آیا متان مریخ، نشانهای از حیات سیاره سرخ است؟
ارسال شده توسط رضا در 90/4/16:: 11:40 صبحسیاره سرخ با الگوی فصلی مشخصی که در پاییز به اوج و در زمستان به حداقل میرسد، گاز متان آزاد میکند. با توجه به این که متان در کمتر از یک سال ناپدید میشود، قطعا منبعی در خود سیاره آن را تولید میکند
مطالعات 6 سال اخیر در مورد سیاره مریخ و به خصوص گاز متانی که در آن یافت شده، نشان میدهد که به طور حتم این سیاره یک سیاره راکد و مرده نیست، هر چند هنوز مشخص نشده که متان موجود در اتمسفر مریخ، منشا زمینشناسی دارد یا زیستشناسی.
به گزارش دیسکاوری، یک تیم ایتالیایی مدتها است که نتایج میلیاردها سنجش ناسا را مورد بررسی قرار میدهد. آنها برای میزان گاز متان یک الگوی فصلی پیدا کردهاند: در پاییز به اوج میرسد، در زمستان به طور ناگهانی افت میکند، در بهار باز شروع به افزایش میکند و در تابستان سیر صعودی سریعی دارد.
این الگوی فصلی در کنار یک واقعیت روشن دیگر، متان را به معمای بزرگ مریخ تبدیل کرده است: گاز متان موجود در جو در کمتر از یک سال بر اثر مواجهه با تابش خورشید تجزیه و محو میشود. در نتیجه محققین اطمینان دارند که یک منبع مشخص در خود سیاره، گاز متان تولید میکند.
تمرکز متان تولید شده در سه منطقه خاص واقع در نیمکره شمالی مریخ بیشتر از سایر مناطق است: منطقه تارسیس و الیسیوم که بیشترین تمرکز قلههای آتشفشانی را در مریخ دارند و منطقه عربیا که حجم فراوانی از آبهای منجمد زیرزمینی در آن وجود دارد.
قرار است تا 6 سال آینده سازمان فضایی اروپا و ناسا اطلاعات جامعتر و دقیقتری از گاز متان موجود در مریخ فراهم آورند. تنها چیزی که در حال حاضر دانشمندان از آن اطمینان دارند، این است که گاز متان روی سیاره مریخ تولید میشود و منشا آن هم یا فرایندهای زمینشناسی است و یا موجودات زیستشناسی و خارج از این دو مورد هم نمیتواند باشد.