سیاهچاله «راه شیری» بهزودی شکمی از عزا در خواهد آورد!
ارسال شده توسط رضا در 92/5/5:: 7:4 عصربراساس مشاهدات تازه، یک ابر گازی بدشانس در حال برخورد با سیاهچالهی بزرگ میانه «راه شیری» است که به عقیده ستارهشناسان بعید است که بتواند از این برخورد جان سالم به در ببرد.
به گزارش ایسنا، ستارهشناسها، این ابر گازی را که G2 خوانده میشود در دسامبر 2011 مشاهده کرده و دریافتند که گردش آن میتواند، تا نیمه 2013 به سیاهچالهی میانهی راهشیری بسیار نزدیکش کند. از نوزده ماه پیش، گرانش بالای سیاهچاله که حدود 4.3 میلیون برابر خورشید جرم دارد، این ابر گازی را مانند خمیر پاستا کشیده و میچلاند.
تصویرهایی که در آوریل توسط تلسکوپ بسیار بزرگ در شیلی، گرفته شده نشان میدهند که جبههی G2، دور سمت دورتر سیاهچاله پف کرده است.
استفان گیلسان از گروه فیزیک فضای موسسهی ماکس پلانک در Garching آلمان، میگوید: «چنین به چشم میآید که ابر گازی از سمت ما به درون سیاهچاله سقوط میکند» ... «البته برخی مواد هم که به دور سمت تیره سیاهچاله تاب میخوردهاند اکنون به سوی ما میآیند.»
گیلسان میگوید: «اگر این ابر را چون یک ترن هوایی در نظر بگیریم، نخستین واگن به دور سیاهچاله تابیده است.» ... «بخش اصلی ترن هنوز در راه است.»
به نوشته تارنمای انجمن فیزیک، ابر گازی با تندی 3000 کیلومتر بر ثانیه یا با صد برابر تندی چرخیدن زمین به دور خورشید و یا یکصدم تندی نور، در فضا پیشمیرود. سیاهچاله، تنها در چند ماه، نه تنها آن را به این تندی رسانده که به اندازهی 180 درجه حرکت جبههی آن را چرخانده است. این یافتهها در Astrophysical Journal آمدهاند.
گیلسان و گروهش همچنین دریافتهاند که سیاهچاله در سال گذشته G2 را تا دو برابر اندازهی خودش کش آورده است. پژوهشگران پیشبینی میکنند که توده این ابر تا سال آینده به کمترین فاصلهاش از سیاهچاله میرسد. در آن زمان تمام تلسکوپها در سرتاسر دنیا به سوی مرکز کهکشان خواهند چرخید تا آن نمایش شگفتانگیز را مشاهده کنند.
دمتروییس گیانوییس، ستارهشناسی در دانشگاه Purdue در ایندیانا، انتظار ندارد که G2 در برخوردش با سیاهچالهی میانهی کهکشان جان سالم به در ببرد. او میگوید که احتمالا این ابر آنقدر کش میآید که دیگر کاملا محو میشود اما بقایایش طی چند دهه آینده، دست آخر به درون سیاهچاله جمع شده و یک درخشش کمنظیر خواهیم دید.
او میگوید: «واپسین پژواک مرگ این ابر خواهد بود.»