سال 2030 انسان نیازمند یک سیاره دوم است
ارسال شده توسط رضا در 90/6/31:: 10:58 صبحهفته آینده نوع بشر وارد مرحله بدهکاری زیستی خود خواهد شد. بر اساس مطالعات، بشر در 9 ماه گذشته منابع طبیعی زیادی را بیشتر از آنچه که زمین در یک سال بتواند تولید کند، مصرف کرده است.
به عبارت دیگر غالب ترین گونه تاریخ زمین در حال زندگی فراتر از مرزهای تحمل زمین است، در حال نابودی خانه ای که در آن زندگی می کند.
با توجه به سرعت کنونی مصرف، نوع بشر تا سال 2030 نیازمند سیاره دومی برای تأمین نیازها و جذب زباله هایش است.
7 میلیارد نفر ساکنان کره زمین – که تا اواسط قرن به 9 میلیارد می رسد – از آب استفاده می کنند، درختان جنگلها را می برند و مصرف ماهی آنها بیشتر از میزانی است که طبیعت توانایی جایگزینی آن را داشته باشد.
در عین حال تولید دی اکسید کربن، آلاینده ها و کودهای شیمیایی به میزانی افزایش یافته که اتمسفر، پوسته زمین و اقیانوسها توانایی جذب آنها را داشته باشند که منجر به اختلال شدید در اکوسیستمی شده که زندگی برای انسان را راحت کرده بود.
شبکه جهانی ردپا در کالیفرنیا با انتشار گزارشی اعلام کرده نقطه سقوط جایی در دهه 1970 ایجاد شده است و از سال 2001 هم شمارش معکوس برای زمانی که فعالیت انسان فراتر از بودجه آن باشد آغاز شده.
محققان تخمین زده اند امسال در 27 سپتامبر مقداری مساوی با منابع زمین استخراج می شود. ماتیس واکرانجل از این بنیاد می گوید: درست به مانند اینکه حقوق سالانه خود را سه ماه قبل از پایان سال تمام کنیم و مجبور به مصرف پس انداز خود شویم و این هر سال سه روز عقب تر می رود. پس انداز هم بالاخره تمام می شود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه حتی در حالیکه ظرفیت زمین برای میزبانی از گونه های حاضر در آن تخریب می شود درخواست برای منابع همچنان در حال افزایش است از افزایش قیمت غذا تا عواقب ویرانگر تغییرات اقلیمی هم اکنون اقتصادهای ما با واقعیت سالها خرج کردن فراتر از بودجه خود روبرو هستند.
این روند به سه عامل بستگی دارد: چه مقدار مصرف می کنیم، جمعیت جهان و میزان تولید طبیعت.
تکنولوژی در ایجاد تعادلی برای تولید گیاهان و حیوانات کمکهایی کرده است اما این توسعه به سختی می تواند همپایه افزایش تقاضا پیش رود.
بر اساس گزارش مشابهی از این گروه آمریکا، بزرگترین بدهکار زمین است و اگر همه مردم جهان سبک زندگی آمریکایی – خانه بزرگ، دو خودرو، مصرف انرژی سرانه عظیم – را داشته باشند جمعیت دنیا نیاز به 5 کره زمین برای تأمین نیازهایش خواهد داشت.
اما اگر برای مثال سبک زندگی در هند رواج یابد بشر تنها به مصرف نیمی از ظرفیت زمین نیاز دارد.