ارسال شده توسط رضا در 89/8/6:: 10:6 صبح
این تصویر زیبا که تراکم ستارگان در خوشه کروی NGC 1806 را نشان میدهد، توسط کانال میدان باز دوربین پیشرفته نقشهبرداری تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است. این خوشه کروی درون ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد.
این تصویر زیبا که توسط دوربین پیشرفته نقشهبرداری نصب شده روی تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده، خوشه کروی NGC 1806 را نشان میدهد. این خوشه کروی که از دههاهزار ستاره تشکیل شده، بخشی از ابر ماژلانی بزرگ، یکی از کهکشانهای اقماری کهکشان راه شیری است که اولینبار در سال 1806 توسط جان هرشل، اخترشناس انگلیسی رصد شده است.
به گزارش نیوساینتیست، این تصویر ترکیبی از تصاویر گرفته شده در طولموجهای گوناگون توسط کانال WFC دوربین پیشرفته نقشهبرداری هابل است که با استفاده از فیلترهای زرد، آبی و قرمز و به ترتیب با زمان نوردهی 770، 720 و 688 ثانیه گرفته شدهاند.
خوشه کروی NGC 1806 در صورتفلکی ماهی طلایی قرار گرفته که از نیمکره جنوبی زمین بهتر دیده میشود و میزبان دههاهزار ستاره پیر است که در فضایی کروی به قطر چند ده سالنوری جمع شدهاند. برای دانلود عکس بزرگ 7مگاپیکسلی به ابعاد 2303 x 3741 اینجا را کلیک کنید.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 89/8/4:: 7:28 صبح
سازمان ناسا در گزارشی با اعلام کشف مقادیر 155 لیتر آب در کره ماه از ایجاد پایگاهی دائم در این سیاره خبر داد.
به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، دانشمندان سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا "ناسا " اعلام کردند که پس از بررسی تپهای از خاک کره ماه که بر اثر برخورد عمدی راکت این سازمان در سال پیش به صورت گرد و غبار معلق بوده، مقدار 155 لیتر آب را کشف کردند.
بنابر این گزارش، این مقادیر آب که به صورت یخ بوده به همراه مونوکسید کربن، آمونیاک شرایط احتمالی را فراهم میکند تا فضانوردان بتوانند پایگاهی را در کره ماه ایجاد کنند.
این گزارش افزود: مقادیر کشفشده آب، 2 برابر تخمین اولیه فضانودان آمریکایی است که در 9 اکتبر سال 2009 صورت گرفته بود.
"موریس جونز " پژوهشگر مسائل فضا از استرالیا در گفتوگو با این شبکه تصریح کرد که با کشف این مقادیر آب اطمینان داریم که میتوان به کرهماه سفر و آنجا زندگی کرد و پایگاههایی به وجود آورد تا این سیاره به یک پایگاه دائمی برای بشریت تبدیل شود.
الجزیره در ادامه افزود: اثبات وجود آب در کره ماه میتواند امیدها را برای سفر فضانوردان به این سیاره و اقامت در آن زنده کند و آب موجود در آن برای نوشیدن و یا سوخت راکتها تحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط رضا در 89/8/2:: 4:2 عصر
چند ماه بیشتر از پرتاب رصدخانه دینامیک خورشیدی نمیگذرد، اما در این زمان اندک، شاهد تصاویر زیبایی از لکههای خورشیدی و کسوف جزئی بودهایم. اینبار یک فوران عظیم خورشیدی در لکه شماره 1112 رصد شده است.
این تصویر فرابنفش که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا گرفته شده، بزرگترین فوران خورشیدی صورت گرفته در لکه خورشیدی شماره 1112 را طی ماههای اخیر نشان میدهد. در این فعلوانفعال شدید مغناطیسی، شرارههای خورشیدی تازه تا حدود 500هزار کیلومتر در نیمکره جنوبی خورشید پراکنده شدند.
به گزارش نیوساینتیست، نقطه نورانی که درست بالای منطقه میانی این فوران واقع شده، حاصل از پرتوهای فرابنفشی است که برفراز لکه خورشیدی ساطع میشود.
فورانهای خورشیدی زمانی شکل میگیرند که انرژی مغناطیسی جو خورشید که در لکههای خورشیدی بسیاربیشتر از سایر نقاط است، به شکل ناگهانی آزاد شود و گازهای اطراف را طوری داغ کند که این ذرات در فرآیندی انفجاری به فضای اطراف پرتاب شوند. شایان ذکر است که این فوران خورشیدی رو به زمین اتفاق نیفتاده و بنابراین نه اختلالی در حرکت فضاپیماها ایجاد خواهد کرد و نه باعث مشکلاتی روی زمین خواهد شد.
کلمات کلیدی :