که تا کنون به فضا پرتاب شده و نسبت به مریخ نوردهای گذشته از امکانات و قابلیت های فراوانی برخوردار است.

سوجنر، کاوشگر 10 کیلیویی، اولین اقدام ناسا برای انجام تحقیقات روی مریخ بود که در سال 1997 به این سیاره اعزام شد، هفت سال پس از اعزان سوجنر پروژه مشهور ربات های دو قلو کلید خورد و دو کاوشگر مشابه با 170 کیلو وزن به مریخ فرستاده شدند. این دو کاوشگر آپورچونیتی و اسپریت نام داشتند و مجموع تجهیزات آنها به تنهایی 10 کیلو وزن داشت که هم‌وزن کل کاوشگر سوجنر بود.
  اما امروز و 14 سال پس از اولین اقدام ناسا در مورد انجام تحقیقات روی مریخ ربات عظیم‌الجثه‌ای کیوریاسیتی با900 کیلو گرم وزن رهسپار مریخ شده است.
با این حساب، انتظارات زیادی از کیوریاسیتی می‌رود؛ یک ماشین بزرگ که به پرسش‌های بزرگی پاسخ خواهد داد.
یکی از مأموریت های کیوریاسیتی تحقیق در مورد امکان وجود حیات در این سیاره است، این ماشین می‌تواند به یک منطقه برود و بعد از جستجو به ما بگوید که آیا آنجا قابل سکونت بوده یا نه و حتی این که آیا آنجا امروز هم می‌تواند به عنوان یک محل زندگی مورد استفاده قرار بگیرد یا نه.

برای فرود کیوریاسیتی ، یکی از گودال‌های مریخ در نزدیکی خط استوای این سیاره را در نظر گرفته‌اند که "دهانه برخوردی گیل" (Gale Crater) نام دارد. گیل یکی از عمیق‌ترین گودال‌های مریخ به شمار می‌رود. قرار است کیوریاسیتی در منطقه ای صاف در عمق این گودال فرود و سپس به سوی قله این دهانه حرکت کند.
اکنون تمام امیدها به کیوریاسیتی تا بتواند در مسیر پیمایش طولانی خود در مریخ بتواند علائمی هرچند اندک از حیات در این سیاره پیدا کند.




بازدید امروز: 129 ، بازدید دیروز: 22 ، کل بازدیدها: 334490
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ