سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ماهیت قمر سیبزمینی شکل “مریخ” + عکس

ارسال شده توسط رضا در 92/11/19:: 9:27 عصر

منشأ دو قمر کوچک مریخ به نام‌های فوبوس و دیموس که در سال 1877 کشف شدند همچنان اسرارآمیز باقی مانده است. فوبوس از چگالی پایین برخوردار است که می‌تواند به معنای وجود فضای داخلی متخلخل درون آن باشد.

54647

قمر فوبوس با شعاع 11. 27 کیلومتر در مدار نزدیک به سیاره میزبان در حال چرخش است و فاصله مداری آن با مریخ بقدری نزدیک است که دو بار در طول روز در آسمان سیاره سرخ طلوع می‌کند.

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد، قمر فوبوس به احتمال زیاد یک سیارک گرفتار در گرانش سیاره سرخ است.

گروهی از اختر‌شناسان بین‌المللی اقدام به مدلسازی نور فرابنفش منعکس شده از سطح فوبوس کرده و آن را با سیارک 624 Hektor‌ و شهاب‌سنگ کشف شده در دریاچه تاگیش کانادا مقایسه کردند.

این نتایج با بررسی داده‌های تهیه شده توسط فضاپیمای روزتا و فضاپیمای USSR Phobos2 از سیارک 624 Hektor‌ بدست آمده است. محققان با طراحی مدل‌های جدید دریافته‌اند که سطح دو قمر فوبوس و دیموس و مدار آن‌ها دارای منشأ متفاوتی هستند و به احتمال زیاد فوبوس یک سیارک گرفتار در گرانش مریخ است.

«مائوریتسیو پاجولا» از محققان دانشگاه پادوا در ایتالیا تأکید می‌کند: نتایج بدست آمده در این مطالعه از وجود شباهت بین قمر فوبوس و سیارک‌های نوع D حمایت می‌کند؛ هر دو قمر فوبوس و دیموس دارای مشابهت‌هایی با سیارک‌های کمربند سیارکی دارند که مابین مریخ و مشتری در حال چرخش هستند.

«پاجولا» خاطر نشان کزد: سطح فوبوس منشأ متفاوتی را نسبت به مدار و بخش داخلی نشان می‌دهد. نتایج این مطالعه در مجله Astrophysical منتشر شده است.





بازدید امروز: 65 ، بازدید دیروز: 84 ، کل بازدیدها: 329677
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ